Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba Aşağıdaki linkte bulunan pedal veya benzeri pedalı kullanabilirsin. Signal Line Selector diye başka markalarda arayabilirsin. Yada birisine özelde yaptırabilirsin. Hatta volüm knobları takılsa daha kullanışlı olabilir.
ADD pedal belki biliyorsun İzmir'de kendisine ulaşabilirsin ve istediğin özellikleri de ekleyebilir yada İstanbulda SRV Müzik satıyordu oradan alabilirsin.
http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/carl-martin-match-box-line-selector Carl Martin istersen yada Add pedal
http://www.addpluspedals.com/_a_b_box.html

abboxguide2.jpg

abboxguide.jpg
 
Arkadaşlar öncelikle merhaba :) 2 ay önce setupumu sıfırlayıp (acil ihtiyaçtan dolayı) yeniden kurdum:Yaklaşık bir ay falan oldu :) Fender baja telecaster ve peavey classic 30 edindim :) drive olarak ise tanıdık bir pedal olarak ibanez ts 9 aldım.İlk başta beni alternative rock,grunge hatta zaman zaman blues çalarken işe yaradı.Ama sonra daha tok sesli bir pedal arayışına girdim. Şimdi de sizden tavsiye istiyorum. Bütçe şu an için fazla sıkıntı değil gibi.


Saygılar
 
Şöyle şimdi TC Electronics in G serisi zaten sırf FX processordür. Farklı uygulamalara yönelik farklı ürünler her biri. Mesela G-major ı bazı insanlar G-force a tercih eder. Sebebi şudur G-major da 2 tane relay switch vardır. Switcher/Looper a para harcamak istemeyen adam için gayet güzel ve kaliteli bir çözümdür. Çünkü g-major ile g-force arasındaki en bariz fark algoritma bazındadır. TC electronicsin yalancısıyım aynı D/A A/D converterler varmış ikisindede yani :D

G-system in bu ürünler arasındaki yeri herhalde "esnekliğidir". Hem g-force vari efekt algoritmaları hem ekstra bir çok giriş hemde başlı başına bir kontrol ünitesi olarak başarılı bir alettir. Steve Vai Fransadaki Zappa Tribute konserinde g-system ile çıktı sahneye çok kaliteli ve başarılı bir cihaz. Fiyatıda ona göre tabii ki.

Diğer soruna gelirsek. TC G serisi bir cihaz alıcaksan yanına preamp te alıcaksın power amp te alıcaksın daha birsürü şey alıcaksın. Ama evet sisteminin ana kısmını 2 şey oluşturur preamp ve fx processor. Sonra sinyali artık nasıl işliyceksen ona göre cihaz alıcaksın.

Sorun olursa daha yardımcı olmaya çalışırım...
Konuyu hortlattım ama müziğin mekanı zamanı yoktur bağışlayın:)
Hocam bende bu konuda biraz acele etmek istemiyorum.Bayağıdır g system ile sahne yapıyorum çokta memnunum.Buradan arkadaşa bıraz yön vermek içi bir iki şey ekliyip birde bir iki soru sormak ıstıyorum.
Öncelikle dediğiniz çok doğru bu alette preamp yok ben bu sorunu AMTF1 ile çözdüm hem kabin simülasyonu sağlayıp hemde preamp özelliği var dolayısıyla sahnelerımde amfi taşımıyorum amt işi gayet inanılmaz dereceeki küçük boyutuna rağmen götürüyor.
Drive olarakta nova drive ekledim.
Şimdi soruma gelince ben bu alete vah ve volume pedalını nasıl ılave eecegım konusunda kararsızım.
Gittim gecen bı heyecanla bad horsıe 2 aldım sonra arkadaş ne gerek var bu alette zaten com wah var bunu bır exp pedalla halledebılırsın dedi.
işte burdan sonra nasıl bır peal tercıh etmelıyım bende arkadaşı dınleyıp sıparişi iptal ettim.Çünkü alette exp ve volume cıkısı varken nova driveden sonra vah takmanın saçma olacagını düşündüm.Önümde koskoca g system var ben bad horsıe eklemeye calıstım.Yanlışım varsa düzeltin lütfen.Fikirlerinizi beklıyorum.

Esenlikler
 
2 el düşünürsen dünyaları alırsın o paraya ama illa 0 alıcam dersen de zw45 var mesela zakk wylde ın signature pedalı veya bad horsie 1-2 steve vai'nin siganture pedalı oda, tabi senin tarzına göre de değişen durum
 
Rmc tavsiye ederim Morley saglam pedal ama gercek anlamda wahlamiyor bence. Rmc bulamazsaniz ki 600 liraya forumda var ve bence bu alemin tartismasiz kralidir, dimebag crybaby from hell...hem rezonant filtrenin bicimini hem de sweep range'i ayarlamak mumkun on-off led ve boost var ustunde. Diger tum crybabylerin sesini bu abinin ayarlarini degistirerek elde etmek mumkun.
 
Son düzenleme:
Dunlop Zakk wylde signature kullanan var mı peki ?
Zakk wylde da guzel ozellikle basili durumda filtre ucu 400hz ile 2.4 khz arasinda oluyor ki bu en genis range lerden biri solo calarken bir avantaj ama her setupa uymasi icin gereken ayarlari yapamiyorsun. Ayarsiz wahlar icinde kirk hammett signature iyidir cok guzel bir gecisi var pedala basarken.
 
Son düzenleme:
Bu arada crybaby nin websitesinde manuallara bakarsan basili ve serbest konumdaki frekans bilgileri var. Cantrell ornegin 390hz de dime ise 250hz e kadar iniyor yani ritimleri wahlatmak icin daha iyi. Zakk wyldein filtre fonksiyonu biraz genis o yuzden frekans araligi genis dikkat edersen alt ve ust frekanslar aralik olarak verilmis o yuzden cok keskin bir wah sesi yok. Dime ikisi gibi de davranabilir mesela.
 
Geri
Üst