Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hem modlayarak hem satıp yeni gitar alarak çok şey öğrenecek ve keyif alacaksın, parana göre davran ve dert etme, yanlışı doğrusu yok bunun bence.
 
Ben de 1yıla yakındır gitar çalıyroum, henüz ilk gitarım elimde, birkere sattım ama sattığım kişiden geri aldım :) Şu ara yine gidici farklı güller koklamak uğruna :D Para olmayınca kuma da olmuyor mecbur boşayacaksın :) Boşamakta masraf tabi. Fakire hep masraf hep masraf.
 
Sizinkiler baya baya öz kardeş olmuş bizimkiler üvey olcak sanırım :D

Yok yahu, LP'üm "Japanese Custom Vintage" sınıfı bir Greco, Gibson değil :D
Bu arada, Ibanez'i modifiye etsen de, modifikasyonları ikinci el parçalarla yasan da bir süre sonra astarı yüzünden pahalı kaçar dediğin gibi. Ha, modlar, satarken de stok haliyle satarsın, bu da bir alternatif diyelim. Veya bakarsın, aniden bir grup işi oluverir, imkanın olur da yeni bir gitarın almış olursun, bunu da elde tutar, yolda taşımalık, provalarda, stüdyolarda eskitmelik gitar yaparsın. Bu arada aman diyeim, FR köprü yaptırmak ile falan da uğraşma, luthier zengin edersin durduk yere (Fatih, İsmail falan duymasınlar :D )
 
Mod bu ülkede pahalı. Mod akıl işi değil pek, hacke'nin dediği gibi sonunda gitar epey pahalıya çıkar. Satayım dersin ama satmak da kolay değil, iyi para istersin modladığın için ama alıcı o paraya daha iyi sıfır bir gitar alırım diye düşünür. Stok halinde satayım dersin, bu sefer modları bozman lazım ve elinde bir sürü para verdiğin parça kalacak, onları n'apacaksın. Başka gitara takayım dersin, yok uymaz, vs.

Mod sadece keyif ve gerçekten gitarın çeşitli aksamlarının ses üzerine etkisini deneyerek öğrenmek için yapılır bence. Ya da gitar zaten iyi bir gitardır, ufak modlar yaparsın ama burada onu konuşmuyoruz.
 
Modu tamamen keyiften yapıyorum hocam. Ve dediğim gibi modlarsam asla satmam gitarı. Floyd işi biraz tuzlulaştırıyor ama olsun ilk gitar için değer diyorum. Fatih hocayla önceden de konuşmuştuk o zaman ine ine 2000e kadar bi lp çıkartmıştık ha iyiydi ama mani yoktu gene. Şimdi bidaha sorucam bakalım bu sefer kaç diyecek :D
@hackeiommi @rpm
 
Ama sonra "Vaay forumdaşlar, yolsuz kaldık, tam da yeni bir gitar görmüştük, gönlümüz kaymıştı halbuki, onu alacaktık, (veya Fatih Abi'ye LP yaptırırken bir baktım cüzdan boşalıvermiş), bakın bişiler satıyorum, bir el atın hele" deme :D

Şaka bir yana, zevk, bir şeyler öğrenmek, en azından bazı konularda kendi söküğünü dikebilmek için yapacaksan sen bilirsin tabii ki.
 
Ama sonra "Vaay forumdaşlar, yolsuz kaldık, tam da yeni bir gitar görmüştük, gönlümüz kaymıştı halbuki, onu alacaktık, (veya Fatih Abi'ye LP yaptırırken bir baktım cüzdan boşalıvermiş), bakın bişiler satıyorum, bir el atın hele" deme :D

Şaka bir yana, zevk, bir şeyler öğrenmek, en azından bazı konularda kendi söküğünü dikebilmek için yapacaksan sen bilirsin tabii ki.
Fatih abiye giderken cüzdanı yanıma almıyorum ben :D
 
Gitarcımdan memnun değilim, Fatih Yılmaz'a gitmeyi düşünüyorum, methini duydum. Gideyim değil mi? Gitarlarım öyle ahım şahım şeyler değil, Squier'lar falan, ama bana yetiyor ve seviyorum. Aşağılamayacak, kandırmayacak, muhabbeti iyi olacak, akıl fikir verecek (örn., bu mod iyi olur, şu modu boşver), araya tanıdık sokmadan işini düzgün yapacak bir luthier istiyorum.
 
schecter pek düşünmüyorum. nedeni belirsiz. sevmiyorum diyelim. les paul kasaları da süperstratları da itici geliyo bana. önerileriniz için teşekküerler. ama şekil olarak orjinallerine daha yakın modeller önerirseniz sevinirim. ve ya tamamen kendine has kasalar.
 
Epiphone SG G400 PRO nasıldır kullanan var mı? tipi hoşuma gidiyor ve ince olması. Bunla ilgili yorumlarınızı alabilir miyim? videolarda sesi falan da oldukça iyi. Ama epiphone marka alma mı dersiniz?
 
Epiphone SG G400 PRO nasıldır kullanan var mı? tipi hoşuma gidiyor ve ince olması. Bunla ilgili yorumlarınızı alabilir miyim? videolarda sesi falan da oldukça iyi. Ama epiphone marka alma mı dersiniz?

SG G400 Pro'yu denediğimde klavyesi çok rahatsız gelmişti bana. Uzun zaman Sg G400 çalmıştım ama böyle rahatsız olmamıştım. Satanların söylediğine bakarsak güya 60'lar slim tapered klavye imiş ama alakası yok bence. Zevk renk meselesidir yine de, denemeyip görmen gerek.
 
Les paul olarak ltd kullandım. kasası gibsonlar gibi altı dumduz değildi. daha rahattı ama aona ramen çok ta rahat değildi. Sg kasalar daha ince omasıyla dikkatimi çekiyo ve hoşuma gidiyo o yuzden. peki mesela ltd ec 100 ve ya ec 50 ile karşılaştırırsak klavyesi nasıl. ona göre anlatırsanız daha iyi anlarım. ltdle u shape diye geçiyo sap şekli falan ve fretler jumbo.
 
Sg modellerin klavye yapıları özensiz, ağaçları vasatsa tonları da cılız oluyor. Bu açıdan gerçek SG tonunu en azından bir Gibson SG Standart veya iyi ağaç kullanılmış bir Special Faded'an alırsın ancak. Epiphone SG'ler tamam iyi ama çoğunun tonu cılız (bence).

Ben hiç LTD kullanmadım, bu açıdan ne desem boş. Ama SG kasaların yanında ince LP kasalar da (ton ve klavye yapıları hitap ediyorsa) listeye alınabilecek bir tarz olarak düşünülebilir.

Örneğin; Cort'un bu tip hafif ve çok ta kalın olmayan gövdeli Custom bir LP'ünü Stage Müzik'te görmüştüm. Amfiye bağlamaya zaman bulamadım ama, hem hafif, hem akustiği iyi, hem de çalım olarak bana çok rahat geldi. Fiyat olarak ta 1.400 lira istemişlerdi sanırım. Ayrıca Vintage diye bir marka var, LP ve SG'leri bayağı iyi. Fiyatları da sanırım 1.000 1.200 civarı Penna ve Stage Müzik'te.

PRS'leri de bir incele bu arada. Güzel fiyatlara güzel performans veren modelleri var. Hem LP'ümsü, hem de bazı Gibsonlardaki gibi double cutaway modelleri de ilgini çekebilir.

Tabii bu tavsiyelerim İstanbul'da oturuyorsan, veya oturduğun şehirde bu marka ve modelleri deneyerek alma imkanın varsa geçerli. Hani gaza gelip netten falan denemeden getirtip te sövme sonra bize :D
 
ben charvel dx-1 konusunda ısrarcıyım. les paul dersen ds-1. ama mümkünse mağazaları dolaş, deneyerek al. bazen daha iyisini bulabiliyorsun. schecter hellraiser c-1 iyidir ama sapı en az gibson kadar kalın. yani rahat edemeyebilirsin. schecter blackjacklerin sapı daha ince.
 
Geri
Üst