Elektro Gitarımı Değiştiriyorum Tavsiyeleriniz Lazım

merhaba,
uzun süreden sonra sonunda elektro gitarımı değiştiriyorum maksimum bütçem 2.500tl rock,hard rock,metal ağırlıklı tarzlara uygun clean tonu da temiz olan gitar önerilerinizi bekliyorum.
amfi ve pedal tarzı elemanları gitarı aldıktan sonra bakmayı planlıyorum aklımda belirli bi model veya marka yok
gitar olarak prs torero jet,epiphone les paul custom pro,epiphone les paul plus top pro var aklıma takılanlar
bu arada synyster gates custom ile bu tarz tonları alabilir miyim yoksa distorsion olarak ağır mı kaçar ?
aklımdaki amfi line 6 spider IV
not:floyd rose tarzı takıntım yok açıkçası ama olursa da tatlı olur :D
şimdiden teşekkürler:)
 
Hocam yanlis anlamazsaniz sayet; ikinci el dusunmuyorum demissiniz fakat bu fiyata alacaginiz temiz ikinci el gitarlar, alacaginiz sifir gitarlara gore cok cok daha iyi olacaktir zannimca. Maksadim sizi su ya da bu saticiya yonlendirmek kesinlikle degil. Elbette ki tercih sizindir. Yerine gore 5000 tl sifir fiyati olan cok guzel enstrumanlar ikinci el olarak sizin butcenize uygun bir sekilde satisa cikariliyor. Diger bir konu ise gitarlar temiz bakildigi takdirde zaman icerisinde islevselliginden ihmal edilebilecek degerlerde kaybeden enstrumanlardir cogu zaman. Ama sifir enstruman alma konusunda kesin kararliysaniz schecter, charvel, ibanez, ltd gibi markalara bakabilirsiniz. Sizin ilk mesajinizda belirttiginiz modeller bazi modifikasyonlar (orn manyetik) yapmadiginiz takdirde ilgilenmek istediginiz tarzlar icin cok yeterli olmayabilir. Dusuncelerim bu yonde, elbette ki yanlislarimi forumdaki arkadaslar duzelteceklerdir.
 
Benden duymuş olma da, soundu belirlemede amfi gitardan bir tık öndedir. Önce tarzına göre amfi fiyatlarını araştır, ona göre bütçe denkleştir derim. Tutar da iyi bir gitarın yanına vasat bir amfi alırsan yaptığın işin anlamı olmaz. Veya duruma göre bir B planına ihtiyacın olabilir.
 
Aynen katılıyorum. Amfi gitarı vezir de eder rezil de. Sıfır gitar almak için ayırdığın bütçeyle ki örnek verdiğin gitarlara bakınca 2000 TL civarında bir meblağdan bahsediyoruz güzel bir amfi ve gitar alabilirsin. 2. el olayına çok takılma çok temize çok uygun gitarlar piyasaya düşebiliyor. Biraz sabır biraz araştırma hepsi bu.
 
peki fiyatı 400-600 tl arası önerebileceğiniz bu amfiyi alırsan bide yanına bu gitarı eklersen çok rahatlıkla istediğin tonları elde edersin dediğiniz set şeklinde tavsiyeniz var mı? aklımda line6 spider IV ya 15V ya da 30V var aklımda arkadaşımda vardı çok hoşuma gitmişti
 
güzel insanlar güzel yorumlarını yapmışlar ama nasıl güzel yorumlar yaparlarsa yapsınlar olacaklar belli gibi . haddim olmayarak 'deneme yamulma 'yöntemi ile arkadaşların ne demek istediğini , 2. elde ve amfideki fikirlerinin neden bu yönde olduğunu ,azimli istikrarlı araştırmacı bir şekilde müziğe devam ederseniz bir kaç yıl içerisinde anlayacağınızı öngörüyorum. Ama bir seferde ben belirteyim görüşümü müsadenizle.

bahsettiğiniz bütçede temiz eli yüzü düzgün gitar ve amfi almak mümkün. ayrıca yanılmıyorsam spider 15 vs'ler modelleme amfiler . bir kaç ay sonra bu tonlar çok poşet hoşuma gitmiyor diye amfiyi satmaya çalışırsınız , 5-6 ay sonrada '' gitarımı doreden (vs.vs.vs bir dükkandan) aldım 2000 tl ye az kullandım 1600 e satmak istiyorum '' dersiniz oda elinizde patlar :) . Şahsım adına başlarda yaşadığım tecrube ettiğim bir olaydır :) hevesli , işe gönül verecek bir arkadaşa yol gösterebilirsek ne ala , saygılarımla Mertkan YANIK

@hackeiommi / ayrıca selamlar Hakan Abi . :)
 
Spider çalacaksan hiç pahalı bir gitar arama. Modelleyici bir amfide gitarının gerçek karakterini tam manası ile anlayamazsın. Bu yüzden de modelleyici amfinin yanına üst düzey gitar biraz lüks kaçar açıkçası. Yaşın genç büyük ihtimalle. O yüzden öncelikle kendini geliştirebileceğin, fiyat performans açısından iyi gitarlara yönel. Epiphone vb. LP veya Ibanez SA gibi gitarlar hem performans ve çalınabilirlik olarak seni tatmin eder, hem de Spider ile birbirlerini iyi tamamlarlar. SA modern tarzlara iyi gider, cleande utandırmaz. İleriye yönelik, daha vintage tarzlar düşünüyorsan o zaman LP tarzı bir gitara alıştır kendini.

Stratlardan da başkası bahsetsin artık :)

Mertkan A.K.A. @braveblood , selam :)
 
yaşım 16 şu an elimde 4-5 senedir kullandığım cort x2 ve boston ga10 amfi var doğum hediyesi olduğu için sesimi çıkartmamıştım doğrusu :D modelleyici amfi dışında kendi kullandığınız ya da önerdiğiniz bu amfi gitarın kendi karakterini sana daha çok hissettirir daha çok zevk alırsın dediğiniz bi amfi var mı?
 
Ceriatone diyeceğim, "O ne?" diyeceksin. Dinakord'un üretimi yıllar önce bitti. Ama en azından Blackstar HT-1R diyebilirim :)

Yanına da bir Epiphone LP çek. Vintage tarza da gider, daha metale de. Ha, amfi çeşitleri, türleri nelerdir, hangi amfiden nasıl ton çıkar öğrenmek için ikinci el (sıfırın parasına değmez, hem evlatlıktan reddedilme riskini azaltır) biraz zaman geçince Line 6 POD V2 modelleyici prosesör al. Hem lambalı amfi keyfi yaşarsın, hem de amfi, sound işlerine de giriş yapmış olursun.
 
ben aslında floyd rose de olsun istiyorum gitarda screamle beraber olunca tadından yenilmez hale geliyo, synyster gates customla elde edebilir miyim bu tonları ya da LP dışında floyd rosesi olan gitar önerin var mı bu blackstar ht-1r nin yanında bununla iyi gider diyebileceğin?
 
ben aslında floyd rose de olsun istiyorum gitarda screamle beraber olunca tadından yenilmez hale geliyo, synyster gates customla elde edebilir miyim bu tonları ya da LP dışında floyd rosesi olan gitar önerin var mı bu blackstar ht-1r nin yanında bununla iyi gider diyebileceğin?

Ben Floyd Rose düşmanıyım. Pis bir sistemdir. Başlangıçta da kafayı yedirir, haftada bir ayarı kaçar masraf ettirir. Ailenle aranı açar, arkadaşlara rezil eder. Ama SA'ların Floydları bayağı stabil gördüğüm kadarı ile. Onlara toleransım var.
 
Geri
Üst