Whitelion Cover için Ekipman

Vito Bratta soundu için tavsiyelerinizi bekliyorum.

1.Gitar
2.Manyetik
3.Preamp
4.Effect

aklınıza gelen tüm ekipman hakkında sizden paylaşım bekliyorum.Whitelion coverları için sound denemesi yapan varsa deneyimlerini paylaşabiliriz.Özellikle Mane Attraction albümündeki soundlar mesela.

Benim bildiğim kadarıyla Vito,

ESP strat (EMG'li),Steinberger G1 (EMG'li),digitech GSP2101 ve ADA MP! kullanıyordu.

Önerilerinizi bekliyorum...

Teşekkürler
 
Vito Bratta benim bildiğim kadarıyla ADA MP1, BBE maximizer, Rocktron Hush ve Digitech ya da Rocktron'un bir FX unitesini kullanıyordu. Bazı ekipman fotoğraflarında Peavey 50/50 lambalı power amp kullandığını görmüştüm. Ama başka power amplerde kullandığını hatırlıyorum.

Bana sorarsan bu ekipman içindeki bazı cihazların isim veya modelleri değişebilir. Ama dikkat edilmesi gereken birkaç şey var. Preamp ADA MP1 olmalı, power amp dikkatli seçilmeli (özellikle lamba tipine göre) ve gitarın konfigürasyonu benzer olmalı. Onun haricinde maximizer olarak BBE 362 veya 482i, noise reduction için Rocktron Hush serisi veya bütçe uygunsa ISP Decimator, FX ünitesi olarakta TC Electronic Gmajor veya Rocktron Intellifex gibi bir cihaz kullanılabilir. Bunun yanında speakerlar da önemli rol oynayabilir o yüzden hangi speakerları tercih ettiğini öğrenmekte fayda var.
 
Ben burada şeytanın avukatlığını yapacağım, hafızama güvenerek (o adamın tonu açısından).

Bence floydlu ve JBli bir gitar (Steinberger kullanıyordu değil mi) veya hatta ya EMG ya da Duncan blackoutlu bir gitar da olur; ve de üzerine Marshall hot plexi ve de gereğinde tokçana bir ds1 kılıklı pedal ile adam gibi bir analog delay (ve de ihtiyaç duyarsan flanger ki bolca kullanıyordu sanırım hafızama göre) seni çok çok yaklaştırır. En azından ben öyle düşünürdüm.

Ama tabi bu setup bir çok başka güzel şeyi de çok iyi yapar.

B
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
HOt Plexi'ye en yakın sonuç hangi alternatiftir?

Bir de EMG'li ve floyd'lu bir ESP strat hatırlıyorum.(Lady of the Valley'de canlı kullanıyordu)Pembe rengindeydi hatta.ESP'nin bu medli hakkında bilgisi olan var mı?
 
Oramiral demiş ki:
HOt Plexi'ye en yakın sonuç hangi alternatiftir?

JCM 800 ismi ile bilinen 2203 veya 2204 kodlu Marshall, başka seri olmaz.Birde üstünde bir direnç ile bir kablonun yeri değişecek :twisted: Daha modern örnekler var ama çok pahalılar Wizard Modern Classic mesela 4000$ dan başlıyor.Aklıma gelen bunlar, en mantıklısı JMP-1 pre-amp olur.
 
Geri
Üst