Alternatif,hard Rock Tarzlar Için Gerekli Pedallar?

Hiç efekt pedalı ve prosesor kullanmadım,amfinin efektleri de artık yetmemeye başladı.Ben de analog pedal dizmeye karar verdim.Soylediğim tarzlar için olmazsa olmaz pedallar nelerdir?
 
hard rock çalıyosan zaten gerekli pedalları çaldığın şarkılarda farketmişsindir. eğer yeni başladıysan aceleci davranma karşına çıktıkça setup ı tamamlarsın.yani cover yaptıkça zaten neye ihtiyacın olduğunu kendin anlayacaksın.
 
Bütçe yinede önemli efekt var,efekt var.
Örneği reverb üzeinden verelim behringerin'de var, hall of fame var, bir de fender reverb üniteleri var. Hangi bütçe durumuna göre önerelim?
 
Pedal dizmek cok pahali bir iştir. kaliteli bir setup 2000 tl gecer. Bahsettiginiz rakamlar B kalite pedallar alinabilir. Bence zoom vb gibi bir prosesoru, ikinci el olarak uygun fiyatla almaniz daha faydalidir. Icinde bir cok fonksiyon ve efekt vardir. Bazi modellerde ritm makinasi bile icerir ve sizin calismalariniza yardimci olur. Dogaclama çalışmalarinizi gelistirir. Burda olusan efekt deneyimiyle sonra iyi pedallar alirsiniz.
 
Benim Tavsiyem:
-Distortion : Aslında çok da distortion karakterli pedal kullanma. Overdrive senin tarzına daha güzel olur. Marshall Blues Breaker 2 ve Tubescreamer düşünülebilir.
-Wah Pedalı: Ibanez, Morley ve Jim Dunlop markalarının wah pedallarını düşünebilirsin. Morley'in pedalları daha çok metal şarkılarda kendini gösterir.
-Phaser-Flanger-Tremolo : bu efektler genelde bütün bir şarkı boyunca kullanılan efektler değildir, o şekilde kullanıldığını çok nadir görürsün. Nadiren sololarda veya intro-outro melodi bölümlerinde kendini gösterirler. Youtube'dan bu efektlerin nasıl duyulduğuna bakmanı tavsiye ediyorum. Genelde BOSS, EHX, MXR gibi markaların güzel pedalları var
-Chorus: Drive ile bir arada pek kullanılmaz, genelde clean tonlarda daha güzel duyulur. EHX'in Small Clone ve BOSS'un Super Chorus'u güzel tonlar verir daha önce kullandığım pedallardır.
-Reverb: Digitech, Boss, EHX ve MXR 'da güzel reverb pedalları var. Benim şimdiye kadar en çok hoşuma gideni BOSS FDR-1 ve FRV-1. Ben Fender'in reverb tonlarını sevdiğim için bunlar benim kulağıma güzel geliyor.
-Delay: Delay olayında elde ettiğin tonun tekrarlanması şeklinde bir yankı efekti oluşur. Bu nedenle bu pedal için benim bakış açım, markadan ziyade olabildiğince ince ayar yapabileceğim delay pedalını tercih ederim. Bazı pedallarda "Reverse" efekti vardır ve ilginç bir efekttir. Bazı pedallar uzun delay veremez, bazıları kısa delay veremez. Bence dikkat etmen gereken bir kaç delay pedalını karşına alıp içlerinden en esnek olanı seçmen.
-EQ: tonuna ince ayar çekmen için oldukça faydalı bir pedal, en az 6 band olacak şekilde bir eq pedalı edinebilirsin, tonuna ciddi etkisi olacaktır. Çok fazla marka deneme şansım olmadı bu pedalda. MXR 6 band EQ benim için yeterli bir pedal.
-Compressor: Notalarında daha yüksek sustain sağlarsın. Bu pedalda da benim tercihim BOSS dur.

Öncelik olarak Overdrive - Reverb ve Delay pedallarını edinmeni tavsiye ederim çünkü sıklıkla kullanacakların bunlardır.
 
Geri
Üst