Les Paul Kasalı Gitar Tavsiyesi

Öncelikle merhabalar,uzun süredir lp kasalı gitar arayışındayım fakat hala kararsızım.Cort CR serisinin orta modelleri(200,250) ve Epiphone Standart serisi düşünüyorum.Hepsinin hakkında forumda araştırma yaptım ama detaylı bilgi bulamadım.Geçen gün Cr250'yi denedim.Fazlasıyla hoşuma gitti ama size sormadan almak istemedim.1000TL civarı (O veya 2.el) farketmeyecek şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Dostum imkanın varsa do-re ye gir, Epiphone ve PRS Les Paulların hepsini dene. Şimdi sana nokta atışı gitar söylemek çok zor. Les paul diyoruz ama kendi içinde zilyon tane les paul var. Oyulmuş gövdelisi , daha etli klavyelisi , satin finishli klavyesi olanı, coil taplı olanı vs vs. Bu özellikler daha iyi ya da daha kötü diye değerlendirilemez. "Kimsenin zevkine kimse karışamaz." diyerek konuşmamı sonlandırıyorum.
 
Cort CR Custom alabilirsiniz. CR 250 farkı bildiğim kadarıyla manyetikleri orijinal Seymour Duncan, Akort burguları KLUSON, TONE PROS lisaslı köprü, kısacası malzemeyi marka ve kaliteli kullanmış.

Cort CR 250
MyDukkan.com :: Cort CR250 :: Elektro Gitar

Cort CR Custom
MyDukkan.com :: Cort CR-Custom :: Elektro Gitar

Geçen gün sahibinden de birisi ilan açmış. Bende almak isterdim ama şuan maddi anlamda uygun değilim. Satan kişiyi tanımıyorum ama nadir düşen gitarlardan, arayıp konuşmak lazım belki güzel bir indirim yapar...
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-custom-plus-hardcase-takasli-210193152/detay
 
Epiphone alacaksan KORE almanı öneririm. Muhtemelen sıfırı bulunamaz. China üretimlerinde işçilik berbat.. Manyetikler bile düzgün ayarlanmadan gelebiliyor. Bir denememizde köprü manyetiği ile sap manyetiği arasında ciddi ses seviyesi farkı vardı. Öte yandan kendim sahip olduğum kore epi lp standart için söyleyecek lafım yok.. Gibson alıyordum ki, son anda vazgeçip satıştan çektim. Solak olduğum için seçenekler sınırlı..

Yoksa PRS kesinlikle sahip olmak istediğim gitarları üreten marka :) Denemeni öneririm.
 
Öncelikle herkese teşekkürler.Epi.'yii sıfır olarak alamıyorum, istemiyorum.İkinci el düşürmeye çalışacağım Veya Cort alacağım.Prs gitarlara bakarım.Ibanezi pek sevmedim.Birkaç Ltd de seçeneklerim arasında,satacağınız tutarsa da incelemek isterim.
 
Geri
Üst