Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Gitarın nedir? Gitarla da alakalı, bb-2 vardı bende ne kadar drive açarsam açayım AC/DC ritim tonlarını geçemiyordum. Boost u var. Şimdi bogner ecstasy var, 6/10 yaparsam hard rock ritimleri almaya başlıyorum, arkadaşımın gibson Sg ile 3/10 da rahatlıkla aynı seviyede drive alıyoruz. Gitarla çok alakalı.
 
Hepinize teker teker teşekkür ederim. Kafam çok karıştı.:confused:
Söylediğiniz ve önerdiğiniz pedalları imkanım oldukça deneyeceğim. Ben aslında TS-808 alacaktım, fakat yeğenim MXR GT-OD'yi işlevi ve fiyat uygunluğundan dolayı çok methetti. Bende bunun üzerine formdaki arkadaşların deneyimlerinden faydalanayım istedim. Bu başlığı bunun için açtım.
Ama görüyorum ki daha çok deneme yapmam lazım.;)
Tc den şaşma nova drıveın uzerıne drıve tanımam bu konuda ıdaalıyım .Çıkıp nova drive ile her tarz müziği yaparım.Bluesten tut marduğa bıle çalarım
 
O fiyatlarda Boss OD-3 deneme şansı varsa bir bak derim. Düşük drive işini görürse SD-1 de çok güzel boost pedalıdır. Marshall Blues Breaker veya Jackhammer (OD modunda) iş görebilir. Bunlar beraber de, ayrı ayrı da oldukça iyi sonuç veriyor. Daha yüksek fiyatlarda ise Carl Martin Plexitone, OCD veya Radial'ın Texas Bones'u olabilir. Hepsi Peavey ile yerine göre iyi sonuç veriyor.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Boss Gt8 mi alsam Yoksa set up mı kursam derken son olarak set up işine girmeye karar verdim.Tarz olarak genellikle hard rock heavy ve thrash metal soundları arıyorum.Özellikle distortion pedal konusunda önerilerinize ihtiyacım var.Elimde metal muff mevcut fakat genel görüşün aksine tam olarak memnun değilim. Hard rock ve türevi konusunda başarılı bi alet ama iş heavy ve thrash metal olunca yetersiz geldiğini düşünüyorum o yüzden metal muff dan daha sert güzel bi distortion pedal tavsiyesi bekliyorum.Ayrıca Boss ML2 yi denedim o da fazla sert gibi geldi.Aklima gelen fullbore metal ve mt2 hiç kullanmadım bir fikrim yok lambalı pedallar nasıldır bilmiyorum.Bu konuda da aydınlatırsanız beni sevinirim.
Kullandığım amfi İbanez tbx65r
Wah pedalı konusunda cry baby535q düşünüyorum
Delay konusun da da önerileinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Tek bir distortion pedalı ile hard rocktan thrash metale ("trash" değil, trash = çöp, işe yaramaz...) uzanmak kolay değil. Wampler'ın Triple Wreck pedalı (Mesa Triple Rectifier soundlarını üretmek için geliştirilmiş...) iyi bir tercih olabilir. Pedalın üzerindeki vintage modu ile daha geleneksel distortion tınıları, modern modu ile de daha agresif soundları almak mümkün. Biraz pahalı ama kaliteli bir seçenek bence.
 
Aslında TBX65r'nin kendi distortionunun yeterli olması gerek hatırladığım kadarı ile. Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba?

Lambalı pedallara bulaşma derim şu anda, daldın mı o alemden çıkamazsın. Bende Ibanez Tube King distortion var. Sert müzikler için ideal ama, zevk renk diyorum. Bana iyi gelen sana yetersiz gelebilir. Karşına çıkarsa bir dene.

MT2 bu işlerin bayağı bir standartı. Fullbore hiç kullanmadım. Videolarından bana daha çok trashten daha sert soundlar için idealmiş gibi göründü. Kullanan biri yorum yapar umarım.

Bir de Hughes & Kettner'in Warp Factor diye bir pedalı var. Aman aman!! Bulursan ona da bir şans tanı. Forumdan @Dragonchaser satıyordu sanırım bir tane.
 
Bana da amfi değiştirmek daha mantıklı geldi. Pedal olarak elindeki metal muff ı satıp o parayla ikinci el bir fullbore metal alabilirsin. Bu işler biraz da tavsiyeden çok bu şekilde alsat şekilde deneme yanılmayla çözülüyor. Ama uzun vadede sağlam bir amfi çok daha yararlı olur kanaatindeyim. 1300 lira civarlarında ikinci el TM 60 lar olması lazım. Bence bir düşün.
 
Geri
Üst