Elektro Gitar Çalan Kişi Akustiği De Iyi Çalar Mı?

Bakıyorum da rock grupların joyturt,poweturk akustik programlarında gitaristleri çoşturuyor.Elektro gitarist bu kadar super akustik çalabilir mi?Yokss buraya çıkan butun gitaristler zamanında akustik gitar damı çalmış?Kafamda deli sorular :))
 
alakası yok, mesela zakk akustiği öttürürken slashin eksikleri gözden kaçmaz. ben dahil birçok arkadaşımı biliyorumki akustik çalmak gerektiğinde 09 veya 010 tel tercih ediyoruz böylece açıklar kolay kapanıyor. belki programlarda gördüklerin de öyle yapıyordur.
 
İyi bir gitarist iyi bir şekilde çalar. Ama seviyesi mühim değilse ÇALAR denebilir. Örneklediğin yapımlarda çalınan şarkılar zaten basit şeyler gözünde büyütme. Ha illa gözünde büyüteceksen Dave Matthews denen adamı izleyiver :D
 
Buradaki mesajların üstüne lütfen youtube'da güzel akustik gitar çalan adamları ve güzel elektro çalan adamları izleyin. Akustik gitarı "akustik gitar" gibi çalmak farklı bir tarz ve disiplin.

Konu açılmışken akustik gitarı yeni yeni gözüne kestiren arkadaşlar için hemen bir Tommy Emmanuel konseri paylaşıyorum. Gözünüz korkmasın ama akustik gitar çalmak bu. Hedef bu yönde olmalı. Adamı bir araştırın tarzı size göre olmayabilir ama tanınması gereken gerçek bir sanatçı.



Ya da mesela şuradaki sanatçının işi de gayet başarılı. Çok güzel çevrimler ve seslendirmeler mevcut. Bu iyi bir hocayla ve ödevlerinizi düzgün yapmanız kaydıyla orta seviye civarında bir gitaristin bir iki yıl içinde ulaşabileceği bir sound.



 
Elektro gitar > Klasik gitar > Akustik gitar > kopuz

Elektro çalan akustik çalar ama parmakların arasındaki deriyi aldırması lazım, o ameliyatta bi tek amerikada yapılıyormuş.
:cautious:
 
glen hassard vardı iyi bir akustikçi örneği sanırım irlandalı bir sokak gitaristiydi sonradan albümler gruplar falan baya bir yürüdü gitti adam hatta en son dvd bluray türü bir konser yayınladı galiba :D
 
Elektro gitarı iyi çalan bir gitarcı, akustik gitarı da genel olarak iyi çalar. Ancak iki enstrüman birbirine yakın olsa da, çalım ve teknik anlamında çok farklıdırlar.
 
Geri
Üst