Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba arkadaşlar,
Yıllarca prosesör kullanan bir gitarist olarak geçen hafta forumdan bir arkadaşımızdan güzel bir Laney Cub 12r aldım. Ancak analog setup hakkında pek bilgim yok. Elimde Epiphone custom pro gitar var. İşin gerçeği Gilmour tonlarına minimum para ile yaklaşmak istiyorum. Biliyorum strat kadar yaklaşamayacak, ama bire bir istemiyorum zaten. gilmourish diye bir site var oradan biraz araştırdım ama elemanın önerdiği pedallar 400-500 liralık pedallar. Sizin önerilerinizi almak istedim. (Bu arada elimde sadece hali hazırda bir "big muff" bulunmakta.)
 
@forbidden_city Kaan(doğru yazdım bak! :D ) abi amfiye pay çıkarma şimdi olay senin tuşe de :D İki amfimde gitti mutluyum zira bende kıymet bilinmiyordu, işe yarayacak ellere gittiğini görünce seviniyorum.@alican91 abi olay tuşede :D şaka bir yana gitar=>booster=>amfi=>send=>(MOD+DELAY vs)=>Return şeklinde bağlarsan çok fazla verim alırsın tabi en güzeli deneye deneye bulmak :D O amfinin en güzel yanı send return olmasıydı zaten :) şeker şirin reverbü de bonus!
 
Drive için mooer black secret öneririm.140-150 TL civarı fiyatı olması lazım. Proco Rat kopyasıdır. Bana sorarsanız gayet güzel fakat o paraya ikinci el bir Rat de alınabilir veya 300-350 TL'ye sıfırı da alınabilir tercih meselesi :)

Delay konusunda tavsiye verebilecek kadar tecrübem yok diyebilirim. Gilmour'ın müziğinde zaman bazlı efektler hep ön planda olmuştur, dolayısıyla yanlış bir tavsiye vermek istemem. Fakat ikinci elini 200-300 TL civarında bulabileceğiniz bir pedal var. T.C Electronic Flashback Delay. Piyasada aynı fiyat grubundaki bir çok delay pedalını elimine ettiğini düşünüyorum.

Analog delay düşünürseniz de carbon copy nin ikinci elini yine o fiyatlara bulabilirsiniz. Bir de şundan bahsetmek istiyorum, moog un yeni minifooger serisi delayleri çıktı. Tamamen analog, 1. kalite pedallar. Tavsiye ederim. Sıfırı 500-600 TL civarında olması lazım. Yanında bir de moog un expression pedalını alma imkanınız olursa çok güzel işler yapabilirsiniz, bir klasınız olur, ciddi anlamda kaliteli pedallar.

Chorus, flanger vs. çok fazla kullanmadığım için çok fazla tavsiye vermek istemiyorum ancak yine t.c nin ürünlerini tavsiye edebilirim bu işler için. T.c electronics in ürettiği pedallar zaten piyasada yerini bulmuş, çok tutulan, kısacası belirli bir standardı az çok yakalamış pedallardır. Son zamanlarda yaptıkları modern geliştirmeler de cabası. Ayrıca David Gilmour sanki T.C. Electronics Stereo Chorus Flanger pedalını kullanmış diye aklımda kalmış. Bu da iyi kötü bir referans olabilir. Yeni çıkan toneprint serisi pedalların ufak boyda olanları da var. Onlara da göz atabilirsiniz.
 
Bu arada tubescreamer tipi bir pedalın her zaman için setupınızda durmasında fayda var diye düşünüyorum, daha önceki mesajlarda da tavsiye edilmiş ama yine de ekleyeyim dedim tutamadım kendimi :)

Butik pedallarla ilgilenmiyorsanız, bana kalırsa ibanezin ts9 una ts808 ine hiç çuvalla para dökmeye gerek yok. Tubescreamer zaten basit bir devre yapısına sahip, parçaları da bildiğim kadarıyla yeterince ucuz ve ulaşılabilir. Dolayısıyla ibanezin pedallarının o kadar parayı hakettiğini düşünmüyorum. TS9 ile birebir devre yapısına sahip Joyo Vintage Overdrive' ı bu işler için şiddetle tavsiye ederim.

Ben de almadan önce çok muallakta kalmıştım fakat, gitarpedal'da sayın Tanju Eren'in "TS9 alacaksan hiç uzatmıyorum direk Joyo Vintage Overdrive al, tonları bazı TS9'lardan daha bile iyi." demesi benim için yeterli oldu. Pedal hakkında az çok forumlarda da yazılıp çizildi. Bir falsosuna rastlamadım ben daha. Severek kullanıyorum.

Yurtiçinde stoklarda yok sanırım. Olsa da en son gördüğümde 50 dolara satılıyordu. Bunun yerine aliexpress veya ebay üzerinden pedalın sıfırını 25-30 dolar arasında bir fiyata alabilirsiniz. Yaklaşık 2 ila 4 haftaya kadar elinize ulaşıyor.
 
green mile ı ben mesela çok sevmiştim. Hot modu hariç, o modu saçma sapan bir şeydi güzel tınlatamamıştım bir türlü. Ama normal modda ocd nin önünde açtığımda kattığı nüansa bayılmıştım. Jekyll and Hyde bile o kadar hoşuma gitmemişti. Umarım seversin ya Kaan @forbidden_city Benim de ilerde tekrar almak gibi bir düşüncem var :D
 
Oo heyecanlandım bak şimdi. Ya ben Crunch Box ya da Gt-2 üzerine açacağım işin aslı -hoş Crunch Box denediğim kadarıyla aşırı gain'li bir pedal ama düşük gain'de kullanırım, şu an pedalın trimpot kısmında temassızlık var yaptıracağım-. Canlı performanslar için tabi. Ha ara sıra da overdrive olarak kullanırım güzel bir clean üzerine. Joyo'yu öyle kullanıyorum yani. Tubeman'li setup'ta Joyo, Gt-2'li setup'ta (ki bu setup aynı zamanda amfiye input'tan da girilebilir olarak hazırlandı) Green Mile olacak gibi :)
 
Oo heyecanlandım bak şimdi. Ya ben Crunch Box ya da Gt-2 üzerine açacağım işin aslı -hoş Crunch Box denediğim kadarıyla aşırı gain'li bir pedal ama düşük gain'de kullanırım, şu an pedalın trimpot kısmında temassızlık var yaptıracağım-. Canlı performanslar için tabi. Ha ara sıra da overdrive olarak kullanırım güzel bir clean üzerine. Joyo'yu öyle kullanıyorum yani. Tubeman'li setup'ta Joyo, Gt-2'li setup'ta (ki bu setup aynı zamanda amfiye input'tan da girilebilir olarak hazırlandı) Green Mile olacak gibi :)

vay aldın demek crunch box sonunda hayrını gör ayağının altında paralansın :D
 
Hele bir yaptıralım da aleti du bakalım. Send Return'suz amfilere direk input'tan girmelik bir drive için düşündüm. Malum Gt-2'de bypass switch'i var. Eğer amfide fx loop yoksa Crunch box aktif, gt-2 bypass; varsa Crunch bypass Gt-2 aktif :D Hepsiyle kullanmalık da Green Mile işte! Nasıl plan? :D

Sağolasın bu arada abi.
 
Ha bu arada ilginçtir yine @Clamper Fikret'ten aldığım amfiye direk input'tan Gt-2'yi girince de sonuç gayet güzel oluyor. Hani hem amfi, hem gt-2 neticede preamp çakışması olması lazım ama vallahi sonuç gayet güzel. Nasıl yapmışlarsa artık :D Yalnız tizlerini epey kapatıyorum Gt-2'nin. Da neyse arkadaşın başlığını çok baltaladık, özür dileyip kaçayım ben.
 
Geri
Üst