Ton Gitarda Mı Parmakta Mı Mıknatısta Mı?

yıllardır söylediğim şey. bu devirde odunu bile bağlasınız studio ortamında artık inanılmaz soundlar alabilirsiniz. olay gitarda değil ekipman sadece ama işte gel de kime anlatıyosun. hala yıllanmış vintage gitarların sesinin iyi olduğunu savunan bunakları mı dersin mı metalci ergenlerin manyetik şekil gitar takıntısını mı dersin hiç birinin ama cort x6'yı petrucci'nin kayıttaki ekipmanına bağlayıp aynı sound'u alacağından haberi yok çünkü dünyadan haberi yok

şöyle iq 50 ye indirerek anlatmam gerekirse 1000 beygirlik 400 km yapan bir murat 131 düşünün 600-700 beygirlik bir ferrari'yi toza dumana katacaktır ha murat 131 allaha emanet gidip finiste 500 parçaya bölüncektir ama 400 km yaptı mı yaptı ayrı mesele. sizin gitarlarda sahip olduğunu tek şey marka, prestij ve sağlamlık ama sizi o hıza ulaştırcak potansiyel sizin parmaklarınız potansiyeliniz müzik bilginiz ve ekipmanınız. kimse 400 km yapıyo diye ferrari'yi murat 131 le değişmez. ferrari 250 km yapsın yine ferrari'yi tercih eder. görüntü şekil şemal insan hazzına her zaman galip gelen şeylerdir
 
Oncelikle bu elemanlar efsane geyikler :D Rob Scallon la arkadaslar ve komedi otesi videolari var :) Benim nacizane gorusum olayin distortionla falan alakasi yok. Clean tonda da her turlu tonda da , duzgun bir mix ve modelleme ile her gitardan her ton alinir. Tabiki calim rahatligi malzeme kalitesi @forevermore 'un da dedigi gibi degismekte. Ama yukarda yazilana katiliyorum gitarin pek bir onemi ve etkisi kalmadi artik tonal anlamda. Nacizane gorusum..
 
Bu kadar amfi üretici ve gitar yapımcısı yanılıyor. Pazarlama stratejisi.
Hatta yakında PS move ya da X Box Kinect gibi şeylerin bir benzeri çıkacak "air guitar" gibi hareketleri algılayıp dijitale dönüştürecek. Gitara bile gerek kalmayacak :)
 
Son düzenleme:
Yeterli ekipmanla Her gitardan her tonu alırsın.bu konuda kimsenin gelio buraya aksini yazacağını sanmıyorum.aradaki minör farkları da burda ayırt edebilecek kaç kulak var o da ayrı bir durum.
Ben şunu söylüyorum :
200 liralık cort'tan 5000 liralık ekipmanla custom fenderle çalarken aldığınız tonun aynısını yakalayabilirsiniz.
Bence ekipmanınız sağlamsa (pedal,amfi,amfi modellemeleri prgoramlar vb) olay sadece tuşenizin rahatlığı.
Geçen yıl bu zamanlar 9-10.000 liralık ekipmanla çalıyodum,şuan 370 liralık ekipmanla çalıyorum.ne değişti ?
Fender yazılarınve klavyedeki parmak rahatlığım (ki şuan elimdeki cort'un klavyesi de oldukça rahat) dışında hiçbir şey bence
 
Bir de hiç anlamam şu "tone test" videolarında bu tarz çalmalarını.Allah aşkına farzedelim ki gitarların solid body dedikleri (bildiğimiz odun kısmı yani) ağaçlarının tona etki ettiğini düşünelim şu tarzda nasıl anlayacaksınız bunu ? İnsan clean ya da blues drive tadında bir şeyler çalar.bu nedir arkadaş ?
 
Biz metalciyih.

Mıklatıs = Manyetik
Biz de metalcinin hasıyıh.

İnsan clean ya da blues drive tadında bir şeyler çalar.bu nedir arkadaş ?

Boru metal.


Bence güzel bir trolleme videosu olmuş. Aynen ton cüzdanda, isteyen 300 liraya kurduğu ekipmanla istediği tonu alıyor, isteyen 10bin dolar gömüyor hala yetmiyor. Biraz da bunun altını çizmiş arkadaşlar. Keşke orada bi cort, bi ibanez gio da görseydik aralarda:)
 
Ton PC'de... Dijital kayıt teknolojilerine hakimseniz, ütü masası tahtasına 6 tel gerdirip bi manyetik bantlayarak, metal türünde albüm kaydında kullanabileceğiniz bir gitar tonu elde edebilrisiniz...

Bu yüzden videoda şu haliyle o kadar çeşitli gitarın arasında ton anlamında %1'lik bi fark bile yok. Asıl fark amfini gitarını yanına alıp araya compressor falan filan koymadan çaldığında belli olur. Keşke gitarların ham (raw) tonlarınıda yükleselermiş. Strata bayıldım bu arada :D
 
Biz metalciyih.


Mıklatıs = Manyetik
Biz de metalcinin hasıyıh.



Boru metal.


Bence güzel bir trolleme videosu olmuş. Aynen ton cüzdanda, isteyen 300 liraya kurduğu ekipmanla istediği tonu alıyor, isteyen 10bin dolar gömüyor hala yetmiyor. Biraz da bunun altını çizmiş arkadaşlar. Keşke orada bi cort, bi ibanez gio da görseydik aralarda:)

"mıklatıs" diye bir kelime yok Türkçe'de arkadaş onu belirtmeye çalışmış. Forum yöneticileri tarafından bana 'düzgün Türkçe kullan' diye uyarı gelmesinin yanında mıknatısa mıklatıs diyen forum yöneticisi çok ironik olmuş.
 
"Amplifikatör" kelimesi yerine "amfi" kullananların ellerine cetvelle vuralım, "anfi" diyenleri falakaya gömelim lütfen.

Espri mahiyetinde yazılmış kelime. Bilerek yazılınca da hata olmuyor, ironi de değil bu yüzden. :) Anneannemin ve bir kaç kişinin daha "mıklatıs" şeklinde söylediğini duydum, siz duymamış olabilirsiniz, ama var böyle bir kullanım. :)
 
Geri
Üst