Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

İlk kez elektro gitar alıyorum ve elektro gitar adına markalarla aram haşır neşir değil. Hangi model hangi modelin şu fiyatından daha iyidir bunu al felan bilgim yok. Önerilerinize açığım bir de şöyle duydum;

Gitar ne kadar iyi olursa olsun amfi iyi değilse bir halta yaramaz dediler.

Bütçem maksimum 550 - 650 civarı amfisiz ve ya amfili farketmez Teşekkür ederim. Haftasonu alma fırsatım olabilir.
Aklımda İbanez grg170x+roland cube15x var. Yeni bir gitarda neye dikkat etmem gerekiyor(tellerin perdeye yakın olması vb)
ve unutmadan Floyd Rose olmasın çünkü çok zor bir şey olduğunu duydum beni soğutmasın sıkmasın gitar.
İlk gitarım olduğu içinde aşırı kötü bir şey almak istemiyorum.

Hayırlı Ramazanlar.
 
Tabi gidip deniyeceğim mesajınız için teşekkürler. Ama ilk gitarım o yüzden bir model önerme yaparsanız güzel olur arkadaşlar.

Yani hangi marka model ilk başlayan için iyi bir gitardır. Çünkü uzun bir zaman elimde bulunacak. grg170x+roland cube 15x gördüm. Nasıldır iyimidir ? Önerilere açığım. Teşekkürler
 
Tarzini belirtmemissin ve butce hem amfili hem amfisiz farketmez denecek bir butce degil.
Amfi icin ayri, gitar icin ayri butce ayirman gerekir.
Önce biraz arastir forumlarda, single manyetik nedir, humbucker manyetik nedir, strat kasa, les paul kasa nedir.
En azindan bunlari bilmeden ben gidip elektro gitar aliyorum deme.
Cok klasik olacak ama bunlari arastirip biraz daha karar verene kadar parani biriktirmeye devam et ve bu forumda ikinci ellere bakabilirsin.
Is yeni satin almaya gelince ve yardim edecek kimsen yoksa konumunu belirt, mutlaka forumda birileri yakinlarinda vardir yardimci olurlar sana :)
 
çok teşekkür ederim çok sağolun. Sabahtan beri her haltını tek tek ezberlemeye başladım bakıyorum hala daha. Yani şimdi Gitar ve amfi için bambaşka bir bütçe gerekir diyorsun o zaman gitarı haftasonuna bırakayım bakmaya gidicem.

heavy metal tarzım cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim çok yeniyim anlayışınız için sağolun. :happy:
 
Açıkçası çok tanınmış bir marka da olsa başlangıç seviyesindeki gitarlardan atla deve bekleme. Dediğin gitar, eh fena değil. Biraz şans ve bütçe zorlayarak daha iyisi de bulunabilir elbette.

Roland'ın yanında amfi olarak Line 6 Spider, Fender Mustang gibi diğer modelleyici amfileri de deneyebilirsin. Amfide minimum hedefin 15 watt, mümkünse de 12" (30 cm) çaplı hoparlör olsun. Modelleyiciler hariç, ucuz bütçede Ibanez TBX serisine de bakabilirsin.

Mümkün mertebe dükkan gez, gitar ve amfi dene. Ama acele etme. Bu işte sabırsızlık en sinsi düşmandır.
 
Schecter omen 6 ya bakabilirsin. Walnut satin rengini bi arkadaşta görüp deneme şansım oldu. Görüntüsü son derecede şık :) mat koyu kırmızımsı rengi olsun, gothic inlayleri olsun, knob ve switch kısmındaki ufak çukurluklar olsun, hiç çalacağınız yoksa bile insanın eline alıp çalası geliyor :) fiyatıda bence gayet uygun, başlangıç içinde biçilmiş kaftan...

Tam olarak bu oluyor ; http://ecx.images-amazon.com/images/I/71COWktIsdL._SL1500_.jpg

Yanlız şimdi fotosunu ararken denk geldim sanırım aynı modelin 2 çeşidi var. Birde dot inlayli, black hardwareli olan bi modeli daha var. Sanırım onlar daha eski üretim, benim bahsettiğim daha yeni...

Bu bütçeyi aşar ise daha ucuza sgr c-1 modeli var. Bu modelde başlangıç için gayet güzel ve yeterli...

Amfi olarakda ikinci el line 6 spider 15ler 250 TL gibi uygun fiyatlara bulunabiliyor...
 
Son düzenleme:
çok teşekkür ederim çok sağolun. Sabahtan beri her haltını tek tek ezberlemeye başladım bakıyorum hala daha. Yani şimdi Gitar ve amfi için bambaşka bir bütçe gerekir diyorsun o zaman gitarı haftasonuna bırakayım bakmaya gidicem.

heavy metal tarzım cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim çok yeniyim anlayışınız için sağolun. :happy:
Zaten @hackeiommi gerekli cevabi yazmis, acele etme gez dolas, forumu arastir ne almak istedigine karar ver.
Simdi metal yapmak istiyorum derken, hicbir fikrin olmadan dukkanda aklini gözunu celen single manyetikli strat yada tele ile ciksaydin sonu pekte iyi olmazdi. Single manyetikle metal yapan yok mu, vardir belkide ama hangi ekipmanla ne sekilde :)
Yani metala gidecek ekipmani arastir gez dukkanlari.
Butceye gelince, ise ne kadar ciddi yaklastiginla alakali. Ben gercekten gitar calagim diyorsan gitar butcen ayri amfi butcen ayri olmali.
Iyi guzel bir gitar denk getirirsin yanina tirt bir amfi denk gelirse hos olmaz. Ne alacagini biliyorsan gide alirsin dukkana ama bilmiyorsan ya iyice arastir yada bilen birini yanina al...
 
Mümkün mertebe dükkan gez, gitar ve amfi dene. Ama acele etme. Bu işte sabırsızlık en sinsi düşmandır.

Hakan abi'den yine hedefi 12'den vuran bir açıklama. Bu cümleye tamamen katılıyorum. Heyecan yapmamak elde değil fakat heyecana yenik düştüğünde ciddi fiyatlara kalitesiz ekipman edinmiş oluyorsun.

Kendi fikrim, metal çalmak istiyorsan öncelikle manyetiklerinde mümkün olduğunda Humbucker olan gitarları tercih etmen bir çıkış noktası olabilir. Şu sıra gitar fiyatları artmış durumda. 600-700 TL'ye bulacağın gitardan çok fazla birşey bekleme ancak o fiyata şansın yaver giderse gerçekten iş görecek gitar da bulabilirsin. (Sabırsızlık yapmamalısın) Arkadaşların da bahsettiği gibi forumda satılan 2.el gitarlara bakabilirsin. Böylece piyasada sıfırı 1000 TL civarında satılan gitarlardan 2.el 700 TL'ye falan bulabilirsin. Amfi konusuna gelince, amfi dediğin zaman zaten bütçeni yaklaşık 2'ye katlaman gerekiyor. Yakın zamanda bir arkadaşıma en ucuzundan elektro gitar ve amfi almaya kalkıştık, baktık ucuzları gerçekten çok kalitesiz, biraz verdiğimiz paraya değecek bir amfi olsun istedik bir anda fiyatlar 400-500 TL civarına yükseldi. Ankara'da yaşıyorsan hafta sonu birlikte bakabiliriz. Sevgiler...
 
@hackeiommi Cevabın için teşekkürler en kısa zamanda kapsamlı bir gezicem.

@DaggerStroke dediğin gitar gerçekten çok iyi. Bana da SGR By Schecter C-1'i örnek gösterdiler. Sanırım Bunu denemek istiyorum en kısa zamanda bulmaya çalışırım. amfi için o fiyat biraz pahalı geldi yav :unsure:

@SteelString Bu işte ciddiyim gerçekten. Arkadaşım Klasik almıştı. Sıkıldı köşeye koydu. Merakımız var ikimizin de. Biraz azimle uğraşsak çalışsak olur herhalde :shy:

@patlakkulak Heyecan yapmamak kesinlikle elimde değil ama acelem de yok. Para elime Hafta sonu geçicek. İki gündür internetten bir gitarın için açmadığım kaldı, o derece araştırıyorum örneklere akıyorum. Ve amfi gayet önemli diyorsun. İstanbuldayım ben. Yanımda bir abi olsaydı çok güzel olurdu kesinlikle.

schecter c-1 benim için başlangıç gitarı olabilir mi ? ilk gitarım derken gerçekten ilk gitarım, Klasikten başla dediler mantıklı gelmedi hiç. Klasik çalan akrabam al çal biraz çok farkı yok dedi. İstemedim. İyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim. Bu sayfa açık yenileyip duruyorum :geek:
 
Bu basliktan acik acik rica et, olmadi ayri bir baslik ac ve rica et, alisveris icin yaninda bilgili birinin gelmesini rica et.
Gununu saatini gelecek kisi ayarlasin, sen degil :) mutlaka yakinlarinda oturan birileri cikar.
Yine dedigim gibi, butceni azda olsa genislet, 1000tl´ye dayansin, paran yoksa bekle, biriktir ve ikinci ellere bakin...
 
Çok teşekkür ederim ama 1000 lira biriktiremem ve ilk gitarım 1000 lira vermem için çok çalışmam lazım geri bana para kalmaz ihtiyaçlarım. İstanbuldayım Ataşehir/İçerenköy'de yardımcı olacak arkadaşlarla görüşmek isterim. Teşekkürler cevaplarınız için
 
arkadaslar elektro gitara geçiş yapmayı düşünüyüyorum. Maksimum 400-500 tl civarı bütçem var.pek bilgim olmadığı için sormak istedim . genelde duman athena çalmak istiyorum . sizce hangisinden daha iyi ton alabilirim .sx sst yi ingilizce hocam önermisti x6 sert gitardır duman tonuna pek gitmez demişti.yani sizce ne yapmalıyım
 
Single manyetikli gitarlar ile bahsettiğiniz grupların sound'una daha çok yaklaşırsınız, ancak kalite açısından bir şey diyemem. Şimdilik Sx gibi duruyor. X6'da coil tap var mıydı bilemedim gerçi.
 
X6 zaten kötü bir gitar, X serisi alacaksanız en az X11 öneririm, gayet başarılıdır, fiyatları da 2. elde 400-500 TL arasında, Kore yapımı bulursanız öneririm. Ayrıca manyetikleri coil-tap ile single coil olarak da kullanılabiliyor. K4 dediğiniz gitar içlerinde en sert tonlu, tok tonlara sahip gitar. Bu seviyede grupmuş vsmiş gitarın tonundan çok çalmayı öğrenmek için bir şey almanız daha iyi olur.

Bahsettiğiniz gruplar single-coil karakterli fender telecaster gitarlar kullanıyorlar, hocanız o yüzden sx sst demiş, süper bir gitar sayılmaz ama başlangıçta götürür. Sx almışken Sx'in telecaster modeli olan STL modelini alırsanız, sizi daha bir mutlu edebilir. Yalnız bu konuştuklarımız içinde kalite olarak en kötüsü de Sx'dir.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=17518&gid=169#.U8WBPvl_vOM
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar gitara 1 sene önce başladım 8 -9 ay ritim çalıştım ve yaklaşık 3 ay önce elektroya geçtim.Ama şu an ki gitarım kuzenimden aldığım pek de iyi olmayan bi Skylark. Şimdi yeni bi gitar almak istiyorum ve blues ağırlıklı çalışmak istiyorum. Sapından manyetiklerine kadar nelere dikkat etmeliyim yardımcı olurmusunuz:)
 
Yolun basindaki arkadaslar icin onerim H S S manyetik dizilimli gitarlar. Bence sekilli kasalara da yonelme daha standart modellere bak strat kasa olabilir superstrat kasa olabilir.
 
Geri
Üst