Pic Porgramlama Ile Ilgili Yardım

Selam abilerim , yetişmesi gereken bir bitirme tszi var yaklaşık 10gün var . Devresi tamam herşey oldu gibi ama pic programlama biraz bilgi boyutuna kaçıyor var mıdır yardım edebilecek biri ?

Devre elemanları ve devre çalışma prensibi ;
5 buton( reset , clear , hızlandır , yavaşlat , stop) butonları bulunduran 1 tane displayde opamptan ölçtüğü hızı displayin karelerini doldurarak gösterecek motor sürme devresi.
 
Uzun zaman oldu picle uğraşmayalı fakat devreyi bana mesaj atarsan bakayım. Bu arada CCS derleyicisi mi kullanacaksınız, programlama kartı falan edindiniz mi?
 
Uğraşmayalı epey oldu. bende aksine devresinden pek anlamam ama programlaması ile baya bir geçmişim var. Proteus ISIS üzerinde devreyi çizip programı simüle etmenizi tavsiye ederim. Proteusda devreyi kurduktan sonra direkman çipi seçip yazılan programı çipe yükleyebilir ve debug edebilirsiniz. çalıştığından emin olduktan sonra gerçek çipe kod atarsınız. Aksi taktirde deneme yanılma yaparken çipleri yakabilirsiniz :D (tecrübeler acılarla doludur) sonra sıfırdan parça satın alması öğrenci adama kötü koyuyor... Kolay gelsin.

Ben PIC C ile yazıyordum programı. Anlaşılması kolaydı. Şu kitabı tavsiye ederim, örnek kodu boldur:
PIC C İle PIC Programlama - Doğan İbrahim : Kitap+CD | idefix.com
 
Geri
Üst