Irig Blueboard

Arkadaşlar irig blueboard U kullanan var mı aranızda?yazdığım tonları blueboard a nasıl kaydedebilirim..nette pek bili bulamadım..program change mode unu anladım da control change i anlayamadım henüz.
 
Merhaba, 1 sezon komple ipad ve blueboard ile sahne aldim. Blueboard a hicbirsey tanimlamiyorsun. Ben positive grid jamup pro kullaniyordum. Burda tonlarini ayarliyorsun ve ayarlar kismindan pedal ozelligini ve arkaplanda calisma ozelligini aktif ediyorsun. Daha sonra blueboard uygulamasini aciyorsun. Burada tonlarini preset yada pedal olarak nasil kullanacaksan onu seciyorsun ve kullanmaya basliyorsun. Ton gecisleri biraz yumusak oluyor. Yani clean tondan derive tona gecerken drive kisik sesten yukseliyor ama cok cabuk oluyor. Sahnede kimse anlamiyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok karmaşık tasarlanmış alet..ben de sahnede kullanacağım ama bir türlü kullanamadım.ctrl change modunu anlamadım..presetleri zaten program change modu ile kullanıyorum onda sorun yok.size de merhaba bu arada
 
inan çok karmaşık değil. ben pedal özelliği ile kullanmadım. genelde preset özelliğiyle kullanıyordum. elinin altındaki programda bir sürü pedal olunca her şeyi kullanıyorsun. o yüzden pedal özelliği kullanışlı olmuyor.
 
CTRL change modu bir preset içinde 4 butonu da farklı parametrelere yönlendirmenizi sağlar .
Örmek verirsem kursuğunuz setupta comp+delay+chorus+wah var diyelim herbirini ayrı ayrı açıp kapatabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Destekleriniz için teşekkürler..yalnız. Benim yapmak istediğim:Yazdığım tonu blueboarda nasıl kaydedeceğim...bununla ilgili bir desteğe ihtiyacım var
 
Destekleriniz için teşekkürler..yalnız. Benim yapmak istediğim:Yazdığım tonu blueboarda nasıl kaydedeceğim...bununla ilgili bir desteğe ihtiyacım var
Hocam öncelikle yazdığınız tonu Jamup pro ya da Garageband (ya da her ne kullanıyorsanız) preset kısmına kaydetmeniz gerekiyor. Bu kısmın blueboard'la bir ilgili yok.
Sonrasında blueboard'ınızı cihaza tanıtıp programları açtığınızda kullandığınız presetlerde örnek olarak Bank 1 başlığı altında 1A - 1B - 1C - 1D banklarına kaydettiğinizde blueboard'ın en hangi tuşuna denk geliyor ise değişimi yapıyorsunuz. Bu basit kullanım için başka bir ayara gerek kalmaması lazım.
Ama Bank 1'den Bank 2'ye geçerken blueboard'da ne yapıyorsunuz bilemiyorum. Youtube'da açıklayıcı videolar bulabilirsiniz ufak bir araştırmayla.
Umarım işinize yaramıştır bu yazdıklarım.
 
Geri
Üst