Sırmalı 7 Ağustos Saat 22.00'da Mojo Beyoğlu'da Sahne Alıyor

7 ağustos akşamı Beyoğlu Mojo'da İstanbul'daki ilk konserimizi vereceğiz...

Etkinlik Linki; https://www.facebook.com/events/258720067658129/

10522471_697670626970792_82355701ooooo65744840625_n.JPG
 
k.bakma ama ah bir ataş ver e tabii dünyada ilk türkler klip çekecek :D ahahah Zimbabwe lilerin çekecek hali yok ya :D

Şöyle olmuş: Dünyada master of puppets ı besteleyen tek grup metallica :D
 
diyor ki: "DENİZCİLERİN EN SEVDİĞİ TÜRKÜYE" dünyada ilk defa donanmada klip çeken rock grubu

dikkatli oku.ne bir virgül ne de ayırma var.Bu anlam çıkıyor


Dikkatli okuyunca...
k.bakma ama ah bir ataş ver e tabii dünyada ilk türkler klip çekecek :D ahahah Zimbabwe lilerin çekecek hali yok ya :D

Şöyle olmuş: Dünyada master of puppets ı besteleyen tek grup metallica :D
anlamı çıkıyor, diyorsunuz, öyle mi?...
 
Öncelikle konserinizde başarılar.

İlk olarak benimde ilk olarak bu yazı dikkatimi çekti. Bir müzik grubu için fazla anlamsız ve uzun bir sıfat :) Üstüne üstlük anlatım bozukluğuda tavan yapmış. Türk donanmasında türkü klibi çekilmesinin "dünyada ilk defa" şeklinde vurgulanmasında bir amaç yok. Elalem neden gelip bizim donanmamızda türkümüze klip çeksin :)

"Türkiyede ilk defa, Ah bir ateş ver türküsüne Türk Donanmasında Klip çeken rock grubu Sırmalı" olaymış bi nebze daha iyiymiş :)

Yapıcı eleştiriye açık olduğunuzu varsayıp tamamen izleyici dinleyici yorumu olarak bir şey söylemek istiyorum; medyada denk geldiğimiz üzere, her seferinde yaptığınız parçayı 2. 3. plana atıp çektiğiniz klibi 1. plana alıyorsunuz (bkz. yukardaki afiş) Haliyle işi müzik yapmak olan bir müzik grubu için çok yanlış bir tutum. Her seferinde klip bu kadar ön planda tutulunca, olaki izin alamayıp donanmada klip çekmeseymişsiniz ne yapacakmışsınız diye düşünüyor insan... Öte yandan donamada klip çeken ilk rock grubu sırmalı, bir türküye donanmada klip çekmiş ilk müzik grubu sırmalı, ah bir ateş ver türküsüne donanmada klip çeken sırmalı, türkiyede ilk defa donanmada klip çeken rock gurubu sırmalı, ilk kez bir türkiye donanmada klip çeken müzik grubu sırmalı vs... vs... vs... Bu klip meselesi bir dinleyici için bir süre sonra çok irite edici olmaya başlıyor. Bi an önce "türkiyede ilk kez donanmada klip çeken müzik grubu" sıfatından kurtulmanız dileğiyle. Başarılar....
 
Son düzenleme:
"

"kardeş" diyorum. Dikkatli okuyunca

Samimiyet,içtenlik Anlamı çıkıyor, diyorsunuz, öyle mi?...

@DaggerStroke a bak ne demek istediğimi tam olarak anlatmış.Afedersin ama bana karşı durduk ve gereksiz yere laf kalabalığı yapıyorsun.

Laf kalabalığını da kaba anlamıyla kullanmadım hani alınırsın falan.Gereksiz yere uzatmaya gerek yok anlamında
Düşünceli davranışınız için teşekkürler, artık keyfinize bakabilirsiniz, "engelle"yi kullandım, rahatladım...Şiddetle öneririm, çok ama çok çok faydalı...

Sevgiler ve saygılar...
 
Son düzenleme:
yahu adamlar günümüzün rock ortamında gidip donanmada klip çekmiş amma laf etmişiniz... o gemilere gezmeye gidemezsiniz elemanlar ellerinde gitarlarla girmiş daha ne :) askeriyeden izin almak filan zor olmuştur. bide klipte de emekli generaller ve isveç elçisi oynamış galiba. bence büyük başarı.

öyle yada böyle donanmada dünyada ilk defa klip çekmişler bırakın da az bi tadını çıkartsınlar.. :)
 
Sarkiya ve grubun sound'una yorum yazilsa daha mantikli olmaz mi ?
Adamlar bi sekilde klibi cekmis ve konserleri var. Bizdeki bu kostek olma kulturu ne zaman son bulacak acaba cok merak ediyorum, ben gorebilecek miyim?!?!

Sarki kaydi ve klip gayet basarili olmus, konserde de basarilar hepinize...


NOT: Ciddi imla hatasi ve cumle dusuklugu var ilaninizda. Ne demek istendigi anlasiliyor ama zorlayarak. Bi gozden gecirmenizde fayda var derim.
NOT2: Son 15-20 yil icinde cikan bi cok rock grubu once bu tarz cover parcalarla ciktilar cunku arkanda ciddi medya/produktor destegi yoksa bilinirlik olusturmak cok zor. Sirmali grubundaki arkadaslarin yaptigi da tamamen bu, kasmayin adamlari :)
 
Arkadaşlar; o afişteki yazıya çok takılmışsınız ama o yazıyı yazan ve afişi hazırlayan mekanın adamları sanırım dikkat etmediniz mi :) Mekana daha fazla müşteri çekebilmek için böyle bir şey yapmışlar belli ki.. Adamlar da siteyi samimi görüp paylaşmışlar bazı arkadaşlarda gereksiz laf etmiş. Yakışmıyor? Bu ülkede para kazanmak için rock gruplarının biçoğu artık pop yapıyor resmen. Sırmalı güçlü bi vokal, sert gitar soundu ve gitar solosuyla oldukça başarılı bir çalışma çıkartmış ortaya, destek olalım. Sitelerine girip baktım sağlam bir gruba benziyor hatta youtube'da videolarını da izledim baya iyiler. Ah bir ataş ver'in klibini de düzenlemesini de beğendim arkadaşları gerçekten yürekten kutluyorum. Ha bi kusur bulmak istersem illa ki bulurum. Değil Sırmalı'ya Metallica'ya da bulurum sonuçta kusur da benim bakış açımla alakalı. Ama keyifle dinliyorum.. Onuncu yıl marşı, Gündüz gece hiç fena değil dinleyin hak vereceksiniz, hatta paylaşayım bi dinleyin gündüz gece'yi Murat İlkan'dan sonra kim böyle söyleyebilir?
 
Son düzenleme:
Şarkının ortasındaki gitar solo güzel ama çok uzun ve alakasız geldi
yani hızlı bi solo atmak ya da uzunca shred yapmak espirisinde değil ki bu şarkı
Ya da öyle olmamalı.
Thrash metal solosu atmış arkadaş :)
vokal başarılı ancak herhangi bir rock yorumu sezemedim
Çünkü bu şarkı uzun hava gibi bişey yani bunu rock yapmak çok zor ki zaten rock yok ortada ben türkü dinledim
 
Gündüz gece için yorum yaptıysan eğer Pentagram'ında canlı nasıl çaldığına ve nasıl söylediğine bakmalısın. Bundan pek farklı değil ama Canlı da Murat İlkan türküyü 1 oktav aşağıdan söylemiş videolarda. Pentagram'ın canlı da çaldığı Gitar solosu da gayet başarılı ve yine gayet trash. Albümde gitar solosunu daha clean tonlarla çalmışlar ama o versiyonu canlıda çalmak zor. Kısaca bu grubun yorumu Pentagram'dan çokta farklı değil, dolayısı ile yorumunu Pentagram içinde yapıyor oluyorsun. Ayrıca yaptığın yorum da zevk meselesi, bunu anlatmaya çalıştım hep.
 
Geri
Üst