Ekipmanların Dizilimi Için Lütfen Yardım

G

Gariban

Merhaba. Ekipmanları doğru bağlama konusunda sıkıntı yaşıyorum. Lütfen yardımcı olunuz. Teşekkür ederim.

Ampli
: LANEY Tube Fusion TFX 3 (Arkasında Fx send ve Fx Return mecvut.)
Preamp: Behringer ultragain pro mic2200
Processor: Digitech gnx3000 workstation
Efekt Aletleri: Digitech Whammy 4, Boss Fb-2 Feedbacker/Booster, Mxr Fuzz Pedal, Mxr M-108 Ten Band Graphic EQ,

Şimdi Bunları nasıl birleştirmeliyim ? Ekolayzır pedalı fx loops kısmında mı kullanmalıyım ? Lütfen dizilim hakkında yardımcı olur musunuz ?
Saygılar
 
Fuzz-Whammy-Digitech-Input
EQ pedalını gitardan sonra, FB-2'nin öncesinde veya sonrasında, veya FX Loop'ta kullanabilirsin.

Behringer de zaten mikrofon preampı, gitarda kullanmanın gereği yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Değerli mesajlarınız için çok teşekkür ederim yalnız, Sayın @reckatrem maalesef digitech gnx 3000 processor olduğu için o verdiğiniz linkteki pedal bağlantıları benim için geçerli değil. Birkaç ay sonra tamamen pedallara geçtiğimde bu vermiş olduğunuz linkteki video benim için 1. derece öncelikte olacaktır tabi ki...
Ayrıca ;
Mesela Gitar ---> Fuzz pedal ---> Digitech input yaptığımda, o fuzz pedal kendi sesini kaybediyor ve iğrenç bir ses oluyor.
Digitech olmadan milyarlarca lira harcamalıyım ki, pedalboard sistemi kurabileyim... O yüzden kafam çok karışık açıkçası.
Axe Fx 2 XL ile analog pedallar sanırım kullanılabiliyor. Aslında iyi çözüm ama Türkiye' de Axe Fx 2 XL deneyebilecek bir Outlet Center sanırım yok. O yüzden sadece youtube videolarından yola çıkıp onu almak riskli olur. :) Tavsiyeleriniz var ise harika olur..

Sayın @mego1 dizilim hakkında yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Şunu da belirtmek isterim, o behringer ultragain' i aldığım ilk gün sadece Digitech vardı ve, her nasıl olduysa öyle mükemmel bir ton çıktı ki arkadaşım ile şaştık kaldık. Tabi sonra hızlıca bağlantıları denerken, o ton kayboldu ve bir daha nasıl yaptığımı bulamadım.
Fakat yeni bir tel takımı ile, FX loops kısmından bağlanmış Digitech + Ultragain ile mükemmel tonlar çıkıyor bunuda belirtmek isterim. Mic preamp sese bu kadar etki ediyorsa, adam gibi gitar için bir preamp neler yapar artık...

Midi kontrol olmayan analog pedallarda ikide bir eğilip tonları değiştirmekte ayrı bir işkence. Keşke şuna bir çözüm bulsalar. Nefret ediyorum digital processor şeysinden...:whistle:
 
Mesela Gitar ---> Fuzz pedal ---> Digitech input yaptığımda, o fuzz pedal kendi sesini kaybediyor ve iğrenç bir ses oluyor.
Eski fuzzlar genelde gitardan sonra ilk gelir, mxr fuzz dediğinde bir fuzz face. ama eğer sen bufferdan sonra sevdiysen pedalı, bufferdan sonra koy, fuzz faceleri bufferdan sonra koyan bir sürü kişi var. Hatta tonebender mk1.5 i de fuzz face devresinden sayarsak, Dot Hacker için Josh Klinghoffer Mk1.5 ini TS den sonra koyuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Peki teşekkür ederim. Bu arada şu sorunun cevabını internette bulamadım. Bir pedalboard' da maksimum kaç pedal kullanabiliyoruz ? 20 pedal kullanırsam ampli' ye giden sinyal darmadağın olur mu ?
 
Geri
Üst