Lamba Ölçmek

Power lambalarının veya preamp lambalarının (soketli ölçüm cihazları hariç)değerlerini ölçmek mümkün mü? Kendimiz gidip biyerden seçmeye kalksak eşleştirme yapmamızın başka bir yolu var mı ? Bilen var mı :)
 
Yok. Çalıştırmadan, gerilim uygulamadan hiçbir şeyi ölçemezsiniz. En fazla, ısıtıcı filamanların kopuk olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eşleştirme, emisyon durumu vs için de yine gerilim uygulamak lazım.
 
peki lambaların ömrünün azaldığını, performansının düştüğünü ya da bittiğini ses unsurları dışında ölçerek ya da teste tabi tutarak anlamak mümkün müdür.
 
O da olacak ama birkaç yıl sonra, mikro işlemci kontrollü switch mode bir tester üzerine çalışıyorum. Yurda döndüğümde hayata geçireceğim.
Elin değmişken adam gibi bir Türkçe stok takip programı da yaz da aradığımızda lamba bulalım @izzzyy, 4 tane MESA 6L6GC lambayı feryat figan bir haftada getiremediler, bana gelmeden İstanbul üstünden direkt Adana'ya gitti sonra Ankara'ya geri geldi o arada ben yurtdışından tedarik etmiş oldum...
 
Mesa 2:90 var power olarak ama 18 tane lamba var elimde. 8 i yeni 10 tanesi eski hepsine baktirmak istiyorum işte durumları nedir diye :)
 
benim amfide de ses yükselip alçalıyor ama lambalar çok kullanılmadı. ama zaman bazında düşünürsek oldukça eskiler. tahminim 5-6 yıl. lamba siparişi vereceğim ama sorun lambalarda değilse boşu boşuna vermek istemiyorum. bu yüzden sordum lambaları test edebiliyor muyuz diye.
 
Geri
Üst