Kulaklıkla Gitar Çalma Eziyeti

Şimdiye kadar sürekli şikayetlendiğim birşey var sadece bendemi var yoksa başkalarıda bundan şikayetçimi bir sorayım hemde fikir danışayım istedim kardeşler. :cry:

Problemim şu : amfi ile çalarken legato gibi tekniklerde yağ gibi kayıyor sesler ve kayıpsız pırıl pırıl. Ama amfinin kulaklık çıkışına kulaklık takınca veya herhangi bir prosesöre kulaklık takıp çalınca legatolarda sorunlar oluyor. Şöyleki mesela alt tellerden gelen ses daha hacimsiz geliyor bende tuşemi daha setleştirip alt tellerin sesini dengelemeye çalışıyorum ama kulaklıkla gitar çalmak bir zulüm benim için. Çıkan sesler hep dengesiz. Ama ne yaparsınki gece elim mahkum kulaklığa. :bilmem

Çok prosesör denedim gece çalmak için kulaklıkla. Ama kulaklık taktığımda hepsinde aynı sorun var. En güzel şöyle örnek vereyim : Amfi de çalarken diyelim volume 4 te iken en alttaki ince mi teline pena vurmasam sadece sol elimle telde gezinsem bile deli gibi sustain ve güçlü ses çıkıyor. Aynı olayı (prosesöre veya amfiye farketmez) kulaklık taktığımda sustain az ve alt teldeki sol el gezinme hareketlerimin sesi daha az detaylı ve kötü oluyor.

İşten geliyorum gece ancak 02:00 ye kadar gitar çalabiliyorum ondada kulaklık eziyeti. Gitarınmı var derdin var :LOL: Yokmu bu işi kulaklık çıkışında dört dörtlük çözmüş bir alet. Bilen tavsiye eden varsa valla çok sevineceğim. :cry:

Not : bilgi olsun diye; kullandığım kulaklık senheiser hd215
 
Abi basit bir amfinin verdiği o tuşe tadı en güzel prosesörde bile olmuyor. Kabin simulatörü gibi ekstra şeyler kullanırsan belki ses daha da güzelleşebilir. Benzer bir olayı ben de yaşıyordum, behringer ultra-g alarak hallettim sorunu. Yine de amfi gibi olmuyor ama yaklaşabildiği kadar yaklaşıyor yani :) . Ultra-g yi de 2. el 60-65 gibi bir fiyata bulursun tahminen.

Kulaklıkla ilgili bir sorun olduğunu da sanmıyorum ;) .
 
Geri
Üst