Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Yine bu Peavey'in sanırım üretimi bitmiş bir Transtube serisi var. Tonları gayet canlı. İkinci ele düşerse bir deneyin derim. Paneli yeşil çizgili bir serisi de vardı lakin modelin adını unuttum.

Laf aramızda bu Peavey iyi transistörlü üretiyor.

EKLEME: Yeğene söyle o DS1 modludur. Düz DS-1 değildir, hayal kırıklığına uğramasın sonra. Uğrarsa da modlanır gerçi.

90'lardan studio pro'm hala durur, ama dolapta :D bilgisayar yerini aldı ama aklıma estiğinde digitech rp12 ile bağlar takılırım, elbette bilgisayarın pratikliği yok ama sololarda 1-2 gömlek daha tepkimesi oluyor.

Banditler zamanında çok popülerdi ama Metallica gençliğinde :) Bendeki studio pro'dan cleanler Metallica black albüm tadında, dolgun ve odaklı ama esneklik pek beklememek lazım. Bence asıl güzelliği ama pedal bağlayıp dist.u kökleyince ortaya çıkıyor :) kendi dist.u biraz zayıf veya eq pedal boost istiyor gibi o da powerchord işlerinde iyi, ama dist. pedalı bağlayınca git Shred konseri ver (1-2 konserde vermiştimte, açık hava ufak alanda mik. gerekmemişti) o derece başarılı :)
 
Sevgili @tonedrive öncelikle öneri için teşekkür ederim. (y) Laney cub 12 head kullandım bir müddet, sonra sattım. Sevdiğim bir amfiydi ama Laney Cub lar biraz karanlık tonları olan amfiler. Boss Ds-1 ile çok iyi sonuç alamamıştım. Ama, Ts-9, Sd-1 gibi pedallarla şahane vintage tonlar veriyordu. Peavey Bandit ise evet, dediğiniz gibi o çok dikkatimizi celbeden bir amfi oldu bizim de.(y)

Bu arada, alternatif önerileri için herkese teşekkür ederim. Merak ettiğim bir iki amfi daha var. Birisi Fender Ultimate Chorus. Bir kaç forumda bu amfi, Roland Jc-120 nin klonu imiş diye okudum . Bu amfiyi kullanmış olan var mı hiç? Bir de Fender Sidekick chorus var aynı mantıkla sanırım.

Son olarak, bu Fender Champion ların üzerinde voice düğmesi var, preamp karakterini değiştiriyor sanırım. Üzerinde de efektler var. (delay, chorus vb) Bu amfinin preamp katı modelleme mantığında mı yapılmış billgisi olan var mı acaba?

Fender e de biraz fazla odaklandım. Fiyatı zaten çok cazip geldi. Diğer husus ise, sanki yukarıdaki diğer amfilerin clean katları, kendine has bir karaktere sahip ve pedallara etki ediyormuş gibi geldi. Fender amfilerde sanki pedal ne ise onun sesini veriyormuş gibi geldi, ama yanılıyor da olabilirim zira ss amfi cahiliyim ben. :bored:
 
Son düzenleme:
Şuan Line6 Spider III 15 kullanıyorum ve footswitch olmaması ve özelliklerinin artık yetmemesi sebebiyle değiştirmek istiyorum. Amfi+ prosesör mü yoksa bunun gibi efektli bir amfi mi alsam karar veremedim. Fender Frontman 15r+200 tl civarı prosesör ya da Fender Mustang-Vox Vt20+-Blackstar id15(ikinci el bulabilirsem) düşünüyorum. Başka önerilere de açığım. Fiyat olarak da 401 olmaz :D En en son hali 400 yani :)
 
hocam 401 olmaz demişsin ama ben sana bende 150 wattlık bi amfi var ibanez in TBX150r modeli. bütçeni biraz daha zorlayabilirsen ben de fiyatta iyi bir uygunluk yaparım.
 
bende mesa mini rectifier ı olduğundan fazla popüler buluyorum....çok fizzy geliyor bana metal ritm tonları için hiç zevkime hitap etmiyor (çalmış değilim ama youtube da zilyon tane video izledim)

ben ironball ı işaretledim ama hepsinden çok peavey 6505+ 112 combom olsun isterdim...
 
Youtube demoları bir cihazın işleyişini anlamak için iyi ama ses kalitesi açısından bence tam referans noktası değil. Çünkü youtube dosyayı kendi formatına çevirirken mevcut sesi de işliyor ve biraz kompresyonvari bişeyler yapıyor. Fizzy derken sanırım sizin zevkinize göre biraz tiz ve hacimsiz gelmiş olabilir ama bu kullanılan kabinede fazlasıyla bağlı. Bir denemek lazım. Ironball'a söz yok :)
 
Youtube demoları bir cihazın işleyişini anlamak için iyi ama ses kalitesi açısından bence tam referans noktası değil. Çünkü youtube dosyayı kendi formatına çevirirken mevcut sesi de işliyor ve biraz kompresyonvari bişeyler yapıyor. Fizzy derken sanırım sizin zevkinize göre biraz tiz ve hacimsiz gelmiş olabilir ama bu kullanılan kabinede fazlasıyla bağlı. Bir denemek lazım. Ironball'a söz yok :)
evet tiz ve hacimsiz tam doğru ifadesi olmuş overkill anthrax ya da havok tarzı bir ton aradığım için mini rectifier bana gitmez :D

ek olarak ironball ile bir saat yalnız kalmak isterdim :D tercihen mesa 2*12 V30 kabin ile :D
 
Geri
Üst