Pasif Manyetiği Aktif Yapmak

Arkadaşlar bir gitarda olabildiğince fazla ton toplamaya çalışıyorum.Bir arkadaş pasif manyetikleri aktif yapan bir preampli devresinden bahsetti.Böyle bir sistem var mı, varsa ne kadar kullanışlı? Amacım gitar üstündeki bir push/pull veya switchle manyetikleri anında pasif veya aktif yapmak.Konuyla ilgili bildiğiniz başka sistemler varsa benimle paylaşın özelden mesaj filan atın.Gitarda böyle bir sistem kullanırsam aynı zamanda coil-tap'da kullanabilir miyim ? :):D:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
[="devastator, post: 944130, member: 22963"]Switch olayı yok. Sadece 2 adet 4 kablolu humbucker için çalışan bu sistem potanstaki yerlerine ilgili manyetik kabloları vidalanıyor o kadar. Nette zaten videosu bile var.[/QUOTE]
Peki bu sistemle çalarken anında pasiften aktive geçebilir miyim ? yani manyetik pozisyonu gibi seçer gibi veya push/pull gibi bir sistemle bu şekilde olursa gerçekten çok işime yarar :):)
 
Peki bu sistemle çalarken anında pasiften aktive geçebilir miyim ? yani manyetik pozisyonu gibi seçer gibi veya push/pull gibi bir sistemle bu şekilde olursa gerçekten çok işime yarar :):)[/QUOTE]
Maalesef öyle bir özelliği yok bu sistemin. Manyetikleri sadece aktif yapıyor. Yani artık pasif olarak kullanılamıyor.

Ama zaten bir mantığı da yok aktif veya pasif olarak geçiş yapmanın çünkü aktif manyetik kullanmanın ilk beklentisi dip gürültüsünden kurtulmaktır. Eğer amaç ilk mesajda yazdığın gibi tonal varyasyon yakalamak ise Jimmy Page wiring ile 2 adet 4 kablolu humbucker manyetikten 21 farklı ton elde etmek mümkün.

jp_style.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Benim düşüncem H-S-H bir gitarda Seymour Duncan P-Rails (köprü) Seymour Duncan JB Junior (orta) ve yine Seymour Duncan P-Rails (sap) olarak bir gitar dizayn etmek.P-Rails manyetikleri hem P-90 hem single hemde humbucker olarak kullanabiliriz.Gitarımızda öncelikle Coil-Tap var ve manyetikleri bölebiliyoruz.Onun dışında klasik beş yollu switch var gitar coil-tap açık değilken 1.pozisyonda (H)-(-)-(-) 2.pozisyonda (H)-(H)-(-) 3.pozisyonda (-)-(H)-(-) 4.pozisyonda (-)-(H)-(H) ve beşinci pozisyonda (-)-(-)-(H) olarak çalışsa coil-tap açıkken normal bir strat gibi çalışsa.P-Rails'lerin manyetik modu seçmek için bir mini switch'imiz olsa ve bu switch'i açıp kapamak için ufak bir düğmemiz olsa switch açıken gitar manyetik moduna göre H-H, S-S ve P-90-P90 çalışsa.Bunun dışında birde hayalimdeki gibi manyetikleri aktif yapan bir swith olsa dediğim manyetik modu açık değilken yani gitar 3 humbuckerlı ve coil-tap açıkken strat modunda aktif manyetikli olsa manyetik modu açılında belirttiğim manyetiklerde aktif olsa.Onun dışında Rolan G-5 gitardaki gibi bir manyetik olsa ancak ve başka bir düğme ile gitarın akord sistemini dijital olarak değiştirse gitarı floyd rose sistemli tercih edeceğimden pek fazla akord sorunumda olmazdı böylece.Ama bunlar hayal gibi belki torunlarımız böyle gitarlar çalarlar :);):):D:)sanırım toplam ton seçeneği 38 oluyor :):):)http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp? id=21856&gid=802#.U-zdCPl_szQ bahsettiğim Roland G-5 bu dikkatli bakarsan üzerindeki küçük manyetiği görebilirsin :):):):)
 
Geri
Üst