Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

İlk ve tek olacak bir gitar arıyorum arkadaşlar.Bunun için gerçekten bilgili insanlara ihtiyacım var.
Gitarda aradıklarım açıkçası çok fazla...
Ağırlıklı olarak Heavy metal dinliyorum.Sert ve tok tonlar , Kirk Hammet soloları filan filan...Kısacası Metallica ve türevleri :)
Ama alacağım gitarla sürekli metal değil farklı müziklerde çalmak isterim.Dinlediğim bir çok müzik türü var.
Mimarlık öğrencisiyim görüntü benim için mühim.
Bu aralar İbaneze bi sempatim var..Neden hiç bi fikrim yok.
Fiyat sınırı yok.
Düşüncelerinizi/Önerilerinizi benimle paylaşın.Şimdiden Çok teşekkür ederim...

--Gelen Cevaplara Göre Düzeltme :
İyi bir amfi 2 gitar kabulümdür.
Alacağım ilk gitar Metal tonlara yatkın gür ve soloya uygun bir gitar.
Öneriniz nedir ?

Gitarda kaçıncı yılınız? ne kadardır çalıyorsunuz?
 
İkinci el almayı planlıyorum 400 lira civarı bir bütçem var.Tarz olaraksa çok geniş bir tarzım var.Alternatif rock,pop rock,nu metal,trash metal,blues.....Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Abi zor ya.. Rg serisine bakabilirsin, 370 ya da 350 aslinda isini gorecektir. Ihtiyacina gore ilerde kopruye uygun fiyatli bir manyetik takviyesi yaparsin, temizine denk gelmissen uzun bir sure idare edecektir. Tabi bu gitarlar icin butceni belki bir 500e zorlaman gerekebilir.
 
Sen klasiklerden şaşma bir strat al ve köprüsüne tone zone gibi dp 100 gibi,doug aldrich gibi sert ve keyifli bir manyetik taktır arayışın son bulsun :) her tarzı çal böylece...
 
Eski bir 513 kullanıcısı olarak PRS 513'e yönel diyorum. Hiç düşünmeden doğrudan. Her işi çok çok iyi yapıyor.

İleride müzik zevkim değişmez, hep bu tarzda devam ederim dersen Jackson SL1.
 
Açık söyleyeyim, böyle bir gitar yok. Böyle bir amfiyi bulmak -lambalı, modelleyici vs.- mümkündür ama gitar biraz zor. Hem metal çal, canın istedi blues, progressive, hard rock takıl, yok. Amfiyi esnetirsin, gain düşürür, crunch veya clean tona çekersin, olmadı drive tarafına atar, pedal ile boostlarsın ama, gitarı bu kadar manipüle etmek mümkün değil. Gitar amfiden biraz daha inatçı ve esnemeyen bir enstrüman.

Benim tavsiyem öncelikle ENGL Screamer çapında bir amfi. Gitar olarak biraz kararsız kaldım. Gerçi Hammaet soloları bana tok da gelmiyor ki bir de Ibanez seven adamsın, Gibson al da denmez. En fazla HSS veya HH bir Fender veya coil taplı birşeyler al denir.

Neyse amfi benden olsun da, gitarı arkadaşlar söyler nasılsa.

Merhabalar,

Hem konuya bir katkım olsun hem de forumumuzun en aktif üyelerinden biriyle tatlı bir sohbet olsun diye yazamadan duramadım :)

Aslında böyle bir gitar tam olarak yok değil. %100 istediğiniz herşeyi alabileceğiniz bir gitar maalesef ve tabiki yok :) Gitarlarımızın ağaçlarını değiştirmemiz mümkün değil sonuçta. Ama bir amfi kadar, hatta bana kalırsa bir amfiden daha versatile ve bir o kadar da kaliteli bir gitar var. O da bir Music-man :) Reflex serisinin The Game Changer modeli. Buradan çok uzun açıklamasına girmeyeyim. Ama arkadaşımızın isteğine gelecek olursak, eğer aradığı gitar tamamen kendi stiline göre değil de bütün stilleri çalmak istediği bir gitarsa, işte o gitar bu gitar. Bu gitarın özelliği, bu gitar hemen hemen bütün manyetik konfirgasyonlarına ( seri-paralel ) teknolojik olarak girebiliyor ve bunlardan yanlış hatırlamıyorsam 2 tanesini hafızasında tutabiliyor. Eğer aradığın gitar her stile girebilen bir gitar ise. İşte cevabın :)

 
Sx'e başla. giriş seviyesindeki en oturaklı sesleri duyabileceğin gitarlar. Ama gitarist bir arkadaşınla gitmeni öneririm. "0" sın galiba gitar hakkında. Yanlış bir karar müzikten soğutabilir :) Kolay gelsin.
 
Ben de PRS Swamp Ash Special diyorum. Kullaniyorum ve cok memnunum. Coil tap var cok versatil bir gitar. Inanilmaz bir sustaini var. Swamp ash ve maple klavyeden tiz bir ton beklenmesine ragmen manyetiklerle o kadar guzel dengelenmis ki humbucker da kamyon gibi, coil tap ile de fendervari tonlara sahip.
 
Geri
Üst