Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ben yerinde olsam biraz bu işten anlayan birini yanıma alıp ikinci el bakardım. Çünkü iyi gitar ve sıfır almak istiyorsan en kötü yine bi 1500 TL ayırman gerekiyor. Yani bi ibanez JS100 almaya kalkışsan yine 2.000 TL ayırman gerekecek. 1000 TL'ye iknci elde güzel gitarlar bulursun. Cort'un sıfır fiyatları 1000-1500 TL arasında. Onların ikinci ellerini rahat alabilirsin bu bütçeyle. Ya da ESP bakabilirsin.
 
Kafama takılan birkaç şey var. Bazen gitarın tremolo kolunu kullandığımda teller gevşek kalıyor. Tekrardan akord etmem gerekiyor. Bu neden oluyor ? Bunun olması normal mi, yoksa sadece bende mi oluyor ? Birde gitarı her kullanımdan sonra akord etmek mi gerekiyor ?

Büyük ihtimalle diyecektim ama gitarın MR olduğunu hatırlayınca vazgeçtim. Gitarı ikinci el veya sıfır alman değil, sağlam alman önemli. Bana LP tarzı bir gitar sana hitap eder gibi geliyor. "Rock" dedin sen kaşındın :) Epiphone, Cort, Michael Kelly gibi markalara bakabilirsin. Ama ne alırsan, deneyerek mümkünse de işi bilen birinin nezaretinde al.

Amfiyi şu anda Ibanez'in TBX serisinden bakabilirsin. Daha sert tonlar istersen Randallar var.
 
Bu aralıkta oldukça uygun fiyatlı japon prestige ibanezler, kore shecterlar, kore cortlar ve kore ltd'ler var. Sizin için seçebilecek ya da kendinizie güveniyorsanız 2. ele bakmanızı tavsiye ederim. Özellikle kore cortlar çok daha uygun fiyata alınıyor tertemiz 2. el japon prestigeler var 1000-1200 tl arası.. Japon prestige ile çalamayacağınız türden müzik yoktur. Her türün jokeri gibi bir gitar. Modlanmış sx ya da kore yamaha'ları da unutmamak gerek. 2. el jackson dk serisi (dk2m,dk2s,dk2t vs.) "japon" onlarına da bakabilirsiniz. H gitar sevenin jackson ve ibanezi mutlaka demenesi gerek diye düşünüyorum. Sapları diğer gitarlara göre oldukça incedir jackson ve ibanezlerin. Gitar seçme konusunda dikkat etmeniz gereken hususlar var forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz bu bilgileri.

Kolay gelsin.
 
1000 tl butce ayirabiliyorsun madem, benim onerilerim soyle olabilir;

*Oncelikle ikinci el piyasasina yonelmelisin bence. Cunku gunumuzde sifir ekipman cok pahali bir hal aldi, eskiden 300 400 tl ye edinebildigimiz ekipmanlar, artik ikinci elde o fiyatlara yakin satisa konuluyor.

*Gitar icin maksimum 500 tl butcen varsa, cort gitarlari ben de onerebilirim. Epiphone'u hakan abinin aksine ben bu fiyat araliginde onermiyorum. Butcen 800 tl olsaydi o zaman Epiphone gitarlara yonelmeni ben de onerebilirdim.
Bu fiyat araliginda Ibanez ve Cort marka arastirabilirsin. Z tremolo olmayan Ibanez 370dx, 350my veya evl serisi Cort isini gorecektir.

Diger kalan 500 tl icin amfi olarak, ibanez tbx, randall (yine belki bu fiyat araliginda olmayabilir) ya da blackstar ht1 serisine yonelebilirsin. Blackstar ht1 alirsan yaklasik 100 tl gibi bir meblag arttirma sansin olur, o 100 tl ye bir adet joyo greenmile alirsin boost icin. Az bir butce ile fena sayilmayacak bir setup olusturmus olursun.
 
@nihilist Cort x serisini daha önce incelemiştim ama karar veremedim. Özellikle tavsiye edebiliceğin bir model var mı ?

@patlakkulak Maalesef çevremde elektro gitarla ilgilenen kimse yok. Hatta müzikle ilgilenen kimse yok. İkince el gitarların sıfır gitarlardan ses olarak daha iyi olduğunu biliyorum ama açıkça söylemem gerek 1000 tl vereceksem eğer aldığım gitarın sıfır olmasını isterim. İkinci el gitara 1000 tl (veya daha fazla para) verecek bütçemde yok tecrübemde yok. Ancak bu konuya cevap veren sizler gibi bende bir gün gitaristlik konusunda ileri seviye olursam, o zaman gitara 4000 tl, 5000 tl verebilirim.

@hackeiommi Söylediğin gitarları ve amfileri inceleyeceğim. Maalesef çevremde bu işlerden anlayan kimse yok.

@Rat_Dog Peki Japon gitarlar kaliteli mi, sağlam mı ? İbanez gitarlar güzel hoşuma da gidiyor ama çok fazla marka ve model var. Karar veremiyorum. Teşekkürler.

@Oguz92 İbanez ve Cort gitarlar hoşuma gidiyor. Söylediğin markaları araştıracağım. Teşekkürler.
 
Ibanezlerle ilgileniyorsan, floyd roselu olanlarına dikkat et. Üst eşiklerinin arka tarafı, kafa sap birleşim yerinde çatlak olmasın, gider zamanla. Ha, kırılsa da yapıştırılır dert değil ama bir iki gün endişe alır yine de.
 
İbanez 370dx kullanan biri olarak kesinlikle önerebilirim. 6-7 senedir gitar çalıyorum. Bence İbanez bir gitar düşünmeniz sizin için iyi olabilir.
Kendi gitarım için konuşayım. Sapı incedir klavyesi rahattır zaten ortalama bir İbanez gitar da size bunları vaadeder. Gitar da yeni olduğunuz için oldukça rahat edeceğinizi düşünüyorum.
Single ve humbucker manyetik birarada olması da çeşitlilik katacaktır çaldığın değişik müzik tarzlarına göre.
Benimki eski nesil, floyd rose'da değişiklik yaptılar galiba şimdiki serilerinde onu bulursan daha iyi ama ben herhangi bir sorun yaşamadım. Kilit sistemi yeterli sağlamlıkta güzel akortladıktan sonra kolay kolay kaçırmaz akort.
İkinci el alacaksan söylenenlere kesinlikle dikkat etmen gerekir. Bütçen ikinci el gitarlar için 1000 liraysa tabi daha üst seviye gitarlara bakabilirsin.
 
Ibanezlerle ilgileniyorsan, floyd roselu olanlarına dikkat et. Üst eşiklerinin arka tarafı, kafa sap birleşim yerinde çatlak olmasın, gider zamanla. Ha, kırılsa da yapıştırılır dert değil ama bir iki gün endişe alır yine de.

Hemen felaket tellallığı yapma yahu :) Elime geçen ibanezler hep 2. eldi ve sorunsuzdur. Genelde buralardan kırılır ama sorunsuz olanları da gayet bulmak mümkün. Asıl floyd rose'ları çok aşınmış oluyor pivot noktaları bu kısma dikkat etmek gerek, bir de akort kaçırmamasına tabi ki. Eğer sap uygunsa ibanez ya da japon jackson dk serisi bence bu aralıkta en uygunu.
 
Hemen felaket tellallığı yapma yahu :) Elime geçen ibanezler hep 2. eldi ve sorunsuzdur. Genelde buralardan kırılır ama sorunsuz olanları da gayet bulmak mümkün. Asıl floyd rose'ları çok aşınmış oluyor pivot noktaları bu kısma dikkat etmek gerek, bir de akort kaçırmamasına tabi ki. Eğer sap uygunsa ibanez ya da japon jackson dk serisi bence bu aralıkta en uygunu.

Ben felaket tellalı isem sen nesin? Haydi ben klavyeden girdim, sen de duramamış fr'dan pivottan girmişsin :ROFLMAO:
Boşver, iyidir böyle pimpiriklilik, biz uyarıları yapalım, dikkat edilecek ayrıntıları ki içimiz rahat olsun, beddua yemeyelim :)
 
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...rg-1451-prestij-japon-takasli-190080503/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...nez-rg-1570-sdb-elektro-gitar-184594216/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ez-rg-serisi-94-japon-fujigen-180273378/detay (Headstocktaki yazı ?? )

Tek parça maple sap rosewood tuşe 750 tl fiyat da uygun lakin bunların gövdeleri sıkıştırılmış ağaçla yapılmış bu senelerde öyle bir rivayet var bu konuda ıhlamur da olabilir klasik ibanez amerikan ıhlamuru.. gövde sap birleşiminden bakılarak neden yapıldığı ağaç türü olarak anlaşılır, tremolo boşluğu boyasız ise buradan da gövde ağacı görülür:

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...93-yapimi-japon-ibanez-rg-560-173200380/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...nez-rg-1570-case-ile-birlikte-173505499/detay

Jackson:

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...on-dk2m-plus-jackson-hardcase-189076729/detay

Başka jacksonlar da vardır forumda bakmak gerek. Bunlar sahibinden'de baktıklarım. Eski japon charvel görürsen de kaçırma 80'ler ya da pro mod serisi çok iyidir.
 
@hackeiommi @Rat_Dog Floyd rose. Tamam dikkat edeceğim teşekkürler.

@bozo1453 İbanez 370dx bulamıyorum. İbanez rg370dxz ve benzerleri var, ama rg yeni sürüm galiba.

@sandimas6 İbanez rg 2550 ve rg 1550 baktım. Ancak sıfırları var. İkinci el gitara denk gelmedim pek. Ama inceledim gerçekten güzel modeller.
Cok acele etme muhakkak sahibindene dusecektir 15-20 gun arastir burada da alinik gitar basligi acmani tavsiye ederim gelen tekliflerden karli olani tercih edebilirsin. Bol sans :)
 
dostum cort x-1 x-2 gibi modelleri vardı hala vardır herhalde bir yerlerde yani istersen onlara bir bak benim öğrenciler kullanıyordu tabi epey bir model ellemek, denemek ,bakmak lazım bence. HB manyetikli iş görür şeyler ama nereye kadar iş görürü kısmı muamma. Eskişehir' de MANGIR diye bir grup vardı onların gitaristlerinde vardı Cort X-2. Çatır çatır çalıyordu canlıda yani örneklemek gerekirse. Bana göre gayet iyiydi diyebilirim. Umarım biraz netleşmiştir kafanda.
 
@hackeiommi baskan zaten gerekli seyleri söylemis bende bir iki sey eklemek isterim
Öncelikle hangi tarz calmak istersin ve en cok dinlersin
Daha sonra gitara ayri ampliye ayri butce ayirarak ise girismelisin.
Butcen kisitli ise ikinci el ekipmanlar bakabilirsin yada biraz daha para biriktirerek bekleyebilirsin

H ve S manyetik, kasa tipleri (les paul, strat, tele...) gibi kavramlari arastirarak ise baslayabilirsin....
Hocam ben de metal müzik seviyorum cort X1 ve x2 gitarım var bunlar H manyetik midir nedir H manyetik neden metal müzik içindir ve nasıl olur :)
 
Hocam ben de metal müzik seviyorum cort X1 ve x2 gitarım var bunlar H manyetik midir nedir H manyetik neden metal müzik içindir ve nasıl olur :)

Pist! Git kendi başlığına aç bakayım sen :)
H= Humbucker. Ama sanma ki hepsi ile metal yapılır. Bazıları ile dene de gör nasıl manyetik ciyaklatılır. Onlar ki namları PAF'tır, onlardan daha çok blues ve hard rock yayılır :)
 
1000 tl ye sadece gitar alın, bilgisayarınız varsa behringer guitar link gibi bir usb arayüz alın, yazılım amfi (amplitube,warp,guitarrig vb.) kullanın..
kötü enstrüman sizi müzikten de soğutur. 1000 liraya gitar alın, başka bişi almayın.. prosesör denen oyuncaklar şimdi size çok cazip gelebilir, prosesör konsantre kahve (3in1 vs) gibidir. gerçek bir kahve içmeyene kadar bulaşık suyu içtiğinizi anlamazsınız..
 
Son düzenleme:
Hocam ben de metal müzik seviyorum cort X1 ve x2 gitarım var bunlar H manyetik midir nedir H manyetik neden metal müzik içindir ve nasıl olur :)
H manyetik genelde sert müzik yapılmak için kullanılan ama gitarın şekline türüne göre daha az sert müzik için kullanılan manyetik türüdür...
Genel bir arama ile daha çok bilgi ednilebilir, youtube ve Wikipedia sitelerine bakabilirsin.
 
Geri
Üst