Gitar Alıcam Ama Karar Veremiyorum

Merhaba herkese , Elimde 1800 liralık gitar alacak bütçem var. Şu an gitar olarak PRS SE Orianthi kullanıyorum aşırı memnunum. Yanına bir arkadaş daha almayı planlıyorum ama ne alsam bilemiyorum. Fender Standart Stratocaster mı alsam yoksa PRS mi alsam yine ? Tarz olarak ben genelde metal ağırlıklı çalıyordum metal/rock ama grup sahne falan derken biraz soft çalmaya başlamak zorunda kaldık.

Ekipman olarak
Engl Gigmaster E315
Harley Benton G212 Vintage
Isp Decimator
ve 10 tane daha el yapımı pedal var.
 
PRS'e arkadaş lazımsa, abanozdan memnun ve wide fat sap ile çalabilecekseniz, Fredrik Akesson modelini şiddetle tavsiye ederim. Ben de custom 24'ün yanında onunla çalışıyorum. Çok farklı gitarlar gerçekten..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
siyah renk düşünmüyorum hocam ya PRS var diye yine PRS almasam mı diyorum ama gitardan da memnunum hani kalitesi iyi mutlu ediyor. Kararsızlık çok kötü
 
farklı karakteristikte gitar almak daha iyi olmaz mı? ben ne alırdım diye düşünüyorum, çok sevmeme rağmen şekil ve ses olarak tamamen başka bir gitar almak daha ağır basardı.
 
herkesin görüşüne saygı duyarak . acaba elindeki se yi de ekleyip custom 22 prs e mi zorlasan ? tek gitarın olur ama kaliteyi arttırmış olursun. hem prs seviyorsun madem amerika serisinin tadına bakmalısın kesinlikle :).harici durumda ise ibanez prestige serisine göz atmanı öneririm 2550 alabilirsin mesela , yada soft birşeyler dersen çok az daha ekleyip amerikan fender alabilirsin standart seride. ekleyemem dersende special serisi amerikan fender düşünebilirsin . saygılarımla mertkan.
 
karar veresiye kadar bekle demekki daha ne istediğini tam olarak bilmiyorsun ki karar veremiyorsun. Yanlış anlama aldığın gitar memnun etmeyecek ne istediğini bilmediğin için.
 
Telecaster ile Stratocaster arasında gidip gelmeni öneririm.
Strato için şu ekleyeyim; Kulağından tutup nereye sürüklerseniz oraya gelir. Riff gitarist olarak çok seviyorum strato gitarları. Bu arada MiM mevzusuna takılma, Strato için o kadar kafaya takılacak bir durum değil. USA ölçüleri mevcut. Çalımdan birşey eksiltmez. Kalanı senin beğenine :)
Telecaster içinse; Çok enteresan bir manyetiği var. Ki havası da çok farklı. "Hırçın Fender" diyesim var niyeyse. Vintage Drive ile zaten...
 
Geri
Üst