Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

300 tl'ye kadar bütçem var .Metallica şarkılarını çalmak istiyorum ama bazı sitelerde gitar heavy metal için uygun değil diyorlar.İlk gitarım bu.
 
Öncelikle gitarın HSS ise sıkıntı olmaz. SSS ise de bir miktar dip gürültüsü alırsın, ve istediğin kadar güçlü olmaz tonlar. Ama anladığım kadarıyla yeni başlamışsın ve sonuçta profesyonel olarak metal müzik icra etmeyeceksin, dolayısıyla sorun olmaz bu durum.
Belki Line6 Micro Spider önerilebilir fakat sesi bana atariden çıkıyormuş gibi geliyor, deneme fırsatın varsa deneyip karar verebilirsin. Kendini geliştirme sürecinde içindeki efektler uzun süre idare edecektir seni. Benim önerim MArshall MG15, uzun süreli kullanmadım, fakat gayet güzel tonlara sahip bir amfi idi.
 
Öncelikle merhaba, 600 lira gibi bir bütçem var bir amfi almak istiyorum. Evde çalışmak için fender mexico strat I'm var hss müzik türü açısından blues ve hard rock a gidecek bir şey arıyorum kafamda bi kaç şey var ilk olarak vox ac4tv gibi lambalı bi amfi almak ikinci el sonrada para buldukça bi kaç pedal almak 2 . Seçeneğim amfi modelleme yapan amfiler roland cube 40xl line 6 spider 30w gibi 3 olarak bi Processor almak vox tonelab gibi sizce hangisi yapmalıyım
 
Tech 21 iyi bir amfi. Lambalı ve ekonomik olsun dersen, İstanbul'da isen elimde minik modlu bir Ibanez Valbee var, ilgini çekerse özelden ilgili linkleri yollarım, isrersen amfiyi deneyebilirsin de. Ama yine de hatırlatayım, Ibanez Valbee, Vox AC4 gibi küçük kombo lambalıların tonu, küçük hoparlörleri yüzünden yeterli gelmeyebilir, seni tatmin etmeyebilir de. Zevk renk meselesi.
 
Öncelikle söylemiliyim ki buraya bu konuyu açmadan önce bir sürü forumda amfilerle ilgili şeyler okudum.Herkes farklı bir şey söylüyo ama herkesin birleştiği bir nokta var lambalı amfiler.Ama ben gerek maddi durumdan gerek de sadece evde çalışcağım için lambalı amfi alamam.Daha sonra param oldukça anolog setup kuramyı düşünüyorum.

Açıkcası gitarda yeni başlayan acemi de değilim pro da.

Çalış tarzım olarak alternative ve hard rock(Guns N Roses,Muse) genel olarak, arada heavy ve thrash metal(Metallica,Megadeth) çalıyorum.

Bu fiyata marshall 50 dfx ve roland cube 20 yada 30 xl karşıma çıktı.Aslında 50 de büyük ama kalitesi iyiyse alabilirim.Ama genel olarak max 40 w lık amfi arıyorum bu söylediğim tarzlara uygun.Yani metalden çok rock tarzında distortion ve sustain veren bir amfi genel olarak.
 
Merhaba, ben randall v2xnm kullanıyorum. Daha önce marshall avt-50 kullanıyordum daha çok sert müzikle ilgileniyorsan senin için overdrive/distortion önemli ise randall dene derim. Üzerinde efekt yok ama zaten analog dizeceksen bence dfx serisine ihtiyacın yok. Randall'ın jaguar hoparlörü ve ekolayzır ile master volume olayı çok başarılı. Ayrıca overdrive da boost modu oluğundan pedalsız bile metal müzik yapabilirsin. Amfinin tek kötü yanı üzerinde reverb bile yok ama amfiyi 300 civarına bulabileceğin için marshalla arasında oluşacak farka da zaten pedal alabilirsin. (İllan marshall ile roland arasında tercih yapacaksan da roland 20 xl öneririm en azından prosesör veya pedal derdin olmaz)
 
Metal değil rock yapıcağım için bana marshall daha yakın geliyo yapmış olduğu isimden de olabilir.Roland sesi çok dijitalimsi sanki.Randall önerin için sağol ama daha çok metal için amfi sanırım.
 
Orange'ın micro terror'u var. Bir arkadaşım kullanıyor. Fiyatına ve ebatına göre gayet başarılı bir kafa. Maddi limitini biraz daha yükseltip bir de kabin bulursan öneririm.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=19822&gid=3297

images
 
Geri
Üst