Engl Invader,powerball Ii, Mesa Mini Rectifier Seçimi ?

iyi günler arkadaşlar daha önce Engl gigmaster 15 vardı onu sattım şimdi bir üst kademeye geçmek istiyorum bütçe olarak çok çıkamıyorum amfileri yurtdısından almayı düşünüyorum. Metal yapıyorum John Petrucci seviyorum tavsiyeniz ne olur.

Engl Invader 150 (Invader II çıktığı için 100'lük modelinin üretimi durmuş)
Engl Powerball II
Mesa Boogie Mini Rectifier
 
Merhaba,
Yalnız yazdığınız amfiler birbirinden alakasız gibi geldi bana. İlk ikisi 100 watt diğeri 25 watt, önceden kullandığınız 15 watt.
Siz evdemi kullanacaksınız, sahneyemi çıkacaksınız ?
 
Nasıl önemi yok, 100 watt lık bir amfiye istediğiniz kadar attenuator takın evde çalamazsınız. Ha çalarsınız ama lambalı amfi tadı alamazsınız, o zaman lambalı amfi almanın ne gereği var sorusu ortaya çıkar.
Özetle karşılaştırılmasını istediğiniz amfilerin biri elma diğeri armut, 2 farklı nesne birbiriyle nasıl kıyaslanacak. Ama ENGL Ironball vs. Mesa Mini deseydiniz bu karışılaştırılabilir bir şey olurdu.
 
ENGL'larin master volume'lari cok iyi. Kisik seste de cok guzel sound'lar yakalayabiliyorsunuz. Eger duvarlar cok ince degilse ya da komsulariniz cok kil degilse attenuatorsuz bile evde fazla problem olmaz. Powerball bana cok boguk gelmisti. Deneme firsati olursa deneyin tabi ama, kesinlikle invader hem clean hem gain tonlari olarak daha iyi bana gore. Ayrica daha fazla ozelligi var. Eger ikinci el 100w versiyonunu bulabilirseniz daha bile guzel olur. ebay.de'de oluyor genelde. Dual rectifier kisik seste kotuydu mesela ama mini'sini denemedim.
 
Bende yeni Ironball aldım, çok kararsız kalmıştım, çok araştırdım, bilenlere çok soru sordum. Seçimin malum.
Şahsi görüşüm Ironball, Mini Rectoya kıyasla daha iyi. Ama ses gücü konusunda yazdıklarınıza kesinlikle katılmıyorum. Ne yaparsanız yapın 100 wattlık bir amfinin lambalarını kırmanız için açacağınız volüme ile evde çalamazsınız.
 
Ironball dan örnek; yazacağım kesinlikle şaka değil.
Ironball u 1 watt seviyesine alıp üstüne bir attenuator bağladım. Master volüme ve lead gain max. saat 10 yönüne çıkarabiliyorum evde. Ki onuda ancak gündüz saatlerinde, geceleri yazdığımın yarısı kadar açabiliyorum sesi. Bu limitlerin üstüne çıkınca pencereler kapılar titremeye başlıyor
 
1-2 ay önce Mesa Boogie Mark IV sattım. Bu ENGL'lerin hepsini tefe koyacak bir ampliydi.

Watt çıkışı falan kafanı yormasın, Mesa Boogie Mark IV 80W olmasına rağmen, sadece üzerinde yapacağın ayarlarla 30W'a kadar düşebiliyordu. Clean'ler kristal gibi, frekansların duyumu harika, drive kanalları ise Blues'dan Death Metal'e kadar gidiyordu. Bu aletin drive'larını zaten övmeye gerek yok ve Clean konusunda da ENGL'lerden daha başarılıydı. Ses olarak attenuator olmadan kullandım ve tonlar harikaydı, elbette sesi açtıkça ortaya çıkıyor herşey.

Mesa Boogie Mark V'in de genelde en sevilen ve en çok kullanılan modları Mark IIc+ ve Mark IV modudur.

Öte yandan Mesa Boogie Mini Rectifier modelini deneyip hiç beğenmediğimi söyleyebilirim. Mark IV'ten sonra oyuncak gibi gelmişti. Zaten Rectifier insanı değilim ben.

O seriden değil ama Mesa Boogie TA30 harika bir alettir, fiyatı ne civarda bilmiyorum ama.

British taraflarını seviyorsanız Blackstar Artisan'lara mutlaka bakınız. Enfes aletler onlar da...

Ben şahsen lambalı ampliden çok güzel bir Crunch beklerim, tellere tepkisi artan ve azalan, tuşeyle değişen bir Crunch. Basslae kıtır kıtır, low end'lerin high end'leri boğmadığı... Şu olaylarımı bir atlatayım, Cornford MK50'ye kabaracağım.

EVH 5150 çok övülüyor da, ben çamurlu buluyorum Drive kanalını. EVH hastasıyım ve onun drive'ını istersem bir tane metal panel Marshall bulur alırım. 70'lerin sonları 80'lerin başları. Belki çalana güzeldir ama ben sevemedim bu aleti.

Sonuç olarak, verdiğiniz seçeneklerden henüz iyi araştırmadığınızı görüyorum. Çok daha iyi cihazlar var.
 
Son düzenleme:
Ben Mark V'yi cleanleri disinda o kadar da begenmemistim. Diezel ve ENGL'i tercih ettim. Ama yukarida yazan arkadas da Mesa'yi tercih etmis. Zevk, renk meselesi. O yuzden deneyebiliyorsan denemekte fayda var. Ama ben Mesa'nin ufak wattli amfi fiyatlarini biraz ucuk buluyorum. Bunun dusunda, bahsettigin EVH cok iyi bir amfi o da tercih edilebilir tabi. Ama Petrucci de demissin en basta, o da Mark V kullaniyor bildigim kadariyla.
 
Geri
Üst