Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Benimkiler hep 75€'nun altındaydı ama kuzenim işi sebebiyle çok alışveriş yapıyor yurtdışından öyle söyledi. Sistem yeni değişmiş. Bir kaç yıl olmuş böyle olalı.
 
tele alman bence de mantıklı olacaktır. dip ses durumunu iyiyce araştırıp al derim madem sevmişsin git konuş bence :) humbucker manyetik ilavesi fikri çok yerinde bence. Aradığın tonları bulacaksındır diye düşünüyorum. bir de "ama"ya sahibim tabi. ama daha derli toplu dah az jangırdayan bir gitar arıyorsan o bütçe için şöyle bir gitar önerebilirim;

Epiphone Ltd. Ed. Lee Malia Signature Les Paul Custom Artisan
Gibson ve Epi'te doğuştan gelen bir garezim var :D , ama yine de sağolun .
 
Son düzenleme:
Ya strat yada tele. En hırçını için tele diyebilirim. Köprü manyetiği ciddi anlamda alternatif rock (funk-rock, blues-rock, saykodelik rock.. vs.) yapmak için çok uygun. Classic series'ler 2400 tl civarında. Bir de ufak bi overdrive pedal ile grunge tonu alabilirsin.
 
Merhaba arkadaslar iyi aksamlar oncelikle :)
2-3 yıldan beri gitar caliyorum suan bi akustik gitarim var ufak tefek soloları atiyorum,ritmde sıkıntı yok.
Benim sorum şu 600 tl bir butcem var elektro gitar alacagim kendimi gelistirebileemcegim beni 2-3 yil idare edecek bir gitar istiyorum.Onerileriniz nelerdir arkadaslar? Daha cok metal dinliyorum ve metal calacak kapasitede bir gitar olursa sevinirim.Tesekkurler :))
 
Son düzenleme:
Gitara eyvallah da, bu iş gitar ile bitmiyor. Bunun kafadan amfisi var. Bütçeyi buna göre ayarladın mı? Gitar alıp da ortada kalma sonra. En azından amfi olmasa bile, bir ses kartı ve gerekli programları edinmen gerek gitarın yanında. Bunları hesabına kattın mı?

EKLEME: Gitara eyvallah dediysem, üstteki pazarlamacının gitarı değildir, yanlış anlama. Fikir danıştığın, yardım istediğin başlıkta sana malını satmaya çalışan adamlardan da uzak dur derim.
 
nesi var gitarın hocam bi söylesene pazarlamacı olayını ?

Gitarın nesi var nesi yok değil mesele. 14 yaşında bir genç yardım istemek, akıl danışmak için başlık açıyor, sen gitarını satmaya çalışıyorsun. E buna da yardımcı olmak değil, pazarlamacılık yapmak denir haliyle.

Kaldı ki yardım isteyen çocukçağız Adana'da, sen Ankara'dasın. Gitarı görme, deneme gibi bir şansı da yok.
 
mersinliyim ben eğer arkadaş ilgilenirse. vize haftasından sonra (iki hafta sonra) adanaya şakir paşa havalimanına gidip orda arkadaşımda bir gün kalıp mersine geçeceğim ilgilenirse yanımda zaten götüreceğim için o da görür bi bakar isterse alır istemezse almaz balcalıda adanadaki ev ama turgut özala falan da götürebilirim. peki sizin yargısız infazınızın sebebi nedir hiç bişey bilmeden bana pazarlamacı yakıştırmasını yapıyorsunuz ?
 
mersinliyim ben eğer arkadaş ilgilenirse. vize haftasından sonra (iki hafta sonra) adanaya şakir paşa havalimanına gidip orda arkadaşımda bir gün kalıp mersine geçeceğim ilgilenirse yanımda zaten götüreceğim için o da görür bi bakar isterse alır istemezse almaz balcalıda adanadaki ev ama turgut özala falan da götürebilirim. peki sizin yargısız infazınızın sebebi nedir hiç bişey bilmeden bana pazarlamacı yakıştırmasını yapıyorsunuz ?

Gerekli açıklamayı yukarıda yaptım. Anlamadıysan tekrar oku.
 
büyüğümsünüz bişey diyemem ama konuşma tarzınız gerçekten rencide edici kaldı ki kimseyi bişeye zorladığım yok sadece bi bak dedim neyse uzatmanın alemi yok iyi forumlar
 
denildiği gibi tonu almakta amfinin yeri büyük, amfiye ayrı bütçe ayırdıysan, sgr nin yada jacksonın başlangıç modellerine bakabilirsin, jackson js11 dinky ve sgr 006 aklımda kalanlar. cort da bak.
amfiyi hesaba katmadıysan, bir roland micro cube, 15w line 6 alabilirsin bütçe yetmiyorsada deneyerek alabilceğin ikinci ellere bak derim :) ses kartı da bir çözüm, çok iyi tonlar çıkıyor. Amplitube guitar rig gibi programlarla çalabilirsin. Ses kartları hakkında bişey diyemicem bilgim yok
 
O fiyata alınabilinecek en iyi gitarlar tamamen kendi şahsi fikrim. Nakitini tut 200-300 TL daha biriktir zira gitar fiyatları artmayacak rahat ol biri kaçarsa biri düşer eline.

800-900 TL civarına bulunabilinen Ibanez MTM2. Bence fiyat performans açısından deli bir gitar kaldı ki meşhur Ola Englund'un da favori gitarlraındandır kendi albüm kayıtlarında dahi kullanmıştır. ( Sonraki signature modellerini yaptırırken bile bu gitarın bazı özelliklerine sadık kaldı ). Köprü Floyd Rose gibi görünmesine rağmen sabittir.
650-750 TL ya kadar gördüğüm Ibanez SZ320 ( sabit köprülü ) modeli gitar evladiyelik bir gitardır.
750 TL - 1000 TL arasında bulunabilinecek Shecter C1 modelleri de iş görür.
650-800 TL aralığında bulunabilinecek bir Cort KX Custom da yukarıdakilere denk olabilinecek bir gitardır.

Genede bir bilenle birlikte almanda fayda var.
 
Geri
Üst