Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Roland Cube serileri o kadar dijital ki single manyetikle humbucker aynı dip gürültüde çalışıyor. Fender Super Champ ayarı bi amfi her zaman iş görecektir diye düşünüyorum. Hem clean var hem de önüne atacağınm bir pedalla istediğin yola gelir, tek handikapı speakerının 10" olması, 12" tercih sebebi her zaman.
Ufak bir düzeltme: arkadaş Fender 'champ' demiş 'super champ' değil. Super champ serisi full lambalı bir seri. Bende bir tane superchamp XD var 2 hafta önce satın aldım @magusmagius 'un dediği gibi versatil bir amfi. Ev ortamında lambalı clean tonu isteyenler için gerçekten ideal reverb'ü de hiç fena değil, Vox AC4C1 ve Laney cub dan çok daha başarılı bir amfi olduğunu söyleyebilirim. Superchamp pahalı geliyorsa ona en yakın amfi Fender Mustang açıkçası. Ancak bu amfiler pek metal müzik amfisi sayılmaz. Heavy metal tonları vs elbette alabilirsin ama eğer ağırlıklı olarak sert şeyler çalacaksan Roland, Blackstar veya Line 6 bakmalısın bence, onlarda istediğin tonları çok daha kolay yakalarsın. Ben de bir de Roland cube 20x var açıkçası sert bir şeyler çalacaksam onu kullanıyorum, daha kolayıma gidiyor. Bahsettiğim amfilerin detaylı review leri youtube'da intheblues channel'ında var. Reviewleri hazırlayan Shane cidden işi iyi bilen bir adam daha önce kendisiyle bir alışveriş konusunda fikir alışverişinde bulunmuştum çok da düzgün bir insan.



 
Aslında tam tersi, lambalı ampli en basit şey ve Peavey gibi kalitesi belli markalardan hiç cekinmeyeceksin. Şu anda hem USA hem de çin olan modeller var elimde ve zerre fark yok, için rahat olsun.
 
Aslında tam tersi, lambalı ampli en basit şey ve Peavey gibi kalitesi belli markalardan hiç cekinmeyeceksin. Şu anda hem USA hem de çin olan modeller var elimde ve zerre fark yok, için rahat olsun.
hocam 500 dolar şu amfiye para değil. çok ciddi derecede aklımı karıştıran bi mevzu. almamak için kendimi zor tutuyorum ve bazı nedenler var.
mesela bunlar ilk çıkan parti olacağı için, bu seriyi ilk deneyenler olacak bu partiyi alanlar olacak. bu çinden gelecek amfilerde doğabilecek sorunlar konusunda herhangi bir bilgimiz olmayacak. forumlardan okuyup bilgi edinemeyeceğiz. biraz da şansa kalacak işimiz. ve yaşadığımız yer Türkiye olduğu için bu çıkan ilk partide bi sıkıntı çıkması halinde başımız çok ağrıyacak. geri gönder vs vs. acaba Türkiye'ye gelmesini beklemek mi daha mantıklı olur? Fiyat o zaman belki en az 800-900 dolar olacak ama iş daha mı garanti olur?

edit: ekstradan bide şu dönüştürücüyle kullanma muhabbeti var tabii.
 
Son düzenleme:
Gereksiz evhamlar bunlar Peavey dünkü firma degil, ayrıca ilk defa Çin' de ürettiği ilk modelde değil. Kaldı ki bu ampli micro head ile zaten başlamış serinin devamı. Yani hiçbirşey olmaz hele işimiz şansa kalacak düşüncesi Peavey' e hakaret, blackstar' la falan karıştırmayın.
 
Arkadaşlar artık eskisi kadar gitar çalmadığım,ilgilenmediğim için ara sıra çaldığım zamanlarda bana yetecek içinde bazı temel efektleri-kanalları bulunduran, mümkünse drive tonları biraz iyi olan bir amfi arıyorum. Elimdeki ekipmanı satıp sadece bir amfi yanına da lazım olursa bir pedal ile işi halletmek istiyorum.2. el alacağım için bütçem 700 hatta 800 liraya kadar çıkabilir. Line 6 spider serilerine baktım ancak drive tonları çok dijital ve çiğ geldi, roland cube serisi de çok hoşuma gitmedi. Aslında kafamda Tech 21 tm 30 alıp yanına modulasyon barındıran bir combo pedal ekleyip öyle ara sıra takılmaktı ancak ikinci elini bulamadım sıfırı da pahalı geldi. Dediğim gibi öyle çok kaliteli tonlar aramıyorum zaten ara sıra çalacağım ama biraz da tatmin etsin gitardan soğutmasın istiyorum.Bilgisi olan arkadaşlar öneride bulunursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Line 6 spider 30 denedim hocam açıkcası drive tonlarına hiç ısınamadım. Ama dediğiniz modellerini bilmiyorum ton farkı ne kadardır alt serilerle.
 
Line 6 spider 30 denedim hocam açıkcası drive tonlarına hiç ısınamadım. Ama dediğiniz modellerini bilmiyorum ton farkı ne kadardır alt serilerle.
Amlifi, aslında frfr bir sistem. 4 hoparlörü var, modelleme olarak da pod serisinin teknolojisini kullanıyor (HD öncesi). Aynı zamanda bluetooth ses sistemi olarak da kullanılabilir. Spider serisine kıyasla daha iyi bir ses sunuyor.
 
Geri
Üst