Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Gitarım Schecter Hellraiser c-1 special. Genelde metal çalmaya çalışıyorum. Bundan önce line 6 spider 30w, roland micro cube gibi amfileri kullanabildim. Artık bir lambalı amfi düşünüyorum ama pek bilgim yok açıkçası.

Blackstar ht1r düşünüyorum. Ama internet her ne kadar yardımcı olsa da bir o kadar da köstek oluyor. Nedense her aleti övenler kadar bir de yerin dibine sokanlar var. Bunun için bilir kişilerden yardım istiyorum.:D

Ht1 iyidir id15tvp yede bakın dijital ama bence piyasadaki en iyi digital amfi lamba tonlarını taklit edebiliyor
 
Bahsettiğiniz fiyatlarda blackstardan başkası sizi paklamaz gibi. Fiyatın 10 katları ciğvarına çıkabilseniz ton sevme durumunuza göre mesa mini recto yada engl ironball tam ömürlük olurdu gerçi...
Fiyatinin on katlari civarina cikabilse zaten ikinci el triple rectifier alir hatta bir de kabin bulur, mini rectifieri ne
yapsin ustadim? Bu arada bir aydir @J-P ile mini rectifiera kabin begendirmeye calisiyoruz denemedigimiz kabin kalmadi hala icimizi pirpir ettirecek bir ton elde edemedik o bakimdan asla omurluk bir amfi degil, omurluk amfi dedin mi Peavey JSX gibi olmasi lazim her kanalinda bulbul gibi sakiyacak Mini Rectifier fena degil ama hepsi o kadar. Bir de 400 lira butce ile ilan acip 4000 liraya cikabilen kimse dunya tarihinde daha olmamistir haliyle forumda da olmaz. Blackstarlar da tam olarak lambali amfi sayilmaz bu arada; icinde solid state phase inverter mi ararsin opamp destekli drive kati mi hepsi girla...
 
Son düzenleme:
3-5 tane lambali amfi modelini bir kenara koyarsak Tech 21 tm30 veya 60 her zaman lambalilara gore daha iyi secim olacaktir hele hele metal calmak icin. Lambali amfi bakacaksan da bence alabildigin en yuksek wattli olanini al en dusugu degil ki senin butce ile pek mumkun degil. 100watt ev icin de studyo icin de gayet ideal daha mantikli bir karsi arguman bile duymadim. Neyse ozetler isek biraz daha bekleyip Tech21 pesine dussen en iyisini yaparsin.
 
Sana zaten dual rectifier onermiyorum dikkat edersen senin pesine dusecegin cihaz tech21 TM 30 olmali. Uzun yillar kullanabilirsin cok ozel olanlari haric lambali amfilerin ayni lezzeti verecegini de sanmiyorum deneyimle de sabit.. Bu alet hakkinda ne soylesem az. 100 watti one surmekten kastim eve 100 cok gelir evde buyuk amfi olmaz tad alamazsin asil ev icin maksimum 10watt olmali diyenlere bir cevap olsun diye. Biz de apartmandayiz ve hep buyukbas besliyoruz lakin tadi daha guzel.
 
İşin aslı video kayıtlarımın hiçbirinde amfi preamp'i yok. Yani pedallardan geliyor ses. İlk videolarda (farklı açıdan olanlar) sesi alan kamera mikrofonu, ses ise amfinin speaker'ından çıkıyor ama amfinin kendi karakterini kullanmıyorum. Şimdi işin başındaysan kafanı karıştırmayayım pek ama özetle böyle bilesin. O sesler salt tek amfiden gelmiyor.

Son kayıtlarda ise pedalları direk ses kartına giriyorum. Hatta son eklediğim videoya bakarsan tek bir pedalı başka hiçbir yere bağlamadan ses kartına girdim. İkinci el olarak 100 liraya aldım. Yukarıda da tavsiye etmiştim sana. Videoda ritm tonları hakkında değil ama clean ve solo için fikir sahibi olabilirsin. Yani bana kalırsa fiyatına göre şaka gibi bir pedal, yerinde olsam hiç durmaz alırdım -ki elimde çok daha üst düzey bir preamp olmasına rağmen tekrardan bu aleti alan biri olarak söylüyorum-.



1:15'de Lead



bu da çok eskiden yaptığım bir kayıt, aynı pedalın -biraz incelersen fikir sahibi olursun- teklisi. Burda ritm tonlarını da duyabilirsin :)

Ancak dediğim gibi efektler vs. çok önemliyse senin için, line6 spider tek başına hoşuna gidecektir.
 
............... Blackstarlar da tam olarak lambali amfi sayilmaz bu arada; icinde solid state phase inverter mi ararsin opamp destekli drive kati mi hepsi girla...
Yani üstat elinize dilinize sağlık bu konu benim de çok dikkatimi çekiyor. Lambalı amfi deniliyor birçok transistör, bir yığın entegre vs. dolu ama adı lambalı amfi. Sadece Blackstar amfiler de değil meşhur bir çok lambalı denen amfilerde aynı vaziyette. (Marka bildirmek istemiyorum zira hemen bir tartışma çıkıyor). Hatta biraz ilgilendiğim için dikkatimi çekiyor devrelerinin resimlerini inceliyorum öyleki zamanla değişmesi gereken filtre kapasitörleri bile değiştirlmesi son derece güç (devre boardının tamamen sökülmesi gerekiyor bir çok alakasız devre eşlemanlarının lehimleri ile beraber) bir şekilde monte edilmiş. Tabi herhangi bir arızalanan devre elemanının değişimide aynı güçlükle karşı karşıya. Benim bildiğim daha doğrusu Lambal Amfi denildiğinde devre elemanlarının noktasal bağlantılarla yada plexi denen bağlantılarla devresi yapılmış amfiler geliyor.
 
Arkadaşlar gitarım ibanez rg370dx prosesörüm vox tonelab ex bunlar için uygun evde çalmak için amfi arıyorum. Eski amfim ibanez 10w amfiydi. Tahmin edeceğiniz gibi prosesör ile birlikte berbat oldular. Nasıl bir amfi almam lazım prosesörle uyumlu olması için.Bütçe max:1500. Tarz:rock,hardrock,metal. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Teşekkür ederim cevabınız için. Bu amfiyi ben de düşünüyorum şuan ama aklımda birkaç soru var. Anladığım kadarıyla preamfi kısmı yok. Peki bu fiyata sizce fx loop girişi olan bir amfi alıp kullanmakla bu amfiyi kullanmak arasında ne fark olacaktır. Yani burdaki endişem şu prosesörü aldığım zaman çok araştıramadım test etme şansım olmadı iyi amfilerle. Performansı nasıl istediğimi verir mi bilemiyorum. Vox tonelab ex kullanan bilen test eden varsa onlarında yorumunu alabilirim.
 
Madem evde ve madem ki prosesör kullanılacak, iyi bir çift hoparlör / referans monitör / kulaklık ve kayıt için ses kartı düşünmüyorsunuz? Prosesörün tadı en iyi böyle çıkıyor. Bütçeniz de gayet yeterli. Ben şahsen evdeki lambalı amfimi sattım hiç kullanmadığımdan. Gerçi benim küçük oğlum var ama olmasaydı da yine amfiye bağlamazdım prosesörü.
 
Geri
Üst