Orange ' In Metal Müziğe Yatkın Kafa Amfisi ?

Başlıkta belirttiğim gibi sizce Orange'ın en sert kafa amfisi modeli hangisidir ? Tonları son derecede net ve sert veren modeli hangisidir ? Ekipman olarak şunu örnek alabiliriz. (Emg 81-60 ve Kızıl ağaç gövde-akçaağaç sap ve akaçağaç klavye)
 
https://www.orangeamps.com/products...kerverb-mkii-series/rockerverb-100-mkii-head/ bu da olabilir belki.
Denemedim ama kullanan metalci dostlar gördüm ve evet şaşırdım XD
Diezel VH-4'den buna geçilir mi ya?

Birak allasen Rockerverb de nedir? Allah korusun dusmanima onermem, bildigin akustik testere boyle karaktersiz sinek viziltisi seklinde bir distortion olamaz, thunderverb ailesi cok daha eli yuzu duzgun bir secenek daha zayif drive ina ragmen. Envai cesit markaya ait mukemmel lambali
opsiyonlar var o fiyata say say bitmez...Orange'i kim ne yapsin?
 
İlla orange olacaksa fiyat performans th 30 diyorum. Mesa tarzı cızırtı rahatsız etmiyorsa bundan da rahatsız olmaz ve daha çok bile sevebilirsiniz. power katı hormonlu değil ve biraz vox kafalarında.
 
Birak allasen Rockerverb de nedir? Allah korusun dusmanima onermem, bildigin akustik testere boyle karaktersiz sinek viziltisi seklinde bir distortion olamaz, thunderverb ailesi cok daha eli yuzu duzgun bir secenek daha zayif drive ina ragmen. Envai cesit markaya ait mukemmel lambali
opsiyonlar var o fiyata say say bitmez...Orange'i kim ne yapsin?

Yani öyle sert ya da dark bir tona sahip değil. Bana da ilk başta garip geldi, ki kullanan gitarist Diezel VH-4 kullanıyordu buna geçti. Arkadaş Orange öneri istediği için yazdım.
Ama şöyle bir örnekleri de var dersem ^ .^


 
Sepultura Rockerverb kullaniyor bildigim kadariyla. Ama ustteki yorumlarda da yazilmis, metal icin cok daha iyi alternatifler var. Diezel'i birakip orange'a gecmek ise kesinlikle anlayamayacagim bir durum.
 
Yani öyle sert ya da dark bir tona sahip değil. Bana da ilk başta garip geldi, ki kullanan gitarist Diezel VH-4 kullanıyordu buna geçti. Adeadas orange öneri istediği için yazdım.
Ama şöyle bir örnekleri de var dersem ^ .^



Sana birsey demiyorum canim sonunda Orange olacak
diyen sorunun sahibi, gel bana bir hastalik oner demek
gibi bu; iyi birsey cikmasi prensipte na-mumkun ... Vh-4
yakindan gormedim de denemedim de bilemiyorum hic; sadece asiri yuksek fiyatini biliyorum ve youtube videolarindan ses orneklerini. Lakin ORANGE performansina oranla her turlu pahali. Ne bileyim iste birseyler pek orantisiz bilhassa bu modelde: misal ustundeki reverb inanilmaz derin sanki ucak hangarinda caliyormus gibi ve kalitesi de kotu. Bunu anlamiyorum ben de, isterim ki cihazin ustundeki ayar dugmeleri gercekten is gorsun 1 de iken de 10 da iken de hep kullanilabilir olsun. Gain 5-6 dan sonra fuzz efektine donecekse ne anladim bu isten? O vakit orada olmasinin anlami nedir?

Ama rastgele bir power lambasini ne olduguna, eslenik falan olup olmadigina bakmadan takabilmeyi saglayan DIVO ozelligi de hos hakkini teslim edelim.
 
Son düzenleme:
Buna benzer hepsi birbirinin kopyasi 1 milyon tane video var bana fenalik geldi. Boyle ton olmaz, en ufak bir karakter belirtisi yok, asiri kompresyondan dolayi ki bu kayidi yapan adamin yeteneksizligi mi amfinin karaktersizligi mi tam bilemiyorum hic bir seyi ayirmak
mumkun degil, pocket podla da bu tonu alabilirim. Bir de
utanmadan overdrive eklemis. Zaten bu modern metal isinden nefret ediyorum nasil bir adam boyle sarkilari ipoduna koyup da sokakta falan dinler? Kesinlikle benimle
ayni gen havuzundan olamaz. Muzigi filan bilmem ama ton arayislari 90 larin basinda nihayetlenmis benim icin bu cok acik; George Lynch'in Dokken gunleri nire bunlar nire. Kayit yapacak adam Michael Wagener'in elinin degdigi eski albumleri dinlemeden amfisini stand-by dan cikarmayacak arkadas...
 
Son düzenleme:
Orange'ı metal için kullanmak riskli bence de. Hani doom, stoner falan deseniz, en azından iyi bir LP eşliğinde giderinin garantisi var. Ama metal diyorsanız, onca iki kanallı ENGL modeli varken Orange'a para harcanmaz derim.
 
Orange'lar kendilerine has voicing'leri olan özel amplifikatörler. Sadece youtube kayıtları dinlenerek amplifikatör konusunda kesin yargıya varmak bence yanlış. Youtube'lardaki kayıtlarda her şeyden önce orange'ların o meşhur alt mid frekansları pek duyulmuyor. Direkt dinlerken de kulağa o kadar tiz gelmiyor.. En azından bir ara sahibi olmuş olduğum OR15'in (Jim root'a çok benzer bir model) o kadar da tiz / fizzy olmadığını belirtebilirim.

Duyulan aşırı kompresyon bence amplifikatörün kullanılış şeklinden de kaynaklanıyor. Gaini sonuna kadar açmak çoğu zaman son derece gereksiz.

Ancak, evet.. Metal için seçeceğiniz orange amplifikatör sizin için muhtemelen yeterince esnek olmayabilir.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst