Tone generator…?

Evimde kullandığım klavyem Korg M1.Sonar 3’de şarkılarımı hazırlamak amacıyla midi klavye olarak kullanıyor idim.Ancak şimdi canlı performanslar için daha çok sese ihtiyacım olduğunu fark ettim.Çünkü M1 piano ,organ, violin sesleri beni tatmin etmiyor.Yeni bir klavye almama imkan yok. Ama daha önceden klavyeme midi olarak bağlayabileceğim, içinde bir çok drum kiti piano ve istediğim sesleri barındıran tone generatorler olduğunu hatırlıyorum.Sanırım baktığım Yamaha idi. Bu generatorler hakkında fiyat, performans açısından bilgisi olanlar paylaşabilirlerse sevinirim.Aslında ikinci elleri benim için çok daha uygun olur.
Tam olarak istediğim Rock’n Roll şarkılarında kullanabilceğim bir piano sesi, güzel bir kaç organ sesi barındırması.Konser bar performansları için.Şimdiden teşekkürler...(burada istediğim bir generatorun alacağım bir keyboarddan daha ucuz olacağını varsayıyorum)

Kolay gelsin...
 
http://www.xgmidi.cz/klavesy/roland-xv-5050.htm

Fiyatı hakkında bilgim yok ama int aleminde ararsan bulabileceğine eminim.Oldukça tatminkar bir alet edevat olduğunu söyliyebilirim.Sayfasındaki demoların mp3 kalitesi oldukça düşük ama genede sana anektot aktarabilme kabiliyeti aşikardır sanırım.

http://www.sweetwater.com/store/detail/Discover5Mod/
Bu da kendi ortamında öyle bir alet.

Bu konuda fazla bilgim yok kusura bakma :oops: .Bütçeni bilmiyorum ama istersen 2.el bir Kruzweil K2000 alabilirsin.Beni tatmin ediyor org ve piano sesleri anlamında sahnede.Tuşesi piano gibi olmasada işe yarıyor.M1 kullanana zeval vermez. ;)
 
Ben bazen provalarda DR-5'i yamaha DX7 ile tetikliyorum, sesleri fena degil.
Sanirim proteus serisinin en eski modellerini cok ucuza bulabilirsin. Burada proteus 'un ilk modelini (9010) gecenlerde $99 gormustum :) Mahcem proteus 2000'ler hala kullanilmis olarak bile $400 ve uzeri :(
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
...

sanırım bu konuya 200$ ayırabilirim (1 ay içinde)Netten proteusa baktım güzele benziyor 99$ iyi bir fiyat.Ama Türkiyede bulabilir miyim bilmiyorum?(hem kendisini hem fiyatını :D ) Bu tür generatorleri bulabileceğim bir yer biliyor musunuz Türkiyede acaba?Ben İzmirde tam anlamıyla aramadım henüz ama bura bu tür yerler pek bir kıt.

M1 kard setlerine gelince buda düşündüğüm bir alternatif ama burada bir kard için 50$ istemişlerdi bir keresinde kullandığımdada çok farklı bir ses vermedi.Tabi tek bir kard denedim bu kardları bulabileceğim bir yerde önerebilir misiniz?Çünkü M1 bayağı eski bir alet aradığımda kardlarını bulamiyorum yada uçuk fiyatlar istiyorlar.Ben İzmirde bir kaç yere bakayım ama beni generator kadar (en azından psikolojik açıdan) tatmin edeceğini zannetmiyorum.Keşke bilgisayarımı yanımda taşıyabilsem(laptopu olanlara lafım yok) :(

herkese teşekkürler...
kolay gelsin

ek:bu arada benim gördüğüm dediğim generator yamaha VL70-m imiş çok şirin bir alet...
 
proteus'un 99 dolara gördüğün en eski modellerini alma işine yaramaz. proteus 2 bile senin klavyeden kötü olabilir, ki tünelde ikinci elini 250 dolara gördüm. yamaha mu 15'i deneyebilirsin ucuz ve küçük ama sesler dinlediğim kadarıyla benim eski dr-5'ten daha iyi ve çeşitli, yine de m1'den iyi midir bilmiyorum. avuç içine sığması ayrı bir güzel, oradan oraya taşırken kamburun çıkmaz. linki:
http://www.zzounds.com/item--YAMMU15

söylediğin vl70-m physical modelling modül, monophonic veya 2 ses polyphonic, yani işini görmez, daha çok akustik solo enstrüman sesleri için (özellikle elektronik üflemelilere bağlamak için tasarlanmış)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
...

benim istediğim fazla bir şey yok m1 sesleri aslında iyi ama rock çalarken konserlerde ve bar performanslarında m1 piano sesleri klasik müzik çalıyormuş gibi geliyor...hızlı bir rock parçası çalamıyorum, ayrıca organ sesleri kilise orgu gibi ne eşlik yapabiliyorum nede solo...bir piano sesi birde rock organ bana yeter...arkadaşımın roland e 86 nın organ sesleri bile güzel.bu dediğin aleti birde bu açıdan anlatabilirsen sevinirim :D

kolay gelsin...
 
M1 le zamanında ne The Doors'lar ne Depech'ler çaldık zamanında. 8) Arzu edersen edite girip birazcık oynaş.Standart sert M1 pianosunun atağını azıcık açıp,küçük bir chorus ekstrasıyla pek hoş bir eda oluşabiliyor.Org sesinede tremole yada flanger gibi bir efekt nesnesiyle olaya farklı bir tat katabilirsin belkide.Bu arada küçük bir anektot anlatmak isterim sana :idea: .Yaklaşık 4(dört) ay M1 den Tr909 kiki çıkartmaya çalışmıştım.Benzedi ama olmadı :twisted:
 
Bende eski roland u-220 var onun rock organ ve piayno sesleri gayet güzel. Piyasada 200 dolar altına bulunabilitesi yüksek bir alet. Aletin tek sorunu çok büyük olması:)
 
MIDI baglantilariyla ikisini dogrudan baglayabilirsin, yalniz alet USB powered oldugu icin bilgisayara baglamadan calismayabilir. O kismini atlamisim :D

Madem isine yaramayacak seyler tavsiye ediyorum bari bir de suna bak, biliyorum butcenin otesinde kaliyor ama en azindan biraz agzin sulansin (o sayfadaki linkten mp3 demolarini dinlemeni tavsiye ederim, sesler hakkinda fikir verir. Bu arada goreceksin ki bizim buraya oylesine koydugumuz demolar oradaki demolara icerik acisindan bes basar.):

http://www.emu.com/products/product.asp?maincategory=627&category=627&product=1085
 
domokun demiş ki:
Madem isine yaramayacak seyler tavsiye ediyorum bari bir de suna bak, biliyorum butcenin otesinde kaliyor ama en azindan biraz agzin sulansin (o sayfadaki linkten mp3 demolarini dinlemeni tavsiye ederim, sesler hakkinda fikir verir. Bu arada goreceksin ki bizim buraya oylesine koydugumuz demolar oradaki demolara icerik acisindan bes basar.):

http://www.emu.com/products/product.asp?maincategory=627&category=627&product=1085

Kenarında creative görünce korktum ama gerçekten çok güzel bir alet paranın gözü kör olsun inşallah param olunca sırf fantazi olsun diye böyle bir kaç alet alacam :D yanlız demo konusunda gerçekten haklısın.Burada çok yetenekli insanlar var.

teşekkürler...
kolay gelsin
 
Birde ben kendi yaptıklarımı beğenebilsem doruk abii :) Şu ortak beste projesindeki parçada süpriz enstrumandan bahsetmiştim, o yaylı tamburdu, bugün yarın vizeleri biticek çalan arkadaşın onu bitirelim artık havada kalmasın :)
 
Geri
Üst