Yurt dışından alet getirtmenin yolu nedir?

Herkeze kolay gelsin öncelikle.

Yurt dışından bişeyler getirtmenin en uygun yolu nedir. (fiyat açısından tabi) Ben birkaç başlıkta bununla ilgi muhabbetler yakaldım ama kesin bir bilgiye ulaşamadım
Bende internetten istersek nasıl geliyo, kargo nekadar olur, gümrük ne olur. Bu ara bir kaç şeye ihtiyacımız var (ör: gitar Processor' ü, acil bass jackson c5a) bunların yurtdışı fiyatları çok uygun oyüzden yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba,

Geçen hafta yurt dışından Behringer V-Amp2 getirttim, onu anlatayım belki yardımı olur senin için.

Öncelikle bu iş için bayağı bir web sitesi gezdim, çoğu Türkiye'ye alet-edavat göndermiyor, gönderenlerde Paypal yada banka transferi istiyor. Forumları dolaşırken bu siteyi gördüm http://www.guitarbargains.com Fiyat olarak gerçekten mantıklı bir rakam yazıyordu v-amp2 için ( 123$ + Nakliye = 175$ , Türkiyede 230-250$ + Kdv olduğunu düşünürsen makul geliyor ) Hemen kayıt oldum ve ürünü kredi kartı ile satın aldım. ( Shipping = Yol masrafı için 52$ alıyorlar. Bu ücret UPS one night express shipping için )
Neyse yaklaşık 3-4 dakika içinde e-mail attılar. Kredi kartı sahibinin yazdığı ve imzaladığı bir yazı ( Bu numaralı order benim kredi kartımdan benim istegim dogrultusunda xxx firma tarafından alınmıştır..imza ) Ehliyet fotokopisi ve kredi kartının fotokopisini fakslamamı istediler. Bende imkanım olduğu için faksladım ve arkasından telefon ettim, iyiki etmişim çünkü kredi kartı çok koyu çıkmış ve kontrol edememişler. Benden bunları bilgisayara tarayıcı ile aktarıp e-mail ile yollamamı istediler. Bunuda hallettim, kısa bir süre sonra bu isteklerinin sadece formalite olduğunu ve bana hesap açtıkları için bu belgeleri istediklerine dair bir e-mail yolladılar, fakat başka kredi kartı ile alışveriş yaparsam tekrar başa döneceğimi ve tüm belgeleri tekrar göndermem gerekeceğinide eklediler. Kendi web sitelerinde zaten satın aldığınızda durumunu takip edebileceğiniz bir sistem mevcut, hatta kargoya verildi ise UPS üzerindende nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Bende öyle yaptım, ertesi gün sabah kalkar kalkmaz hemen www.ups.com adresinden paketimin nerede olduğuna baktım. Fransada takılmış duruyordu. Ups ve Ups.com.tr ye birer e-mail yollayarak bu gecikmenin arada geç kalkan bir uçak nedeni ile olduğunu ve teslimatın bir gün sonraya sarktığını öğrendim. Neyse ertesi gün 23 nisan olduğu için ups türkiye ye adres değişikliği için ayriyetten bir faks çektim ( iş yeri adresini vermiştim 1 gün içinde gelecek diye ) Sonuçta 23 nisan sabahı 11 sularında paket elime ulaştı ve acaip mutlu oldum. 1 aydır türkiyede bulunan mağzaların 90% aramış ve bulamamış olduğum v-amp2 3 gün içinde daha ucuz bir fiyata elime geçmişti.

Umarım konu ile ilgili yardımcı olmuşumdur.

Mert
 
...

karışmak gibi olmasın çok iyi etmişsinde kesinlikle kredi kartı faxlamak gibi hata yapmanızı istemem benim arkadaşımın başına ciddi problemler geldi bunun yüzünden...haberiniz olsun...

burada böyle alış veriş yapanlar sık olabilir ama bu kredi kartı faxlama, teyit etme formaliteleri normal bir durum mu öğrenebilir miyiz acaba?
ha doğal bir süreçse bende alayım vamp2 o açıdan
kolay gelsin...
 
Siparişi veren ile kredi kartı sahibi farklı isimlerde olduğu için benden faks çekmemi istediler, hepsini üstü imzalı olacak gibi bir sürü formalitesi var. Daha önce yurt dışından yaptığım alışvereişlerde de bu tür dökümanları istedikleri için yadırgamadım. Bu arada evet alet 175$'a gümrüksüz olarak geldi.

Sanal kartınız varsa onu kullanın, o sıralar bende de vardı ama hesabım boş olduğu için kullanmadım :LOL:
 
arkadaşlar acı ama gerçek ama artık amerika'da ve avrupa'da bulunan çoğu online mağaza türk bankalarının verdiği kradi kartlarını ya kabul etmiyorlar ya da fax ile konfirmasyon istiyorlar. mesela daha geçtiğimiz yaz sorunsuz alışveriş yapabildiğim www.8thstreet.com kayıtlarında olsa bile kredi kartımı şu kabul etmiyor. geçen ay babam için amerikadan bi elektronik alet ısmarlayana kadar göbeğim çatladı en sonunda amerikadaki arkadaşıma ldırıp ona nakit verdim. şu an Behringer marka bir DI Box peşindeyim alet 40 dolar ama kimse kredi kartı kabul etmiyor, banka havalesi istiyorlar. Mertozz bir de senin tavsiye ettiğin siteye bakıcam, umarım olur ama yine de sağol.
 
Umarım olur, bir zamanlar bende www.8thstreet.com dan bi 2. el ADA MP1 alacaktım gobegim catladi, alamadım 2-3 icinde sattı adamlar baska birisini.

nebukenazar, o konuda adamlara bir e-mail atarsan tam formaliteyi ögrenebilirsin, oldukca hızlı cevap veriyorlar. Yerleri Belcikada oldugu icin sabah 10-11 gibi atarsan kısa sürede cevap alırsın.

Sevgi Saygı.
 
roni demiş ki:
kredi kartı dısında banka havalesiyle yurt dısından ürün alabilmemiz mümkün mü peki.güvenlik icin.

Banka havalesi deyince aklıma western Union geliyor gayet güvenli bir havel şekli karşı tarafın eline 30 dak. ulaşıyor dünyanın neresinde olursa olsun. Günderdiğiniz kişin ben parayı almadım gibi bir şey demeside mümkün değil...

örneğin, 500-750 USD için 47 USD bir masraf çıkıyor tabi bu miktar artıkçada belli oranda ödemen gereken ücrette artıyor.
saygılar
 
Pay Pal a alternatif bir ödeme sistemi:Türkiyeyi kabulediyor

Türkiye' de de artık tahsilat yapan bir PayPal benzeri ve en az onun kadar güvenli (SSL) bir site var: N-PAY.COM
Hatta bu site, sadece Türkiyeye değil, paypalın kabul etmediği tüm ülkelere de hizmet ediyor.
N-PAY.com
 
Arkadaslar, temmuz ayinin basinda Türkiye' ye gelecegim. Gelirken yanimda birseyler getirebilirim. Haberiniz olsun. Yalniz recording ile ilgili birsey istemeyin. Giriste gümrük ödetiyorlar. Biliyorum. Cünkü gecen sene O2' mi yanimda getirmistim bir konser icin. Benim olan alete gümrük ödedim. Neyse geri dönerken geri aldim:)))
Gitar getirebilirim haberiniz olsun...

Kerem
 
Mertozz gümrükle ilgili herhangi bir sorunla karsilastin mi ?! Ya da su aletin üzerine gift yazdirma ve 100 euro alti yazdirma gibi biseyler yaptin mi yoksa sen siparisi verdin ve alet direk eline kadar ulasti mi ?
 
dikkat

geçen hafta arkadaşım laptop gönderdi 500 dolarlık alet 50 dolar gösterildi..gift yazıldı . üstelik sadece şu ibare vardı"used computer laptop part" kullanılmış bilgisayar parçası
50.000.000 tl . bindirmişler :)
 
Peki mesela aldığım malı, Amerika'da bir tanıdığa ship ettirsem sonra o da bana UPS falanla gönderse yine koyuyolar mı gümrük bedeli?
 
akinu demiş ki:
Peki mesela aldığım malı, Amerika'da bir tanıdığa ship ettirsem sonra o da bana UPS falanla gönderse yine koyuyolar mı gümrük bedeli?

Aldıgın seyin hacmi küçükse ve agırlıgı az ise gümrüge takılmama şansı var ama hacim olarak buyuk olursa o zaman senin kargo ile gumruk memurları ilgilenebilirler....

Ama bu işi yılbaşı veya bizim bayramlardan birine denk getirebilirsen hiç sorunsuz eline ulaşır aldıgın ürün...

Kolay Gelsin
 
wareyha demiş ki:
akinu demiş ki:
Peki mesela aldığım malı, Amerika'da bir tanıdığa ship ettirsem sonra o da bana UPS falanla gönderse yine koyuyolar mı gümrük bedeli?

Aldıgın seyin hacmi küçükse ve agırlıgı az ise gümrüge takılmama şansı var ama hacim olarak buyuk olursa o zaman senin kargo ile gumruk memurları ilgilenebilirler....

Ama bu işi yılbaşı veya bizim bayramlardan birine denk getirebilirsen hiç sorunsuz eline ulaşır aldıgın ürün...

Kolay Gelsin

Waaayy.. hic dusunmemistim.. saol :D
 
Geri
Üst