Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Diğerleri 50 sene içinde evrim geçirmemiş gitarlar. Makyaj / sap şekli haricinde 54 Stratla 2010 Strat arasında uçurum yok yani, donanım da mümkün olan en basit sistemler olduğu için kolay kolay eskimiyo. Ibanez'de durum tamamen farklı, eskilerin sapı 3 parça yenileri beş parça, köprüler, inlayler, boyası herşey sürekli bi gelişim halinde, bu yüzden teknolojik ürünler gibi eskisi sürekli değer kaybediyo. Analog pedallarla processorler arasındaki ikinci el farkı gibi bi şey yani.
 
Bende de bir s540ltd vardı - gitar dışarıdan bakınca çok güzel - ergonomisi inanılmaz - yemek yerken bile çalabilirsin fakat o kadar harmonic zenginlikten yoksundu ki - oduna tel bağlasan böyle ses çıkardı herhalde - power akorlardaki cansızlık bulanıklık- tüm sevme girişimlerime rağmen - (manyetiği değiştirdim - değişik tel kalınlıkları denedim) - nihayetinde sattım - sanıyorum yapımda bir sorun vardı - diğerlerinde olmayabilir biraz da şans işi - bazen üretimde de iyi iş çıkmayabiliyor sanırım - halbuki ne mutluydum alırken - Alex skolnick babayı analım bu vesileyle :)
 
Arkadaşlar selam. yakın zamanda almayı düşündüğüm epiphone les paul goth studio - epiphone les paul standart arasında kalmış durumdayım. bu gitarlar hakkında biraz bilgiye ihityacım var. alternative-progressive rock'a hangisi daha yatkındır hangisi daha uzun ömürlüdür? elimde 900 ytl civarı birikmiş para var ve sanırım biraz daha ekleme yapabilrim. yardımlarınızı bekliyorum

Dostum bende Jackson JS32 KİNG V Floyd rose var istiyorsan sana satabilirim ?
 
Merhaba,
Genel olarak metal ve türevleri çalsam da bazen duruma göre queen,duman vs çalıyorum. Şu anda elimde 2004 yapımı Jackson JS30DK var.Ton konusunda beni tatmin ediyor. Fakat artık yeni bir gitar denemek istiyorum. Bu yüzden 1250 tl bütçe ile Ankara içi tercihim 2. el bir gitar almaya karar verdim. Aklımda 2. el olarak şu seçenekler var.

  • Schecter Solo-6 Custom
  • Jackson KE3 Kelly
  • LTD EX400BD
  • Kore Bc Rich Warbeast
  • Epiphone ZV Custom
  • Gibson Sg (Hayal)

Dediğim gibi ağırlıklı olarak metal müzik yapacağım fakat yine de clean tonlarda da beni yarı yolda bırakmaması gerek. Bu gitarların hepsini 2. el olarak takip ediyorum. Fakat ZV harici hiçbirini elimde deneme fırsatım olmadı. Bu konu hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? Veya varsa farklı gitar önerileriniz.

Şimdiden Teşekkürler.

Düzenleme: Tercihimi EX400BD den yana kullandım.
 
Sahnede Duman çalmayı düşünüyorsan Zakk Wylde sadece Les Paul modelini kullanabilirsin. Bu arada ZW Custom Les Paul olacaksa denemen için bir adres verebilirim. Dean gitarlara bakabilirsin. İkinic el alacaksan eski üretimleri daha güzel. Maun gövde yekpare olanları var. EMG 85-81 ler filan var eski üretimlerde. Tabiri caizse ' Kamyon lan bu! ' diyebileceğin bir marka Dean (Benim görüşüm tabi bu. Zevkler ve renkler. ^^ ).
 
Merhaba arkadaşlar 1 seneye yakın gitar çalıyorum cort x2 gitarım ve nux mıghty15 amfim var şuan oldukça memnunum ama elime 500 civarı bir param var bu paraya 2.el bir gitar almak istiyorum düşündüğüm gitarlar ibanez rg350dx modeli hoşuma gidiyor yada Ltd mh50 modeli var sizce bu gitarlar alınırmı beni 1 -2 sene idare edecek bir gitar arayorum 2. el alacağım daha çok heavy metal dinliyorum Zakk wylde hastasıyım siz ne düşüyorsunuz arkadaşlar şimdiden teşekkürler
 
Epiphone güzel gider diye düşünüyorum. Epiphone Gothiclere bakabilirsin. Les Paul Studio modellerinede bir göz at. Onun dışında Ibanezlere bakabilirsin. Kirli seslerde ve distortionlarda çok başarılılar ve ton yelpazei Epiphone ler kadar olmasada geniş. Ve klavyeleri oldukça rahattır Ibanezlerin. (Les Paul Forever.) :)
 
Epiphone güzel gider diye düşünüyorum. Epiphone Gothiclere bakabilirsin. Les Paul Studio modellerinede bir göz at. Onun dışında Ibanezlere bakabilirsin. Kirli seslerde ve distortionlarda çok başarılılar ve ton yelpazei Epiphone ler kadar olmasada geniş. Ve klavyeleri oldukça rahattır Ibanezlerin. (Les Paul Forever.) :)
Les paul ları severim ama şimdilik ibanez ler daha ağır basıyor dediğim gibi beni 1-2 yıl idare edsin kendimi geliştiriyim zakk wylde signature almayı düşünüyorum ama sorun 2. el rg350 dx nerden bulacağım..
 
Uzun zamandır yeni gitar alma niyetindeyim ve belli bir bütçe yapmayı becerdim sonunda. Kafamda bir şeyler belirmeye başladı. E haliyde turkrock ahalisine sormadan da edemedim. :D
Problem sayılır mı bilmiyorum ama parmaklarım biraz fazla büyük. Bu yüzden standart klavyede rahat edemedim bir türlü. Danıştığım hocalarımdan biri Malmsteen Strat'a bakabileceğimi söylemişti. Kafama da yatmadı değil. Almışken adam gibi bir şey alayım diyorum. Yurtdışından getirme veya Türkiye'den 2.el falan. Fakat buradaki dükkanlarda mevcut değil. Haliyle deneyemiyorum.

Gitarla ilgili (özellikle kullanmış olanlar varsa) düşünceleriniz nelerdir? Scalloped klavyenin + ve -'leri? Ya da sizin önerebileceğiniz başka gitarlar var mı?
Şimdiden teşekkürler. :)
 
bütçeni aşıyor yalnız zakk wylde hayranıysan

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ri-alim-satimi-yapilir-ankara-119368126/detay

bu ilandaki gitara bakabilirsin. Gidip denedim tonları hoş gitar. Hala satılmadıysa bir bak derim
biliyorum bütçemi aştığını tarzımı belirtmek istediğim linkteki gitarı alcak durumum var lakin şuanlık almaya olumlu bakmıyorum gitarın hakkını veremem biraz kendimi geliştiriyim 1-1.5 sene kadar mutlaka alacağım şuan rg350 idare eder gibi duruyor.
 
Geri
Üst