Matt Bellamy Ton

merhaba arkadaşlar.matt'in özellikle,micro cuts'ın şu videoda:


1.03 teki mute'lu vurduğunda aldığı ton gibi metalik ses(genre olarak metal değil çıplak metal demir gibi keskin ses)i nasıl alabilirim.2.42'den sonra da duyabilirsiniz.
aynı zaman da bliss'in introsundaki riff'te de duyabilirsiniz.yani o fuzz'lı distortionlı sesin arkasında kesici bir şekilde dolduran o sesi nasıl alabilirim.origin of symmetry'de çoğu parçada duyabilirsiniz.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

edit:konuyu yanlış yere açtığımı farkettim taşınırsa sevinirim. :S
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yardımlar için teşekkürler.elimde şu an squier strat ve blackstar id core 10 var.teller değişeli 2 hafta kadar oldu.ayarlar ile baya oynadım ancak ya çok boğuk oluyor ya da o kadar net geliyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
fuzz factory klon var.probe un tek farkı önündeki o theremin benzeri sistem sanırım stab değiştiriyor.ff çoğunlukla plug in baby'deki gibi tonları veriyor bana bu ton lazım özellikle bildiğin setting falan varsa paylaşırsan sevinirim.
 
Merhaba, bu tonu tam değil ama yakın bir şekilde şu yöntemle belki alabilirsiniz; bass 10 mid 8 treble 8 ve distirtion pedaldan da ayarınca distirtion verirseniz bu ses elde edilebilir belki. Tamamen kulaktan söyledim denemedim yani. Haricinde tabii matthew'in kullandığı milyon tane pedalı var. Yani belki aynı tonu yakalayamayabilirsiniz. O sesi oturtmak biraz uğraş da gerektirebilir. Kolay gelsin...
 
teşekkürler yardımlar için.elektrogitara başladığımdan beri olabilecek çoğu settings i denedim bi türlü çıkmıyor.matt bellamy'nin bir de spesifik bi tonu olunca baya zorlaşıyor.gitardan da kaynaklanabilir mi patlamaya yakın cırtlağa yakın bi ton gibi geldi tele kasa gitar kullanmıştır yüksek ihtimalle kayıtta da,gitar strat benim ondan olabilir mi? bir de hocam o gear sayfasını baya bi dolaştım da onları almaya ne bütçe dayanır ne zaman. :D
 
Bak o ton da lo filter var . Bugun denedin bende ibanez lf7 var, emjnim matt cok daha kaliteli bi aletle yapiyordur ancak lo filter baya benzetti, yeni tel , single manyetik, zvex uzeri lo filter diyorum , yada 10 ban bi eq ile yakalanabilir gibime geliyor
 


selam bak bir arkadasim boyle bir kayit yapmis.

srv tonlarina yakin seyler, tube screamer english muffin , boyle bi ton yakalamis.

E tabi farkli seyler ama muadil olarak dusunulebilir.

lambalari kirarak iyice harmoniklerden yararlanmis.

amfisi marshall all tube bi amfiymis. matt de marshall kullniyordu.


ahhh ahh zamaninda cok yakitim kafalari bu tonlari yakalamak icin.

ankaradaysan bir gun beklerim. cokca alet edevat var evde dener yakalamaya calisiriz .


sevgiler.
 
tekrar tekrar teşekkürler.amfi çok farkediyor en sonunda evi satıp full lambalı marshall'a veya soldano'ya yatıracağım :D istanbul'dayım malesef.normalde bu kadar kafayı takmam ancak aradığım ton. tonu yakalasam değiştirmeden saatlerce çalabilriim.eve ulaştığımda videoyu izleyeceğim.
 
gorur lambali amfin varsa. zaten cok alakasi yok english muffin ile. yani olmasa da olur ama tube screamer lar genelde cok midli olur onu dengeleyecek birseylere daha ihtiyacin olabilir. 70 tl ye ts 5 vardi satilik. is gorur o mesela .
 
zvex fuzz factory sayesinde tona büyük ölçüde yaklaşabildim.
amfinin 3 band eq: bass:6,5(saat değil 10 üzerinden) mid:6 treble: 8,3
strat gitar switch 4. pozisyonda.tonelar açık tamamen vol potansı 10 üzerinden 7 civarında.
ff(saat yönü): gate: 7.30 comp: 1.30 drive: 4.00 stab: 5.00
sonuç:
 
zvex fuzz factory sayesinde tona büyük ölçüde yaklaşabildim.
amfinin 3 band eq: bass:6,5(saat değil 10 üzerinden) mid:6 treble: 8,3
strat gitar switch 4. pozisyonda.tonelar açık tamamen vol potansı 10 üzerinden 7 civarında.
ff(saat yönü): gate: 7.30 comp: 1.30 drive: 4.00 stab: 5.00
sonuç:

Gerçekten güzel bir ton olmuş biraz hacimlenmesi gerek gibi sadece sanki. Elinize sağlık (y) Bildiğim kadarıyla Zvex Fuzz Factory'yi Matt Bellamy gitarının içine yüklü olarak kullanıyor. Onun tonu için olmazsa olmaz olsa gerek :)
 
haklısınız hocam.fuzz factory harici bir şey kullanmadım şu an geliştirmeyi düşünüyorum.fuzz factory baya kullanıyor haklısınız.yorumunuz için teşekkür ederim :)
 
Geri
Üst