Palm Mute'da Üst Ve Alt Tellerde Ses Sorunu Acil!!

Arkadaşlar palm mute tekniği ile 6 ve 5 telden sonra alt tellere vurup tekrar 6-5'e döndüğümde ses kısılıyor bu normal mi yoksa gitarı aldığım yere götürmeli miyim?
 
Palm mute un amacı zaten telleri susturmak olduğundan bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum? İstemediğin bir ses elde ediyorsan muhtemelen çalımında yanlış bir hareket yapıyorsundur, bir teli çaldığın zaman dışarıdan herhangi bir etki (elinin değmesi, sürtünme v.s.) telin salınımını durduracağından ses kısılır. Sorunu tam anlayamadım, "captain obvious" luk da yapmak istemiyorum ama gitarda bir sıkıntı yok bence. :) Yine de sıkıntı olduğunu düşünüyorsan bir ses kaydı veya video gönderebilirsen daha iyi olur anlamak açısından. Kolay gelsin.
 
Gitar fabrika çıkışı olarak hatalı. Bir an önce aldığınız yere götürüp değiştirmelerini talep etmelisiniz. Benden söylemesi. Bir arkadaşımda da aynısı oldu, hemen götürdük değiştirdiler.
 
:D

Yani şöyle oluyor bu tür arızalarda;

6. ve 5. telden sonra alt tellere vurup tekrar 6. ve 5. ye döndüğünde ses kısılıyor. Bu oluyor :D Böyle oluncada, gitar problemli demek oluyor. Manyetiklerde sorun olabilir. Arkadaşımın başına geldi, oradan biliyorum.
 
:D

Yani şöyle oluyor bu tür arızalarda;

6. ve 5. telden sonra alt tellere vurup tekrar 6. ve 5. ye döndüğünde ses kısılıyor. Bu oluyor :D Böyle oluncada, gitar problemli demek oluyor. Manyetiklerde sorun olabilir. Arkadaşımın başına geldi, oradan biliyorum.
Şimdi yukarıda yazanı tekrar kopyalayıp yapıştırmayayım sizin gibi, olayı anlat demek, aynısını yaz demek değil dikkatinizi çekerim. :) Komple gitarın sesi mi kısılıyor, arpej mi çalınıyor palm mute ta da inerken sıkıntı olmuyor, çıkarken mi oluyor? Gitarın sesi komple mi gidiyor, yoksa 5 ve 6. tellerden mi ses gelmiyor? Detaylandırın demek istemiştim, malumu ilan edin değil. :) Yoksa bizim de gözümüz var, okuyoruz. Anlamadığım için arkadaşa absürt bir cevap vermiş olmayayım dedim. Umarım anlayacağınız bir şekilde anlatmışımdır. :)
 
Çok büyük ihtimalle prosesör kullanıyorsundur, kompresör de sonuna kadar açıktır.

Palm mute tekniği ile 6 ve 5 telden sonra alt tellere vurup tekrar 6-5'e döndüğümde ses kısılıyor diye gitarı aldığın yere götürmek nedir? Sen dükkan sahibi olsan yaka paça atmaz mısın o adamı dışarı ? :D
 
Yenidenyeniyine isimli üyenin verdiği alaycı yanıtları bir hayli yadırgadığımı söylemeliyim. Bunu daha önce de gördüm. 15 yaşlarında bir arkadaşın ciddi bir sorusunu da alaya alarak yanıt vermişti. O zaman da özel mesaj ile söyledim karşı tarafın bunu ciddiye alabileceğini. Anladığım kadarı ile okullu-eğitimli bir müzisyen kendisi ve forumda soru soranları alaya almaktan çok daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Bence antbalcının burada kişiyi kendini sorgulamaya yönelten mizahi yaklaşımı çok daha yerinde böyle durumlarda.

Aslına bakılırsa, bu forumdaki yeni başlamış-hevesli arkadaşların sorularına hepimiz daha iyi yanıt vermeyi denemeliyiz bence. Bize mantıksız gelebilecek pek çok soru var insanların aklında gelen. Yabancı bir sohbet odasında da şöyle bir şey yaşamıştım mesela... Çömezin biri yeni elektro-akustik almış, ama gitarı amfiye girmeden çalıyor. Sorduğu soru şu: "Gitarın üzerindeki volüm düğmesi ile oynuyorum, ama sese etki etmiyor, neden ?" :)

Tabii yukarıdaki kullanıcının sorusunu ben de anlamadım açık söylemek gerekirse, zaten "acil" diye not düşüp sonra bir daha bir şey yazmamış birine yanıt vermek de kararsızım, ayrı mesele. Ama yine de dalga geçmeyi düşünmüyorum soruyu soran kişi ile. Daha fazla açıklarsa eminim daha iyi akıl yürütebiliriz.
 
bana normal geldi, hatta hoşuma gidiyor diyebilirim bu durum. alt tellerin titreşimi azalırken üst tellerde (5 ve 6) palm mute yapmaya devam ederken gittikçe güçlenmesi vs. değişik bir durum olduğu için tam anlatabiliyor muyum bilemedim.
bunun gitarla alakası olabileceğini zannetmiyorum. kullanılan ampli veya ampli simi bu durumu yaratıyor sanırsam (gayet de normaldir bu, bunlar sinyali sıkıştıran devreler/yazılımlar). için rahat etsin istiyorsan gitarı direkt ses kartına tepe yaptırmayacak şekilde girip aynı şeyi denemeni tavsiye edebilirim. o zaman diğer tüm etkilerden bağımsız olarak gitarı denemiş olursun ve için rahat eder.
 
yenidenyeniyine arkadaş gayet iyi anlamış bazı arkadaşlar ciddi davranmaya çalışsa da kendilerini küçük düşürmüşler. Evet 5-6 telde palm mute dan sonra 1-2 teli kullanıyorum tekrar 6-5'e geldiğimde gitarın sesi kısılıyor ve prosesör de kullanmıyorum comp. filan da yok olsa yazardık.

Bu arada acil demiş bir daha bakmamı diyorsunuz da benden sonra ilk mesaj 18dk sonra ne yani bir şey sorduk cevap gelene kadar bilgisayara mı bakacaz? Tekrar vaktim olunca gördüğün gibi açıp bakıyoruz. Sanki canlı sohbet ediyoruz burada... Bu arada benim ailem de dükkan sahibi müşteri ne sorunla gelirse gelsin ilgilenilir adam basit veya zor nasıl çözeceğini bilse zaten sana gelipte sormaz bu nedir ya herkese bilmişlik taslayarak yaklaşmak. Her şeyi bilsek zaten bu foruma girmeyiz bilenlere danışmak için. Sizin için basitse cevap vermeyin kardeşim elbet ilgilenecek biri çıkar.

Amfi mustang 2 efektleri filan hep kapatıp deniyorum arkadaşlar aktif olanlar mesela metal 2000 de gain volume bass midd treb ama daha önce hiç böyle bir şeyi denemediğim için başka amfi de oldu veya olmadı diyemiyorum. Gitar squier deluxe hot rails malum endonezya yapımı ama epey para saymıştım alırken öle ucuz yollulardan da sayılmaz. Manyetikler duncan designed
 
antbalci 1996'dan beri kartuş toner dolum dükkan sahibiyiz bir kere adamın biri kendi verdiği tonerini büyüttüğümüzü iddia etti printerine takamamış diye, ama değil yaka paça atmak adama dükkanda yemek ikram edip bizzat göstererek anlattık olayın tek sebebi toneri ters takmaya çalışması, insanız hepimiz hata yaparız her hata yapanla dalga mı geçicez?

Bu arada konuya gerçekten yardım amaçlı yazan her arkadaşa teşekkür ederim. İmkanım olursa başka amfi de deneyeceğim olmaz ise de ilkönce bir ustaya danışırım sonra da aldığım yere götürürüm epey vakit oldu alalı ama adamlara da söylemiştim alırken hiç bilmiyorum bu gitarla başlayacağım diye ve 2 yıl garanti vermişlerdi gitara. Biz de öğrendikçe, tecrübe kazandıkça böyle şeyleri görmeye başlıyoruz tabi.
 
ertan3325 ilgin için teşekkür ederim. Sinyal alt tellerde değilde üstte zayıflıyor yani üst iki telde palm mute ie çalarken alt telleri normal kullanıp susturmadan 5-6.tele tekrar palm mute ile başladığımda ses kısık çıkıyor. Topu topu 5-6 aydır gitar çalıyorum o yüzden bu normal mi değil mi bilemedim danışmak istedim. Gitar ve amfi ile ilgili bilgileri verdim, yardımcı olan ve olacaklar için şimdiden teşekkürler.
 
Cancağazım, @yenidenyeniyine seninle ağır ta... dalga geçiyor. @barrios ise bu arkadaşın davranışını inceden eleştiriyor. Bi daha oku istersen şu mesajları. Bana gelince, ben de şaka yollu laf soktum, ama aşağılamak için değil sen de gül diye.
Neyse.
@ertan3324 en doğru tahminde bulunmuş, benim de söylemek istediğim bu zaten. "Olsa yazardık" dediğin comp. ve prosesör kullandığın Mustang 2 içinde yerleşik durumda zaten.
Uzun lafın kısası gitarın sağlam, barrios'a da özür borcun var.
 
Ulan ben de diyorum nasıl birşey bu, hayatımda duymadım, adam ciddi üslupla cevap verince ciddiye aldım. :D Neyse yenidenyenyine anlamış işte sorunu, biz kendimizi daha fazla küçük düşürmeyelim, sen de git gitarı iade et, hatta bir daha gitar filan alma, hiç sıkıntı olmasın. Miyelin kılıflarınıza sağlık diliyorum.
 
Güzel kardeşlerim ben de biliyorum amfinin içinde o efektlerin olduğunu ama açmadığın taktirde aktif olmuyor yani prosesörde efekt var diye her daip açık mı oluyor? Tabiki hayır. Eğer dediğiniz gibi arkadaş taşak da geçiyorsa istemeden doğru anlamış olabilir konuyu... Sownroth yazdıklarımla seni kastetmemiştim bu laf sokma olayını arkadaşlar herkes ufak şaka olarak algılayamayabiliyor heleki sadece yazılı iletişimle görüşünce daha da yanlış anlaşılabiliyor. Eğer istemeden sizi kırdıysam kusura bakmayın.

Ama sağolsun insanımız bir kere daha şaşırtmadı beni, küçümsemeler 'TAŞAK GEÇMELER' laf sokmalar hepsi yine bir konuda buluştu üstün başarılarımızla. Sansüre gerek yok bunu yapan utanmıyor da yapanın yaptığını söyleyince neden sansürleyelim
 
Arkadaşlar sorunu biraz daha netleştirebildim sanırım, şöyle ki alt teldeki sinyal zayıflamadan, azalmadan üst teldeki sinyalden 100'de 100 verim alınmıyor tabi palm mute da.(Standart basışlarda sıkıntı yok) Standart üst telde yaptığım palm mute sinyali ile misal 1.teldeki sinyal azalmadan 6.telde yaptığım palm mute aynı değil ses cılız çıkıyor ve 1.teldeki ses azaldıkça 6.teldeki sinyal artıyor.
 
Bence sizin içiniz fesat. Tüm Yazılanları okudum, ortada her hangi bir makara durumu göremedim. Adam açık açık yazmış. Neyin derdindesiniz, insanları birbirine düşürmeye amma meraklısınız yahu.
 
Geri
Üst