En Baştan Setup Kurmak Için Yardım

Ben önceden kısa bir süre elektro gitar çalıp bırakmıştım bütçe yetersizliğinden şimdi 2000TL bütçem var tarzım duman,rhcp falan filan hard rock ve metal düşünmüyorum gitar belli squier bullet strat hss alıcam amfi ve pedal önerileriniz nelerdir bunun yanına bu arada bütçe gitar dahil 2000 amfi ve pedala 1600 lira ayırıcam
 
2. el olayında bence çok güzel aletler bulabilirsin. Squierin sıfırına 400 lira vermektense 2. el gayet temiz ve daha iyi gitarlar bulabilirsin. Ve bence gitarda biraz daha düzgün birşeyler kovalamalısın. Pedal olayına gelince temiz bir nova system ile başlayabilirsin gibi geliyor. Hem içinde bütün efektleri barındırıyor hem de ilk etapta bütçenle de gayet güzel anlaşır. 2. el şuan 800 liraya gayet temizleri var. İlerde paran olduğunda yanına bağlayacağın daha iyi bir drive pedalıyla da güzel anlaşırlar. Ama ilk başta içinde ki drive ve distortion tonu da seni tatmin edecektir. Geri kalan 1200 liranın 600 lirasına laney cub 10 alıp geri kalanı da gitara yatırırsan bana göre bu bütçeyle yapabileceğin en iyi işi yapmış olursun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
usta gitar değişmicek maalesef şimdilik bide 2. el düşünmüyorum belirtmeyi unutmuşum birde analog pedal alıcam bunları da ekliyim tam oldu şimdi
 
Başlığı yeni açmışsın öncelikle biraz sabır. Şunu söyleyeyim kesinlikle pedaldan gitardan önce kaliteli ikinci el bir amfi almaya bak daha sonra akort kaçırmayan klavyesi kullanımı rahat bir hss strat tarzı gitar al. Ama dediğim gibi önceliği kesinlikle amfiye ver. Bu amfi konusu çok konuşuldu tecrübeli arkadaşlar da aynısını söyleyecektir eminim. 500-600 liraya ikinci elde güzel gitarlar var arkadaşlar önerecektir. Geri kalan 1500 liranla da güzel bir kombo ya da kafa kabin amfi alırsın. Inan amfin iyi olduktan sonra pedal falan aramayacaksın belki birkaç delay modulation falan yaparsın. Önerilere gelince blackstar ht5, vox night train, ibanez tsa 15, engl gigmaster 15 aklıma ilk gelen lambalı kafa amfiler. Bunlardan alırsan yanına bir de kabin alman gerekir onunla uğraşamam dersen combo olanını alırsın. Transistörlü olarak ise tech21 tm60 diyebilirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
biraz sabırsızım kusura bakmayın heyecanıma verin amfi olarak bende ibanez tsa15 düşünüyodum aslında hem tube screamer'ı var içinde gitar olarak tekrar söylüyorum değişmicek squier bullet strat hss alıcam şimdilik ileride değiştiririm param olunca ibanez tsa15 1500TL hadi gitarı katmazsak bütçeye pedal için 500 tl kalıyor 500 tlye bu tonlar için ne alabilirim pedal olarak
 
2000 tl bütçeyle hiç analog pedal yeni amfi ya da gitar gibi şeylerle uğraşma bence. fakirin dostu line 6 pod hd 500 al işini görür eğer podun equalizer ıyla, cabin ve amfi kombinasyonlarıyla güzel şeyler yapabilirsen ki yapılıyo. poda basit bi kulaklık, ucuz bi gitar takarak bile harikalar yaratmak mümkün.
 
Bence düzgün bir amfi almadan pedalları karıştırma. Pedallar zamanla eklenmeli. Amfiyle biraz zaman geçir, tonuna ne eklemek istediğine karar ver, öyle pedal al, yoksa boşu boşuna almış olursun. Gidip bir anda Frusciante'nin tüm pedallarını alsan da, pedalların hepsiyle teker teker zaman geçirmedikçe tam verim alamazsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
zaten pedalları sonra alıcam ama kafamda bir fikir oluşsun istiyorum gitar belli olduğuna göre 1700 liraya kadar sadece amfi veya amfi+pedal önerilerinizi alabilirim(hangisi daha iyi olacaksa,pedalları sonradan da alabilirim)
 
Arkadaşlar zaten doğru bilgileri yazmışlar ve önerilerde bulunmuşlar.
Fakat neden bu gitarda ısrarcısın anlayamadım açıkçası. Belki vazgeçmen için küçük bir sebepte ben olabilirim. Bu nedenle yazmak istedim.
Bahsettiğin gitarı hiç kullanmadım, merak ettiğim için biraz video falan izledim, elbette net karar vermek için videolar yetersiz kalır, denemek lazım. Ama videolardan aldığım ilk izlenimler (tamamen kişisel fikrim) gitarın tonu idare eder seviyede bile değil hele ki drive tonları gerçekten çok çok kötü.
Bence bu gitardan vazgeç, iyi bir amfi ve daha iyi bir gitara konsantre ol. Artık 2. el mi alırsın sıfırmı onu bilemem ama bu gitara vereceğin para gerçekten boşa gider.
Pedal veya prosesör işine ise şimdi hiç bulaşma, onlar daha ileride.
Güzel küçük bir lambalı amfinin drive ı seni oldukça tatmin edecektir, zaten muhtemelen amfi üzerinde reverb efektide olacaktır. İllaki öneri dersen, Laney Cub serisini beğeniyorum.
Laney Cub 10 un sıfırı tahminime göre 900-1000 tl arasındadır. Geriye 1000 tl paran kalır onlada daha iyi bir gitar alırsın. Hele 2. el olarak düşünürsen, benim tavsiyelerimden bile çok daha iyi ekipman alırsın.
 
Güzel bir squier strat bulmak için çok alet denemek lazım.Açıkçası onların aralaındanda iyi tınlayanını bulmak zor.Bence şimdilik pedalları bir kenara bırakıp paranın %40 ıyla gitar geri kalan parayla lambalı amfi almanız çok daha iyi olacaktır.Öneri olarak jay turser markasının strat kasalarını ve amfi olarakta tsa 15 veya onun muadillerini öneririm.Zaten istediğiniz tarz için humbuckera gerek olduğunu düşünmüyorum.
 
O zaman pedal işini tamamen salladım 2300 TL için gitar+amfi önerisine döndüm buna yoğunlaşıyorum önerilerinizi bekliyorum
 
Tuner ilk alacagin pedal olsun onu ilk siraya yazmayi unutma. Analoglardan iyi dijital pedallar var. Biraz koru korune is yapıyorsun gibi gelmekte. Galiba elektroya yeni baslayacaksin. 1 seneden asagi gitari kullanmadikca anlamazsin kolay beri.

Gitari en sona birakirsak;
Tuner
Wah
Tm60
Delay ile her turlu ev calismasi ve sahnede kolaylikla kullanirsin. Her tarzi da calarsin. Biraz tuse ve eq ayari yapabilmek kaliyor sonrasında.
 
1000TL'ye Epiphone Les Paul Custom al kardeşim,yanına 1300TL ile Alltube bi amfi (Ht5,gigmaster vs) al,bu yukarıda saydığın grupların müziklerini çok yakın tonlarda çalacağını tahmin ediyorum.Çok fazla pedala ihtiyacın olmayacaktır ama ŞİMDİLİK.
 
SX gitarlari cok oneriyorlar. Bir dene bir sey kaybetmezsin, forumda da basligi var zaten. Eger SX gitarlar hosuna giderse kalan butceye gore bir amfi bakarsin
sx gitarlar da 300-400 tl squierden ne farkı var ki neyi daha fazla verebilir ben amfi olarak ibanez tsa 15 alıcam karar verdim 800 tl kalıyor gitar için 800tlye orta bişeyler aliyim bari hiç olmazsa
 
sx gitarlar da 300-400 tl squierden ne farkı var ki neyi daha fazla verebilir ben amfi olarak ibanez tsa 15 alıcam karar verdim 800 tl kalıyor gitar için 800tlye orta bişeyler aliyim bari hiç olmazsa
Squier hic denemedim ama Fender denedim bir suru. Bir tane de SX denedim, o da gecen gittigim studyoda. Eski SX lerdendi, headstock degisimi oncesi. Caldigim en guzel sapa sahipti gitar, yani calimi cok guzeldi. Manyetik degisimiyle falan tonu istenilen sekilde degisebilir o yuzden tonu hakkinda yorum yapmayacagim ama tonu da kotu degildi. Bunlar tabii ki goreceli seyler, kendin denemelisin.
 
Squier hic denemedim ama Fender denedim bir suru. Bir tane de SX denedim, o da gecen gittigim studyoda. Eski SX lerdendi, headstock degisimi oncesi. Caldigim en guzel sapa sahipti gitar, yani calimi cok guzeldi. Manyetik degisimiyle falan tonu istenilen sekilde degisebilir o yuzden tonu hakkinda yorum yapmayacagim ama tonu da kotu degildi. Bunlar tabii ki goreceli seyler, kendin denemelisin.
anladım sx'in hangi modeliydi peki biliyomusun?
 
Geri
Üst