Ogün Sanlısoy

ben de albüm çıktığında infoda yazdığım yazıyı kopyalayayım buraya

Artık albümü sindirdim yorum yapabilirim. Ben albümü hakkında çok şey yazmak istiyorum ama kısa kesmeye çalışacağım.
Öncelikle şunu belirteyim albüm çok başarılı fakat sanırım 4-5 yıldır heyecanla beklediğimden çok çok büyütmüşüm beklentimi ilk dinlediğimde beklentimi karşılamadı albüm(bazı parçalar hariç). Fakat dinledikçe albümün içine girdikçe sardı. Her albümde farklı bi tat sunan ogün sanlısoy yine farklı bi tat sunmuş bize.korkma,o gün,üç,ben hepsi bambaşka tatlarda ama hepsi ben ogün albümüyüm diyor kendini belli ediyor.
Ogün abinin sound olarak en rock albümü olduğu kesin fakat itiraf etmeliyim ki ÜÇ kadar etkileyici gelmedi bana albüm. Sanırım soloların azlığı nedeniyle ve bazı parçalarda vokalin hızlı olması sözlerin hızlı ilerlemesi nedeniyle üç kadar etkilenmedim. Bunlar albümü beğenmediğim anlamına gelmiyor albüme bayıldım orası ayrı.
Bir de şu var ki bu albümün tam konser albümü olduğunu düşünüyorum ki bi rock müzik sanatçısı için bu çok başarılı bi durum.ne korkma ne o gün ne de üç bu kadar performansa dayalı bi albüm değildi. Şimdiden 16 şubat ı iple çekiyorum. Albümde takıldığım noktalardan biri soloların az olması ama sahnede çatır çatır sololar eklenecektir bu parçalara. Canlı harika olacak bu şarkıları dinlemek.
Ayrıca bu albümün dergiler vb. tarafından 2011 in en iyi albümleri arasında gösterileceği de daha şimdiden belli. Daha 2011 in başındayız ama kim albüm yaparsa yapsın nasıl albüm yaparsa yapsın 2011 in enlerinden hatta büyük ihtimalle en iyi albümü olacağına eminim. Ogün abiye bize yine bu kadar kaliteli bi albüm dinlettiği için çok teşekkür ediyorum. umarım bi sonraki albümü bu kadar beklemeyiz. Çünkü ben şimdiden bi sonraki albümü beklemeye başladım. Bu soundun bi sonraki albümde daha da öte bi hal alacağı kesin. Beklediğim , istediğim hard’n heavy sound una sahip bi albüm geldi bi sonrakinde daha da hard’n heavy soundunda çok çok fena bi albüm gelecek eminim.
BEN: son yıllarda dinlediğim en sağlam şarkılardan. Ben ne dinlediğimin farkında olarak,bilinçli olarak 7-8 yıldır müzik dinliyorum ve bu süreç içinde bi çok iyi albüm ve bi çok iyi şarkı çıktı.bu albümlerden 2 tanesi de ogün sanlısoy a aitti. Ve buna rağmen bu 7-8 yılın best of unu yapsam çekinmeden koyacağım parçalardan biri.mükemmel bi parça olmuş.sözleri,müziği her şeyiyle kusursuz bi parça.umarım ikinci klip(büyüdük aniden i de sayarsak 3. Klip) bu parçaya gelir.
AVUNMAK ZOR: çok sevdim ben bu şarkıyı. Tam ogün sanlısoy şarkısı.ilk klip için bu parçanın seçilmesi de son derece başarılı ve isabetli bi seçim bence.
ANMA ARKADAŞ: canlısı kadar iyi olmuş anma arkadaş. Vokaller özellikle scream vokaller mükemmel olmuş. Albüme scream vokal koymaktan çekinmediği için büyük bi teşekkür borçluyuz ogün abiye.
BU NE BİÇİM AŞK: nakaratı çok iyi olsa da bana göre albümün ortalama şarkılarından. Güzel şarkı mı evet, ama girişteki yaylıları çok da beğenmedim işin aslı. Ne bileyim arapsaçı dinler gibi başlayıp almora şarkısı gibi devam ediyor hissettim dinlerken.hoş dinledikçe ısındım bu parçaya da.güzel parça.
DİKENLİ MENZİL: sanırım herkesin favorilerinden olacak.inanılmaz iyi sözleri var. Benim de favorilerim arasında. her ne kadar vokallerle oynanması beni rahatsız etse, bu şarkıyı ogün abiden boğuk bi ses tonuyla dinlemeyi tercih edecek olsam da bu şarkının mükemmelliğine gölge düşüremez. Bu şarkı hakkında şunu belirtmek istiyorum nacizane. Konsere gelecek tüm arkadaşlar lütfen konserlerde bu parçanın çalınması için ogün abiye baskı yapmayalım. Sonuçta şarkının ne için yazıldığı belli ve çok duygusal bi parça. bu nedenle ben konserlerde çalınmayabilir diye düşünüyorum. Ama çalınırsa sağlam bi soloyu hak eden parçalardan.
KÜÇÜK MAFYA: albümün en sağlam şarkılarından. Üç albümünün parası varı bana göre. Çok ön plana çıkacağını düşünmüyorum ama harika bi parça. konserlerde hep çalınır umarım. Bu şarkıyı canlı dinlemeyi inanılmaz heyecanla bekliyorum.
ÇEK: albüm çıkmadan önce ismini bildiğim tek şarkıydı çek. Tam bir yıldır bu şarkıyı bekliyorum ve beklediğimin her dakikasına değdi. Mükemmel bi şarkı olmuş.çok sağlam şarkı,çok. Konserlerde hayvani sololar bekliyorum bu parçada Aytek abiden:D
SON KEZ: çok iyi şarkı. Sıkılmadan 50 yıl dinlenilecek şarkılardan. Cidden bayıldım bu şarkıya da.eski ogün şarkılarına en çok benzeyen şarkılardan. Konserlerde çalınabilir diye düşünüyor ve bu nedenle çok mutlu oluyorum.
YALNIZ GİTTİN: dikenli menzille birlikte albümün ogün albümü olduğunu yüzümüze yüzümüze vuran güzellikte slow parça.çok,çok seviyorum bu şarkıyı.konserlerde bir bene yol göründü heralde yahu:D
BÜYÜDÜK ANİDEN: biraz değiştirilmiş şarkı ama orjinaline çok yakın.pek bi şey söylemeye gerek yok büyüdük aniden hakkında:D
İSTANBUL SULAR ALTINDA: işin aslı çok beğenmedim bu şarkıyı. Müziği , solosu çok başarılı ama vokal tarzını sevemedim bu şarkının.sözlerde genel olarak oldukça güzel ama ne bileyim rap şarkı gibi.beni sarmıyor bu durum.
GİDENLERDEN: o gün albümünde saydım , üç albümünde umudum var , bu albümde de gidenlerden. Müzik olarak saydıma benzemese de aynı tempoda aynı tarzda bi şarkı bence.ilk defa ogün dinleyecek olan varsa dinletilebilecek bi parça.tatlı, güzel , eğlenceli , konserlerde hoplanıp zıplanacak şarkı:D
YUKARIYA BAK: yukarıya bak hakkında da bi şeyler demeye gerek yok aslında ama ben orjinali kadar sevmedim bu halini.baştaki bölümleri biraz sıradanlaşmış gibi geldi bana bu versiyonda.ama olsun sonuçta yukarıya bak gayet beğendiğim bi parça.
 
Albümün 2. klibi sessiz sedasız yayınlandı."Bu Ne Biçim Aşk"a geldi klip.Bekliyor muydum? Hayır.Yaz olduğu için "Çek" olabilirdi,sonrasında sonbaharda"Dikenli Menzil" olabilir."Çek" te Düşmez Kalkmaz ve Kendine Gel'deki hava var.müzik eğlenceli,sözler gaza getirici.Hoş bu iki şarkıya da klip çekilmemişti ama Ogün'ün külliyatını bilenler için en sevilen O Gün şarkıları bunlardır.Sadece kliplerden takip edenler dahil edildiğinde Pencere öne çıksa da bu şarkılara klip çekilseydi durum değişirdi bence.Nedense kanallar çok ilgilenmedi bu albümle.Önceki iki albümde kliplere sık sık rastlardım ama bu albüm ilgi alanlarına girmedi sanki.İlk klip az biraz yayınlandı,bunu hiç görmedim.Biz dinleyiciler için fark etmez ama yine de hak ettiği ilgiyi görmesi fena olmazdı.
Bu Ne Biçim Aşk:
http://www.youtube.com/watch?v=XHuAHKgnyr4
 
Bugün Ogün'le ilgili 2 sürpriz yaşadım 2.nin sonu dumur oldu.1.si Göğe Selam albümündeki Kol Düğmeleri şarkısıydı ki güzeldi.Sonra Anma Arkadaş'a klip çekildiğini öğrenip heyecanla klibi izlemeye koyuldum ama gözlerime inanamadım.Ogün böyle bir klibi neden çekti,nasıl çekti,bize ne anlatmaya çalışıyor anlamaya çalışıyorum ama lakin fakat anlayamıyorum.Klipteki adam hakikaten Ogün'dü ama klip montaj gibiydi,klipteki kız aşk acısı çekip sonra kötü yola düşüyordu sanırım.Ama şarkının vermek istediği mesajın bu olduğunu sanmıyorum.Keşke Korkma'nın klibi gibi beğenmeseymiş de hiç yayınlamasaymış.Daha dün Redd'in Tamam Böyle Kalsın klibini izleyip sevinmiştim oysa değişik olmuş güzel olmuş diye.Bu klibi bir daha izlememe kararından ötesi izlediğim anı mümkünse unutmak istiyorum.
 
Son derece gereksiz bir şahıs. Memlekette Murat Göğebakan, Murat Kekilli, Haluk Levent gibi efsaneler(!) dururken ne gerek vardı bu grunge kılıklı delikanlıya? Yıllardır kafa yorar dururum neden bizim mainstream rock müziğimizi temsil edecek adam gibi şarkıcı çıkmaz. Dürüst konuşuyorum klip çekilen şarkı vasat hatta vasatın da altında. Hayatında az çok rock'n'roll la ilgilenmiş bir kişinin çok kolay varacağı bir yargı bu. Ayrıca beğenmediğim halde burada yorum yapmamın nedeni de bu adamın vaktinde Pentagram gibi güzide bir heavy metal topluluğumuzun en sert, speed-thrash yaptığı dönemde vokallerini üstlenmiş olması. Speed thrash................ oriental pop-rock. Bir insan nasıl bu kadar değişebilir inanamıyorum.

Çok merak ediyorum bu arkadaş halâ aynı fikirde mi???
 
Geri
Üst