Bas Gitar Öğrenmek.

10 seneye yakındır elektro gitar çalıyorum. Elimde fazla gitar olduğundan bir bas gitarla takasladım ve bas gitar çalmayı da öğrenmek istiyorum. İlk evvela pena ile çalarken pek sıkıntı yaşamıyorum lakin parmakla çalarken zorlanıyorum. E alışmışız penaya tabi :)

Sormak istediğim şey, bas gitarı geliştirmek için yapmam gereken egzersizler nelerdir? Şimdi kafadan youtube dan egzersiz aratarak gitmek istemiyorum. Bir bilen yardımcı olursa daha mantıklı diye düşünüyorum. Bununla beraber "şu grubun bas gitarları ön plandadır ve seni geliştirir" dediğiniz gruplar, şarkılar, basçılar, her türlü öneriye açığım.

İlla ki şu tür olacak diye bir sıkıntım yok. Nihai hedef bas gitarı öğrenmek ve geliştirmek. Site türkrock olsa da, Pop bile önerebilirsiniz sıkıntı yok :)
 
Parmakla çalarken sıkıntı yaşamanız normal sonuçta elektro gitarda pena ile çalıyorsunuz ve parmaklarınız zayıf

Öncelikle sağ el parmaklarınızı geliştirmeniz lazım onun içinde birtakım egzersizler var.Size Alex Webster'i örnek gösterebilirim bas gitarı en hızlı ve en iyi çalan basçılardan biridir kendisi ve i m ile çalmaz a m i ile çalar bu da flamenkoda 3 finger picado diye geçer ve sizi olağanüstü bir hıza taşır.A M İ ile çalmanızı tavsiye ederim internette bolca egzersizler var en kolaylarından başlayabilirsiniz mesela :)



 
bunu kulaktan çıkar çalmaya çalış. baya geliştirir ölü nota ve ritim duygunu. şimdilik hızlı çalmana gerek yok önemli olan doğru uygulamak. D:

bu da şimdilik idare eder bir ders D: bunu laf olsun diye koydum bence izleme
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
peki pena ile parmak arasında teknik olarak ne gibi farklılıklar var tam olarak? ton olarak da farkediyor bildiğim kadarıyla. yani penayla çalınca çok rahatım, şimdi sahneye çıksam çalarım gibi hissediyorum ama parmakla çok acemi gibi haliyle :) hani pena vs parmak dersek avantaj ve dezavantajları sıralarsak nasıl bir resim çıkar ortaya?
 
pena deyince benim aklıma bobby vega gelir.



finger dersek victor, yapacağımız işe göre değişir. ben hayatım boyunca pena kullanırım parmağımı sürmem tellere de diyemeyiz, sadece parmakla çalınmalı da dersek olmaz.

 
Bass gitar çalmak için değil de sorduğun üzere bass gitar üzerine güzel içerikleri olan ve güzel bass yürüyüşleri vb olan birkaç grup tavsiye edeyim. Bass için bunlar dinlenir demiyorum elbet bass gitarın çok daha önde olduğu gruplar vardır. Sadece güzel bass içerikleri ve enstrumanın kendini genelde duyurduğu - kendi sevdiğim, dinlediğim- gruplar olduğu için yazıyorum:

- Red Hot Chili Peppers
- Muse
- The Winery Dogs
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Tamamdır, teşekkür ederim bilgiler için. Ben şimdilik en azından bas gitarın mantığını oturtana kadar biraz daha penayla devam edeyim. Bu şekilde gayet hızlı ilerliyorum çünkü. Parmakla çalmayı gerektiren teknikler için ekstra bir çalışma gerekiyor sonra. Kısfmet.
Bu arada bir şeyler eklemek isteyenler çekinmesin :)
 
Bas gitarı çok sevmek , ona aşık olmak onsuz olamamak her şeyi bir yana o bir yana demek. Bunlarla başlanıyor.
İşin duygusal kısmısı önemli elbette. Hep aklımda olan ancak fırsat bulamadığım bir şeyi hayata geçirmek istiyorum kısaca. Artık ilerleyen zamanda "bas gitarsız nefes alamıyorum" kıvamına gelirmiyim açıkçası bilmiyorum. Ama denemek istiyorum, elime fırsat geçtiği için de elimden geleni yapıcam :)
 
Geri
Üst