G9.2tt Gt-10 X3 Live

piyasadaki en sağlam üç prosesör bunlar (g-system hariç)

ama hangisi hangi konuda diğerlerinden daha iyi
kafam karışıktı forumu okudum daha da karıştı

( mesela x3 live en sağlam tonları veriyomuş ama geliştirme asamasında piyasaya çıkmış çok eksiği varmış ya da gt-10 çok digital kalıyomuş ama efektler manyakmış ya da g9.2tt nin tüp dü z pedaldı iyiymiş ama potanslarda düğmelerde sorun olabiliyormuş)

bunları kullananlar artılarını eksilerini -sebepleriyle- yazarlarsa sevinirim
 
[quote=" ( mesela x3 live en sağlam tonları veriyomuş ama geliştirme asamasında piyasaya çıkmış çok eksiği varmış ya da gt-10 çok digital kalıyomuş ama efektler manyakmış ya da g9.2tt nin tüp dü z pedaldı iyiymiş ama potanslarda düğmelerde sorun olabiliyormuş)

[/quote]

şahsen line 6 yı tek geçerim.kaliteli bir cihaz.ve kolay anlaşılır.ama zannetmiyorum öyle geliştirme aşamasınaki bir ürünü line 6 nın piyasaya sunacağını.Bence onlar evde grup halinde çalışan insanlar için kombine bir alet geliştirmek istediler.yani bunu gitar için xt live den pek bir farkı olmadığını düşündüğüm için söyledim.

evet boss ta kaliteli ürünler yapıyo ama dediğin gibi çok dijital bencede.prosessör alacaksan ikinci ellere bak biraz çok temiz ve ucuz aletler var.bence seçimin xt live olmalı.
 
benim elimin altında live xt var, zoom g9 u ve boss gt si olan birileri de gelsin, hepsini beraber kıyaslayalım kayıt yapalım neler varmış bir inceleyelim :)
 
obican demiş ki:
benim elimin altında live xt var, zoom g9 u ve boss gt si olan birileri de gelsin, hepsini beraber kıyaslayalım kayıt yapalım neler varmış bir inceleyelim :)

Ooo ahlaksız teklif :D Şaka bi yana gerçekten böyle bişey iyi olur artılar eksiler aynı anda daha iyi anlaşılır.
 
ben de g9.2tt sahibi olarak geliyim o zaman:)
potanslarda ben hic sorun yaşamadım aleti alalı 1 yıl oldu.
üzerinde 2 pedal + Z pedalı toplamda 3 efekti pedallara verebiliyorsunuz o özellik güzel bişey bunda ama ne kadar gerekli orası tartışılır. Aynı anda volume + wah + whammy pedalınız olabiliyor mesela.
tüp olayı güzel aslında iki farklı işe yarayan tüp var birincisi sesi 5'e kadar çok değiştirmiyor ondan sonra tonu biraz parlatıyor gibi. ikincisi energizer preampı boost eder gibi birşey ama çok açınca biraz fuzz yapıyor.

yalnız zoomun diğer pedallardan üstün olduğunu savunmuyorum bence bu 3 pedal arasında çok büyük bir fark yok içinize sineni alın bence çok fazla kağıt üstündeki özelliklere bakmaya gerek yok.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
arkadaşlar vox tonelab le bu pedalada bakın derim. aslında ne tarz yaptığına bağlı hangi pedalı istediğin.efekt arıyorsan boss al,ton istyorsan pod ve vox derim. zoomu denemedim ama oda voxla aynı konumda.çünkü ikiside tube kullanıyor sesi analoga yakın yapmaya çalışıyor.bende vox var açıkçası çok memnunum fenderle çok uyumlu.
 
kurcaladık dün, pod xt bozuk olduğu için sesi kendi kendine kısılıyodu gerçi. ama tonlarını gayet iyi biliyorum ben zaten. neyse.

sert drive tonlarını kıyaslayacak olursak, zoom çok daha başarılı bence.
 
obican demiş ki:
kurcaladık dün, pod xt bozuk olduğu için sesi kendi kendine kısılıyodu gerçi. ama tonlarını gayet iyi biliyorum ben zaten. neyse.

sert drive tonlarını kıyaslayacak olursak, zoom çok daha başarılı bence.

rica etsem ve zahmet olmayacaksa detaylı bi şekilde anlatabilir misin ben 2 si arasında kararsız kalıp tam pod xt alıyordum şimdi yine kafam karıstı... :roll:
 
Zoom G9.2tt ile tekrar zoom ailesine geri dönmüş biri olarak ilk yorumum hem kendi açımdan hemde zoom açısından çağ atlanmış olduğudur. Gerçekten aletin drive ları çok sağlam, efektleri gayet başarılı ve kullanımı çok basit.Tüplerin varlığı ve ısındıktan sonraki performansları muhteşem bir etki yapıyor aletin tonlarında.Şık görüntüsü ve sağlam yapısıda diğer artıları.
 
bende de boss gt-10 var. başlarda sadece resimlerine göre yorum yaptığım için gt-8 den sonra çıkmasına rağmen daha basit duruyo, oyuncak gibi ya gibi düşüncelerim vardı :D ama pedalı kurcaladıkça bu düşüncelerimden vazgeçtim. gayet sağlam ve hoş bi pedal halen tam çözemedim ama uğraşıyorum. çoğu insanda tuşları gt-8 den daha az demek ki ince ayar yapma imkanı daha kısıtlı diye bi düşünce oluşuyo ama mavi ekranın altındaki 4 tuşun işlevleri değiştirilebilir olduğundan herşeye fazlasıyla yetiyor. onun haricinde ışıkları filan gayet parlak, usb çıkışı vs. var. efektleri ve driveları zaten harika. sonuç olarak boss iyi iş çıkarmış yani.

bu arada driveların dijitale kaçtığı yönünde görüşler var, bunlar kısmen doğru görüşler, zaten pedalın kendisinden gelen presetleri hiç kurcalamadan kullanmaya kalkarsan pek bi randıman beklememen lazım her ne olursa olsun dijital olur yani. ama elindeki setupına göre ince ayar çekince gerçekten çok güzel tonlar elde edebiliyosun. zaten neticede bunlar adı üstünde "processor", zoom da alsan boss da alsan line6 da alsan, gitsen bi yerden bulsan şampiyon kralını da alsan sesi dijital olacak yani. ona göre değerlendirmek lazım.
 
şu zoom g9 2tt çok feci aklımı karıştırdı şimdi tam da xt live almak üzereyken...sanırım zoom getirteceğim ama birileri bana birz daha öebilir mi acaba az biraz daha gaza gelmem lazım...
 
mutiny nin söylediği doğru, hangisi alırsan al, yanında adam gibi bir amfi varsa o amfi çok daha sağlam ton veriyor.

zoom g9 u ve xt live ı aynı amfiye fx looptan girerek denedik. sonradan kabin simülatörünü de açıp mixer ile de çaldık. amfi peavey supreme 160, 160 watt transistörlü kafa. altında marshall 1960a 4x12 kabin.

podu zaten yakından tanıdığım için önce zoomu denedim, aletin kendi presetlerine baktık, umutcanın yazdığı tonlara baktık ama evde ufak kombo için yazıldıklarından çok iyi performans vermediler. sonra kendim ton yazmaya başladım. tonlarda sadece amfi simülatörünü ve eq yu kullandım, başka hiç kurcalamadım. amfinin kendisi kadar başarılı olmasa da, zoom gayet başarılı metal tonları verdi. pod xt yanında çok daha dijital kalıyor. ha zoom u gerçek amfi zanneden çıkar mı, tecrübeli bir kulaktan çıkması zor bir yorum bu . ama pod arkasından amfiyi açınca pod çok daha çekilmez gelirken zoom "hmm e bu da iyi gayet" yorumu yaptırdı.

sonradan mixerde denedik, zoomun kabin simülatörü aletin geri kalanına göre daha başarısız geldi bana, yine de gayet kabul edilebilir bir tonu vardı. pod aynı koşullar altında yine biraz daha dijital kalıyor.


denemeyi sadece merak ettiğimiz için, kısa süre içerisinde ve çok da bilimsel olmadan gerçekleştirdik, sadece sert ritim ve lead tonlarına baktık. başkası farklı şekilde tecrübe ettiyse paylaşması iyi olur, hatamızı görürüz. ama "bence pod daha iyidir aabi adamlar kaç senedir yapıyo yaa" tarzı yorumlar lütfen olmasın. denemeden, kurcalamadan konuşulmasın :)
 
hmm ben direk mixere gireceğim amfimi sattım sadece microcube duruyor cünkü ne sahnem var ne konserim evde kullanacağım belki aktif kabine gireceğim...

o bakımdan iyi bir processor alayım diyorum xt live zaten kendisini kanıtlamış bir alet zoomu ise daha yakından görmedim bile...

amp sim ve kabin sim iyi olan processoru alacağım tabiki çünkü amfi alma gibi bir durumum şu anda yok...

ilgin için teşekkür ederim...zoom biraz daha apır baıyor gibi şu anda hem o z pedalıda ilgimi çekiyor acıkcası...
 
Geri
Üst