Hangi bas gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

schecter diamond j-bass için yorum yapıcam grup arkadaşım yeni aldı fiyatına göre çok stün bi performans sergilediğini söyledi kore yapımıydı onunki en az us fender kadar tatmin ediciymiş ben şahsen çalmadım :D
 
Merhaba ben bağlama ve piyano çalmayı biliyorum ve bass başlamayı düşünüyorum. Metal,Prograsif,Bluegrass,Blues ve Country dinlemeyi seviyorum. Bunları çalabileceğim(galiba Dream Theater için 6 telli gerekiyor) 1000-2000 lira arası bir gitar önerebilir misiniz?
 
başlangıçta her işe gelen, versatil baslar iş görür. ben ilk başladığım zamanlar 1000 liraya çok kral baslar alınıyordu fakat şu an başlangıç baslarına 600 - 700 lira istiyorlar. ama ben yine de o kadar para vermeni tavsiye etmiyorum sonrası için kullanabilirsin o parayı.
şu an yeni başlıyor olsam şunu alırdım.
Epiphone Tobias Toby Standard-IV Beyaz - 4 Telli Bas Gitar - Epiphone

yok ben para verecem diyorsan senin tarzlarına göre warwick rockbass bak derim.

Bas Gitarlar
 
Bence ilk etapta 4 veya 5 telli ile baslamak daha mantıklı. Klavye genişliği ogrenme asamasinda problem yaratabilir.

Yanlış bir düşünce, katılamıyorum maalesef.6 telliyle başlarsanız zorluk çekseniz bile eninde sonunda alışacaksınız ben klasik gitar çalıyorum klavye kalın akustik gitara gore ama klasik gitara alıştigim icin akustik gitar klavyesi küçük geliyor.bu bas icinde gecerli 6 telliye alışırsa 5 ve 4 tellilerin klavyeleri kucuk gelmeye baslasacaktir.
 
Yani 6 tel ile başlamamı mı tavsiye ediyorsunuz?

O size kalmış ornegin bas gitarda klasik muzik aranjeleri yaparsaniz 5 tel yetmeyebilir yada tapping teknigiyle calarsaniz 6 tele ihtiyac duyabilirsiniz.

Bazi metal/rock grupları bassistleri 6 telli bas kullanıyor onlardan birini dinliyorsaniz sevdiginiz parcalari calmak acisindan 6 tele ihtiyac duyabilirsiniz.

Iyi aksamlar...
 
Yanlış bir düşünce, katılamıyorum maalesef.6 telliyle başlarsanız zorluk çekseniz bile eninde sonunda alışacaksınız ben klasik gitar çalıyorum klavye kalın akustik gitara gore ama klasik gitara alıştigim icin akustik gitar klavyesi küçük geliyor.bu bas icinde gecerli 6 telliye alışırsa 5 ve 4 tellilerin klavyeleri kucuk gelmeye baslasacaktir.
Saz calan birinin bir anda 6 telli klavyesine geçmesi sıkıntı olabilir bence.Bununla birlikte cabuk vazgecme,pes etme yasanabilir .Tabi azimle asilamayacak sey yok .Sadece benim tavsiyem ilk etapta 6 telli olmamasi yönünde.
 
bazı parçaları çalarken 6 telli kolaylık sağlar fakat yeni başlayan biri için pek öyle olmaz gibime geliyor. klasik parçaları çalarken bazen klasik gitardan daha kullanışlıdır 6 telli bas ( bence ).
ancak yeni adam bu boşta tınlayan telleri susturamayacak, tel aralığı dar olduğundan karıştıracak alışması daha çok zaman alır, alışırsan çok da güzel olur.

warwick şu an çoğu ünlü basçıyı bünyesinde bulunduruyor güvenilir bir marka. amfi olarak kullandığım iyi amfiler olmadı o yüzden tavsiyeyi başka birinden alalım.
 
Arkadaşlar merhaba, Bas gitar almaya hevesliyim, ama ucuz yollu, orta sınıf bir şey istiyorum. (ikinci el almaya pek niyetim yok) Yani tamamen başlangıç seviyesi olmasın, işçiliğiyle tonlarıyla vasatın üstünde olsun, ileride yeni bir bass almak zorunda kalmayayım. Zaten asıl uğraştığım enstruman elektro gitar, bass ıda denemek ve biraz tecrübe etmek istiyorum. Ama tamamen kalitesiz ürünlerlede boğuşmak istemiyorum. Sorun şu ki hiç anlamam bas tan ve amfisinden.
Tipine bakıp :) ve birazda yorumlara bakıp aşağıdaki 3 gitarı buldum. Sizlerin fikirleri nelerdir, yada başka önerileriniz varmı ? (Hem bas gitar için hemde amfi için önerilere açığım)
(Tarzım Heavy Metal)

Cort Action AB4DLX MyDukkan.com :: Cort Action AB4DLX :: Bas Gitar (Bunun gövde ağacı ve sap bağlantı şekli hoşuma gitmedi. Bolt On bağlantıyı pek sevmem. Ama kullanıcı yorumları iyi.)
Schecter Omen Extreme-4 MyDukkan.com :: Schecter Omen Extreme-4 :: Bas Gitar (Schecter ve maun deyince ve birde bass gitar olunca sanırım ağırlık konusunda sıkıntı olabilir. Bununda bağlantısı Bolt On ama en azından 6 vida ile tutturulmuş , daha stabil olacağını tahmin ediyorum)
Yamaha RBX374 MyDukkan.com :: Yamaha RBX374 :: Bas Gitar (Kızılağaç gövde baslarda sıkça kullanılıyor bildiğim kadarıyla ama bu gitar hakkında hiç fikir yürütemedim)

Amfi Olarakta;
Ampeg BA-110 Bass Combo Amp MyDukkan.com :: Ampeg BA-110 Bass Combo Amp :: Bas Gitar Amfisi
 
Abi verdiğin bas gitarlardan en ideal olani Yamaha, fiyat performans gitari. Ancak belirteyim, yuksek çıkışlı humbuckerlar sayesinde tonu biraz dolu dolu, hatta ses karti ve amplitube ile "kamyon" tabir edilen ton alınmışligina sahitligim var.

Amfi olarak da gayet ideal. Ev kullanimi icin guzel amfi.
 
Ben de adaşıma tamamiyle katılıyorum abi. Yamaha listedeki en iyisi heavy metal için, ama olur da bulamaz isen (ki hiç zannetmiyorum Sahibinden'de ikinci elleri sürüsüne bereket.) Amfi de gayet güzel ev işleri için, hatta üzerinde effect loop bile var ileride efekt pedallarıyla haşır neşir olmak istersen abi. (Ayrıca bu amfinin de bol bol ikinci eli mevcut aynı internet sitesinde.). İster sıfır ister ikinci el abi ama bu ikili senin için gayet yeterli olacaktır diye düşünmekteyim bende.
 
Aradığın tonlar da önemli abi. Sert müzik icra etmek istiyorsan çok ideal. Ancak gidip de smooth jazz , blues için istiyorsan çok koyu kaçacaktır tonu.
 
Geri
Üst