Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Prosesör pek sevmem ama çok uzun süre Line 6 M13 kullandım. Direk mixere girmek pek akıl karı değil. Kabin simülatörü ve amfi modellemesi yok. Ama amfi ile kullandığımda en çok sevdiğim pedalların başındadır. Expression pedalını ayarlamak biraz vakit alır ama analog pedal gibi kontrol ediliyor. Save tuşu yok. En son hangi ayarı kullandıysanız onu kullanıyorsunuz. Flanger efektini hiç beğenmedim. Geri kalan bütün işleri çok iyi başarıyor. Zamanında amfi almak için sattım, şimdi 10 pedal, 3 adaptör, bir sürü ara kablo ve adaptör kablo dağınıklığı yaşıyorum. Bu alet resmen kurtarıcı. Ufak işe değil, büyük işe de götürülür.

Snowy White bile kullandıktan sonra...
snowy.JPG
 
Vox Tonelab LE.. Belki eksisi biraz ağır ve 4-5 yıllık bir alet olması ama tonları keyfinize göre ayarladığınızda oldukça iyi.. youtube'da analog'a ne kadar yakın olduğunu gösterir çokca video mevcut.. Mustang'de hoşmuş ama ben vox'tan oldukça memnunum..

Sonradan gördüm.. başlık neredeyse 1 yıllıkmış.. sorry..
 
zoom g3 ufak tefek işleri kaldırabilecek kapasitede.. Bende g5 var boşa taşıyormuşum gibi geliyor :( İyi bir işe zaten setup götürmek gerekli olduğundan koymuyor ama ufak tefek işler için büyük prosesör bile insanın canını sıkabilir. Boyutundan ve efektlerden dolayı tavsiye ederim.

Bende genel bilgi olarak paylaşıyorum yoksa Nova system in yanından geçemezler.
 
bütçe sıkıntı yok ama sahne durumu da yok ev kullanıcısıyım o yüzden hd300 bana yeterli olacak diye düşünüyorum. metal tarz için kullanacağım snaırım yeterli olacaktır ?
 
dist tonları zaten ufak bir ton ayarıyla halledersin hd300 ile ama hd 500 çok daha pro bir alet çünkü modellemeler tüplü amfi modellemesi yani metal tonunu ikisindede alsan bile hd500 daha iyi bir alet
 
metal core+ eq + marshall 15dfx üstündeki efectler ya da pcdeki amptube benzeri programlardan ayarladığım efectler :) setup ım yok dediğim gibi hobi bendeki daha çok. hd500 alsam hakkını vermeyeceğimden almak istemiyorum haftada 1 2 kere gitarı elime alırım.
 
Hd daha iyidir ama ben xt live kullanıyorum gayet memnunum gayet güzel işimi görüp tonları yakalamamda yardımcı oluyor ama dediğim gibi hd serisi daha iyidir fiyat sıkıntın yoksa hd öneririm
 
Ikisinin arasinda x3 live oneririm. Fiyat olarak 2. Elini uygun fiyata bulabilirsin bu aralar. Cift amfi olayi x3 liveda da var ve bence buyuk fark. Pod hd kullanmadim ama hd 300 zamaninin en iyi prosesorleri arasinda gosterilmezken ( hd 500 vb. ne kiyasla) x3 live alinabilecek segmentte (cok uc, pahali prosesorler haric) en iyi prosesorler arasinda gosterilmistir. Xt live de fena degildir ama x3 live varken kesinlikle x3 live alinmalidir.
 
Vox ToneLab LE'ye ek olarak, Vox ToneLab EX'i de tavsiye ederim... 2. el 800 liraya çok rahat bulabilirsiniz... Her hangi bir amgi modellemesine TS-808 modellemesi eklenip oldukça başarılı crunch tone'ları alınabiliyor... Öte yandan distortion ve fuzz tonlarını çok kurcalamadım, o konuda birşey diyemeyeceğim...
 
Bir öneri de Seymour Duncan Dirty Deed olarak arkadaşımdan geldi. Güzel gibi duruyor. Uygun fiyata bulursam almayı düşünüyorum.

Bilgisi olan var mı?
 
Merhaba Turkrock.com üstadları, sizlere biraz değişik bir sorum olacak, şöyle ki;

Öğrencilik evresinden sonra şantiye şantiye dolaşmak zorunda kalan bir insanım, iş güç sebebiyle belli bir süre gitarımdan uzak kaldım. Bir sonraki gideceğim şantiye ortamına gitarımı ve processorümü de götürmek istiyorum. O hengame arasında amfi ile kullanmak biraz mantıksız olacağından kullanacağım processoru iyi bir kulaklık ile kullanmak durumundayım.

Guitar Rig Kontrol 5 tarzı bir olaya girsem mi? Yoksa Boss GT100 gibi bir processoru kulaklıkla mı kullanmamı önerirsiniz? Bu arada tekrar başlık açıp ortamı kirletmemek adına 750-800 tl ye kadar kaliteli kulaklık önerilerinize de açığım.

Hepinize şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
 
Fender Mustang Floor derim incele klişe boss soundlarından uzak , daha gerçekçi,bir analog setup kadar güzel olmasa da çok güzel tonlara ulaşabiliyorsun:))




 
Almisken Line6 HD500, Boss GT100 ayarında birsey alayım diyorum ama, Beher Dynamic, AKG gibi kulaklıkların kaliteli modelleriyle iyi tonlar elde edebilirmiyim orası tartışılır?
 
Geri
Üst