Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Evet çok genel olur. En azından ben yardımcı olamam. Yine de bir kaç kelam etmek gerekirse pedallar hakkında, ben bir adet CAE MC401 sahibiyim. 402 ile uzun süre vakit geçirdikten sonra drive kısmının bana hiç hitap etmediğine ama çok başarılı bir booster olduğuna kanaat getirdim ve elden çıkarıp bir tane 401 edindim. Drive kısmı tek başına güçlü bir drive vermekten ziyade drive altındaki bir amfiyi iyice Hi-Gain tarafına yönlendirmede daha başarılı. Fazla parlak ve net bir karakteri var.

GT-500 bugüne kadar en çok keyif aldığım pedallardan birisi oldu. Tek kanallı bir Marshall'dan düşük seste cayır cayır lead tonlar alabilirsiniz.

Bu arada hipertansiyon'un önerisi çok yerinde olmuş. Tube screamer ekolü muhtemelen işinizi görecektir. GT-OD de işini en iyi yapan pedallardan birisi bana göre.
 
Hepinize çok teşekkür ederim... Bu yorumlar çok önemli...

Bir arkadaşım Boston'da. Ona Fulltone GT-500 sipariş ettim... 159 dolar... :)

Beğenmezsem sanırım elden çıkarıp MXR'a geçiş yaparım...
 
MC-402'yi kullanan ve Xotic AC+ denen aleti denemiş biri olarak yazıyorum.

MC-402'nin boost'u denediğim en harika clean boost. Hiçbir clean boosta değişmem. Fakat OD kısmı amfi seçiyor. Blues JR'da hayatımda duyduğum en rezil tona sahipti. 10 watt'lık Boston amfinin tonu daha iyidir. Bir türlü anlaşamadılar. Jet City JCA20H amfi ile kullandığımda Lenny Kravitz'in gitaristiymişim gibi hissettiren bir pedal. Başka bir arkadaşıma verdiğimde Laney Cub12 ile drive'ının fuzz gibi olduğunu söylemişti. Bu alet resmen amfi seçiyor. Almak istersen pedalı satan mağazaya kendi amfini götür kesinlikle.

Xotic Türkiye'ye ilk girdiği zaman AC+'ı TNT Müzik'te deneme imkanım oldu. Matchless Avalon 30 + Blade Tele ile denemiştim. Blues işi için çok güzel bir pedal. Bu pedalı zaten oldum olası sevmişimdir.

GT-500'ü hiç denemedim, yorum yapamayacağım. Eğer bu 3 pedal arasında kaldıysan ve gözün kapalı seçmek zorundaysan AC+ derim. Clean boost için de MC-401 ekleyebilirsin.
 
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Alternatif rock yapmayı düşünüyorum. Gitarım İbanez SA120EX. analog pedal olarak ne önerirsiniz, şimdiden teşekkür ederim.
 
kullanacağın pedallar çaldığın gruplara ve oluşturacağın soundlara göre değişiklik gösterecek tabi ki bu yüzden sorunun kesin bir cevabı yok. ancak genelde her gitaristin boardunda illaki bulunmuş veya bulunmakta olan bazı pedallar-efektler var. Tubescreamer tarzında bir pedal almak isteyebilirsin. İbanez ts9 vb bir şey. Bunun yanında delay kullanman gerekebilir. Boss marka bir delay işini görecektir. Bunun yanında chorus,tremolo,flanger gibi efektler kullanır grupların çoğu. Bu pedallara da bakmak isteyebilirsin. Gene çalacağın şarkılara göre fuzz pedalı octave pedalı compressor gibi seçenekler de eklenebilir. Ancak ilk etapta drive-delay-chorus iyi bir başlangıç olabilir senin için.
 
Pedal işi çok deneme-yanılma gerektiren, board'un kendisi de dahil epey para isteyen, yeni çıkan pedallarla beraber "acaba daha mı iyi olur şu pedal" obsesyonunun üst düzeye çok çabuk erişebildiği, her şeyi bitirdim deyip board'u kurduktan sonra da 15 kg olduğunu ve bunu taşımanın genç yaşında belini boynunu büktüğünü farkettiğin gıcık bir iştir.

Analog pedalın tadı kesinlikle farklıdır. Ama sahnede çaldığın zaman analog dijital farkı çok az hissedilir (tartışılır bir nokta herhalde ama benim görüşüm bu şekilde).

Bütün bunları yazmamın sebebi "prosesör al" demek değil ama "analog pedal dizmeye başlamadan önce iyi düşün" demek.
 
Alternatifte gördüğüm kadarı ile soundu oluşturan asıl temel amfi ve gitar. Hani bu ikisini sağlama almadıysan, temel bir iki pedal dışında sıra sıra pedal dizmeye girişmek bana gereksiz görünüyor. Ama temel sağlamsa genelde Electro Harmonix'in pedalları bayağı tutuluyor. Yine de, detay senin için önemliyse sevdiğin grupların ekipmanlarını araştırıp incelemeden karar verme.

Tabii çoğunun pedalları stok halde değil de modlatıp ta kullanıyor olma ihtimalini de göz önünde bulundur. Sonra pek çok kişi gibi mesela; "vay Steve Vai de DS1 kullanıyor, ben kullanınca niye aynı ton çıkmıyor" babında kafa karışıklığı yaşama.

Kolay gelsin.

Hakan
 
Geri
Üst