Zoom Prosesöre Analog Wah-wah Bağlamak??

S

Sami Koç

Merhaba arkadaşlar şu an elimde Zoom G2Nu aleti var ve memnunum. Ancak buna wah bağlamak istiyorum sizce nasıl bir sonuçla karşılaşırım ve ne önerirsiniz teşekkürler
 
Başka bir efekt deseydin belki şüpheyle yaklaşırdım ama wah gayet de prosesörler ile iyi uyum sağlamaktadır. Bizzat Line 6 Pod x3'ümde ve Boss GT-8'imde denedim oldu. Hatta bilgisayardaki amplitube gibi programlar ile de gayet düzgün çalışmakta.
 
prosesörü bırakıp sadece wah kullanmanı öneririm.

Sanırım prosesör işlerine hiç girmeyip analog setup toplamasını öneriyorsunuz. Belki daha iyi bir sound için size katılabilirim ama bunun ekonomik bir çözüm olmayacağını hepimiz biliyoruz. Sonuçta iyi bir amfiye de gerek olacak.

Eğer sadece prosesör kullanacaksanız size şöyle bir öneride de bulunabilirim. Malum wah pedallarının fiyatları az değil. Wah pedalına ayıracağınız bütçe ile elinizdeki prosesörü satıp üzerine koyup en azından wah modellemesi tatmin edici başka bir prosesör almanızı öneririm (Boss'un prosesölerinin wah'ı ve efektleri gayet iyidir). Bu şekilde daha iyi bir prosesöre de sahip olmuş olacaksınız.
 
Merhaba arkadaşlar şu an elimde Zoom G2Nu aleti var ve memnunum. Ancak buna wah bağlamak istiyorum sizce nasıl bir sonuçla karşılaşırım ve ne önerirsiniz teşekkürler

Öncelikle alacağın wah pedalı mümkünse analog olsun, dijital bir wah pedalı kullandığın takdirde (Boss PW-10, Digitech ürünleri vs.) sinyalin hem prosesörde, hem de wah'ta iki defa çok da iyi olmayan AD/DA (analogdan dijitale/dijitalden analoga) çevrilme işleminden geçecek. Bu da dinamikleri olduğu gibi süpürür.

Crybaby GCB-95 fena değildir, dayanıklıdır (pil kapağı dışında), iyi bir çıkış noktasıdır.. Wah'tan beklentilerini karşılar. Kullanmayı öğrendikçe ihtiyaçlarını da belirlersin (daha cırtlak bir wah ya da daha koyu bir ton gibi). Ona göre zamanı geldiğinde daha nokta atışı bir seçim yaparsın.
 
Analog çıkışı olan prosesorlerle gayet başarılı kullanılır,zoom un g3 vs.. yeni prosesorlerinde var böyle bir özellik.Modellemelere vs.. girmeden sadece FX katını kullanırsanız öndeki pedalların doğal karakterini çok etkilemez.En azından her kulak alıgılamaz.Analog bilinen çoğu modülasyon pedalları bile digital oldu bu kadar kafaya takılacak bir durum değil.
 
Dijital cihazlar ile anolog cihazların uyumsuz olacağı fikri nerden geliyor anlamıyorum. Sinyal işte arkadaş neyi uymayacak, prossesor içinde yaratiğa mı dönüşüyor sinyal sonrada anolog pedalı ham falanmı yapıyor.
Yaratiga donusmuyor ama "bitleniyor" Izzzyy, bu da insanlari nedense kendi saclari bitlenmis gibi rahatsiz ediyor. Sanirim herkesin takozladigi nokta kulaklarimizin sonsuz bir cozunurluk ve hassasiyet ile isledigi yanilgisi...Yalan yok okulda ben de bu sampling vs isini ilk duydugumda kabullenmesi cok vakit almisti...

Soyle forumca toplanip gozlerimizi kapatarak bir deney yapsak: dijital setup ile analog cihazlari, ve daha ne kadar iyi-kotu diye onyargi olusturdugumuz sey varsa(solid state amfi ile lambali amfi mesela) bir karsilastirsak acep ne cikar. Kimin neyi ne kadar ayirabilecegini dogrusu cok merak ediyorum, ama eminim ki epey sayida dijital dusmani arkadas fena cuvallayacaktir (kesin ben de tabi)...Ben Line 6 spider amfilerden bile yalan yok cok zevk aliyorum cikan sesler cok hosuma gidiyor ve ulen bu distortion da cok modelleme kokuyor diyemiyorum ama forumlarda bunlari yerden yere vuran butun bitleri sayabildigini iddia eden arkadaslar da var.
 
Geri
Üst