Country Müzik

  • Konuyu açan kurthanofficial
  • Başlangıç tarihi
K

kurthanofficial

Arkadaşlar birkaç yere sordum. TurkRock.com'da araştırdım ; country için kişilerin %80'i 0.11 - 0.12 numara tel öneriyor ama marka konusunda pek birşey elde edemedim.. Bana bu numara teller için marka söyleyebilir misiniz?

Birde gitarda aynı numara teller arasındada sıcak - parlak diye ayrım varmış o tam olarak nedir ?
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Tatmin olmak tamamen sana bağlı, şimdi sana dünyanın en çok tercih edilen telini önersek bile sen tatmin olmayabilirsin, ki o gitarla zaten çok zor.stüdyo kalitesini forumdaki kimse isteyemez zaten çünkü o kalite sadece stüdyoda olacak bir şey, onun için de güzel bir ekipman gerek ek olarak.

"
Arkadaşlar Lütfennn yardımcı olun...
Ben bir akustik gitar aldım Rodriguez v800.. taylor swift dinlemeyi ve çalmayı seven biriyim ama bu gitarla istediğim sesi alamıyorum..
Bana takmam için Akustik gitar teli numarası ve markası söylermisiniz...
Ben Taylor Swift çalmak için aldım gitarı ??? ama gitarın kendi telleri beni tatmin etmiyo ve asla tatmin etmicek....."

diyip sonra tekrar farklı bir isimle neredeyse aynı konuyu açmışsın, bu da demektir ki ya ne istediğini daha sen bile bilmiyorsun, ya çok acemisin ya da her ikisisin.amacım hevesini kırmak değil ama böyle dert olmaz gerçekten.her şey bitti bir tel mi kaldı bu kadar kafanı yoracak?paran varsa git elixir al, yoksa dean markley al.ben seviyorum, belki sen de seversin.
 
Rodriguez V800. Çalarken stüdyo kalitesi beklemiyorum ama en azından ses bakımından benzese arkadaş ortamında tatmin etse yeter.
Anathema nasıl misal, onları da bi dinle belki seversin :D Ona göre tel önerelim şimdi bunu önerdikten 2 gün sonra gelip "Anathema çalmak için gitar aldım, stüdyo kalitesi değil de arkadaş ortamında tatmin etse yeter" diye başlık açma. Olmadı arkadaşlarını değiştir farklı ortamlara gir belki o şekilde tatmin olursun, gitarı da evde çalarsın.
 
Selam,
öncelikle
@brokoli arkadaşımı biraz fazla tepkili bulduğumu belirteyim ancak kendisine katıldığım kısımlar da var.

Gelelim sorularının cevaplarına. Hepsinden önce lütfen forum kurallarını oku ve forumda kullandığın dile de dikkat et. Yaş itibarıyla bize göre biraz genç olduğunu ve haliyle doğru soruları soramadığını düşünüyorum :) olsun sora sora öğreniliyor. Şimdi sorularında benim kilit olarak gördüğüm bir kaç nokta var onlarla ilgili bildiğimi aktarayım. Öncelikle Country çalmak diye bir kavram yok. Gitar çalmaktan bahsediyoruz. Her tel ile her müzik çalınır. Çalınmaz diye bir şey yok. Ancak aldığın tonlarda değişmeler olur. Kalın teller sustain ve ton açısından iyidir diyebiliriz ancak teli 0.11 aldığında tüm problemlerin çözülmüş olmuyor ne yazık ki. Öncelikle şunu söylemeliyim gitara karşı fazla tecrüben yoksa 11'lik tel takımı elini zorlayacak ve canını yakacaktır bunu bilmelisin. Teller kalınlaştıkça nota bend ederken daha fazla güç harcaman gerekecek. Genelde parmak kasları güçlü olmayan insanlar 9'luk takım kullanır ve zamanla 10'luk, 11'lik takımlara geçiş yaparak parmaklarını kademeli olarak güçlendirirler. Teller konusunda durum bu. Bunun haricinde senin tonunu son derece etkileyecek diğer değişkenler ise:
-Tuşe (Gitarı çalma şeklin ve notalara basışından tut da pena vuruşuna kadar senin gitar çalma karakteristiğin)
-Gitarın (Gitarında kullanılan ahşap, klavyenin yapısı, sap ayarı, gövde büyüklüğü ve biçimi)
-Teller
-Kayıt yapıyorsan ki şu durumda yapmadığını var sayıyorum, kayıt düzeneğinde kullandığın tüm elektronik cihazlar.

Aklıma gelmeyen noktalar varsa hatırlayan arkadaşlar tamamlasınlar. Şimdi elindeki gitarın da markasını düşünürsek tabi ki Taylor Swift benzeri tonlar alamayacaksın. Boşuna ekipman için binlerce dolar harcanmıyor kısacası. Bu nedenle aynı tona yaklaşmak istiyorsan paraya kıyma zorunluluğun var. Ancak benim senin anlattıklarından anladığım kadarıyla gitar üzerinde çok fazla hakimiyetin yok bu nedenle sonuç beklediğin gibi olmuyor. Benim tavsiyem çalışmalarında her zaman metronom kullan ve basit bir şekilde de olsa kendini kaydet ve tellere abanarak çıkardığın kötü sesleri, notaları kaçırıp cızırtılı ses aldığın kısımları ve akor geçişlerinde çuvalladığın kısımları deşifre et. Parçaları kusursuz icra etmeye çalış. Bunu başardıktan sonra ekipmanın üzerinde kafa yormaya başlayabilirsin.
Kolay gelsin :)
 
Geri
Üst