Fender Twin Reverb Için Lamba

Arkadaşlar bu hafta sonu 1979-1980 de üretilen amfimi bakıma bırakıcam. Epey bakımsız durumda ve lambalarının değişmesi gerekiyor. Lamba markası olarak ne önerirsiniz ve hangi lambalar bunu orijinal lambaları ? Kıvılcım groove diye bir markadan söz etti. Lütfen yardımcı olunuz.
 
Ben kendi Pro Reverb'üm için JJ Tesla sipariş etmiştim, Cihan Usta da onlardan edinmemi salık vermişti zamanında. Tabi elime ulaşmadığı için daha deneyemedim.
 
öncelikle ne tarz çalıyorsun bilgi vermemişsin ama amfiyi ne amaçla kullanıyorsan buna göre 12ax 12au7 el84 gibi lambaların karakterlerini bilmen hangi karakterdeki lamba senın tarzında daha ço kullanılıyorsa ve hangi lamba senın amfine uyuyorsa ona gore karar vermen gerekir
 
JJ clean tonlar da çok güzel parlak temiz ve klasik strat tonlarına uygun sesler veriyor les paul dede orta manyetikte çok güzel sesler veriyor çok ta çabuk kırılmadığı için cleanlerde ideal ben blues jr power katında jj kullanıyorum.Preamp katında stok Groove Tubes başarılı bence ama yinede sevdiğiniz drive tonları ve kırılma beklentinize göre kendi araştırmanız ve denemeniz mantıklı.Aşağıdaki linke bi bakın isterseniz belki fikir verir.
http://www.dougstubes.com/fender-65-twin-reverb-reissue-tube-kit.html
 
Twin Reverb'ü kırmak her baba yiğidin harcı değildir. Fender, lambalı amfilerinde stok olarak Groove Tubes markalı lambaları kullanır. Kötü de değiller. Öyle, farklı farklı lambaları denenemişsen, yorum yapmak da düşmez. Okuyarak anlaşılan bir şey değildir. Ton, kişisel zevkle doğru orantılıdır. Bias ayarı yaptırmakla uğraşmamak için Groove Tubes kullanabilirsin. Eskileri söker yenileri takarsın. Eğer daha parlak olsun istersen preamp lambalarını JJ kullanabilirsin. Ya da yine Groove Tubes kullanarak Treble potunu bir tık daha açabilirsin ya da EQ pedalı ile 6-8 kHz arası frekansı açabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Arkadaşlar yazanlara çok teşekkürler Groove markasını tercih ettim pazar günü amfiyi teslim alıcam esat abiye yaptırttım sonra buraya yazıcam.
 
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6560&gid=1831
gibi lambanın türevlerinden bahsettim. Yani farklı lambalar olduğunu power ve preamp katında hangisi uygun olacağını araştırmasını tavsiye ettim bilgiçlik taslamanıza gerek yok. Yanlışım varsa ukalalık etmek yerine düzeltiniz.

Tavsiye et bakalım el84 ü neresine takacak amfinin.
Ukala: Kendini akıllı ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan kimse.
Bu durumda ukala sen oluyorsun zira bilen benim bilgini sanan sen. Niye bukadar büyüttün onu da anlamış değilim.
 
Geri
Üst