Klasik Gitara Çelik Tel Taksam Sorun Çıkar Mı?

Şansınız yaver gider de yukarıdakiler başınıza gelmezse entonaston sorunu çıkar muhtemelen. O da olmadı diyelim, gitar tellerin gerilimini kaldırsın diye .8 veya .7 gibi süper hafif tel takarsanız bu sefer gitarın sesi banjo gibi çıkar :)
 
Zamaninda klasik gitara akustik gitar teli taktim, arkadasim da takti. Ama ciddi bir entonasyon sorunu oluyor. sap kirilma sorunu yasamadim ama klasik gitarda trussrod olmadigi icin bunun garantisi yok. sansim yaver gitmis olabilir gitarlar saglam cikmis olabilir.
 
Tam tersini sorsak Akustik gitara klasik tel takmak mumkun mu? Gitara zarar vereceğini zannetmiyorum ama klasik tellerde uç kısımlarında top yok sanırım takılması için. Bir şekilde takılabilir mi?
 
soft tension bir tel al ger 2 hafta kullan aklındaki gitar eğer akustik gitarsa bunu farkedersin o zaman git bir tane edin. ama aylarca o teller gerili kalınca öbür tarafta iki eli yakanda olur. yatacak yerin olmaz
 
6-7 sene once yapmistim onu klavyeden gitgide uzaklasiyor teller gerginlikten. sapda vs kopma vs olmuyor ama bi sure sonra tellere basamiyorsun iskence aletine donusuyor :)
 
Geri
Üst