2000-3000 Solo Gitar

Tarzım değişirmi bilemiyorum ama solo hastasıyım 1 yıl içinde düzgün bir gitara geçmek istiyorum onun için şimdiden para biriktirmek lazım.Rock n rol parçaları hard rock ve metalin neredeyse tüm türlerini severim.
Gitar olarak Jackson SL2Q Trans Red çok hoşuma gitti zaten Jackson hastalığım var.Sizce bu gitar alınabilirmi forumda Jackson'ın Fenderin eline geçmesiyle kalitesinin çok düştüğü söyleniyor.Gitar Endonezya üretimi
2000-3000 arası solo gitar için alınabilecek daha iyi gitarlar varmıdır varsa nelerdir.Fender,Epip,Gibson,Schecter,Esp vs. hangisine solo tonlarını daha iyi alıcaksam Schecter da çalarım stratta yeterki solo tonları iyi olsun.
 
2000-3000 tl guzel bir para temiz Amerikan ikinci el alinabilir. Bluesdan metale kadar geniş bir yelpaze dusunuyorsak; strat kasa, cift seymour duncan manyetikleri olan, (manyetikleri single çeviren bir switcli) Swamh Ash, Alder veya maun govdeli, (gruptaysam swamh Ash ile grup içinde daha iyi duyulmak için tercih ederim) orjinal floydrosslu, bir gitar alirdim.
marka model belirtmek istemiyorum. Anfiye gore tavsiyem degisir. Ornegin Mesa mark v icin her markayi alirsin. Fender hot road icinse maun gövdeyi tercih ederdim, metalde ince tonlu kalmasin diye...
 
Elbette Gitar, manyetikleri, gövde ağacı, fretboard ağacı hatta gitarın kablosu bile tona etki eden şeyler ama elinizdeki amfi iyi değilse 5000 liralık bir gitar da alsanız solo tonları bir anda daha iyiye dönüşmeyecek, seçiminizi super strart tarzı gitarlar içinde değerlendirirsek, 2000 ile 3000 liralık gitarların farkını da amfi çok iyi olmadan anlamak zor olur, bu fiyat aralığındaki gitarlar Endonezya yapımı da olsa, başlarında o şirketlerin mühendisleri bulunuyor ve onların standartına ait testleri geçip satılabiliyorlar aksi halde bu meblağlara satılamazlardı.

Eğer elinizdeki amfiye güveniyorsanız, bundan sonrası bence gitarları denemek olacaktır, bir çok gitar fotoğraflarda göründüğü gibi harika olmayabiliyor daha doğrusu ne kadar harika da olsalar, bir gitar elinizde daha rahat iken diğer harika görünen gitar rahatsız bir gitar olabiliyor, bunları da denemek gerekir

Ben kendi zevkime göre şunları önerebilirim.
Ibanez JS100 Joe Satriani Signature (Sonradan daha kaliteli manyetik takviyesi yapılabilir)
Ibanez RG827QMZ-RDT
Schecter Blackjack SLS C-1 FR A STBB
 
3250-3400 civarlarına 2.el Jem 7V var piyasada. Bilmiyorum "Vai" sever misiniz ama tam sololuk gitarlar.
Onun haricinde 2.el RR1 bile o fiyatlara var sahibinden.com'da. 300-500'den kaçmayın derim, uzun ömürlü gitar olsun elinizde. Hem satsanız bile zarar etmezsiniz.
 
İyi güzel de şu switch'leri neredeyse gitarın arkasına koyacaklar yahu. Bir ben mi kullanıyorum şu switch'i diğer insanlar hiç mi kullanmıyor, anlamıyorum ki.
Jackson diyorsun, soloist diyorsun, 2 knob'un arasına ve FR kolunun altına switch koyuyor herifler. Hızlı çalımda o switch'i bulacaksın da pozisyon değiştireceksin de, volume kısılmasın da offff of. Bunu tek başaran Musicman sanırım :(
 
İyi güzel de şu switch'leri neredeyse gitarın arkasına koyacaklar yahu. Bir ben mi kullanıyorum şu switch'i diğer insanlar hiç mi kullanmıyor, anlamıyorum ki.
Jackson diyorsun, soloist diyorsun, 2 knob'un arasına ve FR kolunun altına switch koyuyor herifler. Hızlı çalımda o switch'i bulacaksın da pozisyon değiştireceksin de, volume kısılmasın da offff of. Bunu tek başaran Musicman sanırım :(

bu aşağıdakilerdeki gibi olmalı bence bundan kelli...
ESP LTD Andy James AJ-1 Signature Electric Guitar Black Satin | Musician's Friend
Guitars : Keith Merrow KM-6
Guitars : Jeff Loomis JL-7 FR
 
JP-Majesty3.jpg


en şahane switch pozisyonu :)
 
Son olarak aklımda oluşan gitarlar var 2. el almicayacağım.Eğer çıkarsa bütcem 3500-4000 TL ye 2.el amerikan Jackson alırım.

1-Jackson SL2Q
2-Schecter Blackjack SLS C-1 FR
3-Charvel San Dimas 1 2H FR
4-Schecter Synyster Gates Standart /Custom
5-Schecter Jeff Loomis 6 FR
6-Ibanez JS100 Jo Satriani + 2 tane Seymour Duncan Hambucker
7-Washburn Parallaxe PXS20FRTBB
8-Epiphone Les Paul Ultra 3 + Pedal
9-EVH Striped Series Red with Black Stripes
10-Fender American Special Strat HSS

Daha aklıma gelmedi bilemiyorum hangi türlü daha iyi solo tonu alırım
 
Geri
Üst