Ukelele

Efenim, coğrafi keşifler sırasında Portekizlilerin Hawaii'ye cavaquinho adlı enstrünmanı getirmeleri sonucu ada halkı tarafından ufakça değiştirilmesi sonucu elde edilmiştir.(Vikipedi'nin yalancısıyım.) Şu enstrünman bu müzik türünde kullanılır tezine kesinlikle karşı çıkıyorum. Müzik evrenseldir, herhangi bir enstrünmanı herhangi bir türde kullanabilirsin. Tamamen senin yorum yeteneğine kalmış.
 
Bildiğim kadarıyla ülkemizde oyuncak gitarları ukule diye satmaya çalışıyorlar. Ukuleler ise daha yüksek fiyatlara satılıyor. Malesef başlangıç için satılan gitarlar gibi uygun fiyatta ukulele alınamıyor.
 
Bir müzikevinde elime geçmişti ikinci el 300tl denildiğinde oldukça şaşırmıştım.. Normal gitarın 1 veya 2 oktav düşük hali sanırım (tam emin değilim), 6 tellinin üstteki 1 veya 2 el eksilmiş hali diyeyim. Eğer ukuleleye yönelmek isteniyorsa kesinlikle internetteki bilgileri yok sayıp çalan birisiyle oturup ele alınmalıdır. Bir de ukulele tek başına gitmiyor açıkçası, çalınacaksa başka biri daha şart gibi sanki. Bu arada akustik olanların sesi daha hoş bana göre.
 
başlığı da düzeltin bi ara.

ukulele olacak.
Sen daha cümlelere büyük harfle başlamayı bile becereme, "bir" nasıl yazılır onu bile bilme, sonra git millete imla kılavuzu olmaya yelten. Oldu canım.
Nereden çıkıyor bu adamlar yahu... Bütün panolara da dadanmış. Aklına gelen her saçmalığı yazmış her yere...
Sitedeki ömrünün kaç gün olacağına dair bahis açalım bari, belki eğleniriz.
 
neye bu kadar alındın hocam?

yanlış bir şey mi söyledim ben? tek istediğim ukulele olarak düzeltilmesiydi. günün kötü mü geçiyor, hıncını yeni üye olarak gördüğün kişiden mi alayım diyorsun ya da ben eski üyeyim ağır abiyim höyt modunda olmak hoşuna mı gidiyor? şimdi, ne sen beni tanıyorsun ne de beni o yüzden neyi bilip bilmediğimizi yargılamayalım yoksa başlık amacından sapmış olacak. varsa tartışmak istediğin bir şey telefonumu vereyim ya da özel mesajla konuşalım..ayrıca şunu da belirteyim, siteden bir kaç gün önce garip bir moderatör tarafından uzaklaştırıldım.elif yoldaş konusunda da belirttim bunu.

Sevgiler
 
Son düzenleme:
Geri
Üst