Celestial Asylum

saprophagist, sende beğenmeyebilirsin... Sindarin için dediklerim aynen geçerli...

o diğer dediklerini demoyu yurt dışına yolladıktan sonra göreceğiz...

Saygılar...
 
Sindarin demiş ki:
ahahaaa sonunda objektif yorum yapabilen biri, Saprophagist...grubun olayı arkadaş çevresi ile götürmeye çalışmasının dışında böyle gerçekçi yorumlar görmek güzel... katılıyorum, Rhapsody yürüyüşlerinin birebir aynı olduğu ve dışarıda bunlardan daha kaliteli yüzlerce grup olduğu ve Türkiye standartları için idare eder ama yurt dışı için şanslarının olmadığı ortada. Power ya da prog ya da power prog yapıyorsanız gitarların "perfect" olması şarttır, ancak gitarları dinlediğimde gitar namına doğru dürüst birşey duymadım ve dinlettiğim herkes bariz gitar ve bass eksiği hakkında konuştu ne yazıkki, çok zor! Saprophagist yakında burada müzik teorileri ve dersleri bombardımanına tutulabilirsin abicim.

Objektif müzikal yorumlara her zaman açığız. Gitarların geri planda olduğu doğru...
Bu RS röportajında da açıkladığım gibi biraz bilinçli bir tercih biraz da kayıtta yaşanılan sıkıntılardan dolayı olan bir durum. Zaten RS röportajımı okuyanlar :D (okuyup berbat derlenen röportajdan bir şey anlamayanlarda olabilir, çünkü mikrofona konuşulanlar hiç derlenmemiş)
bizimde ne tarz eksikliklerimiz olduğunu ve bunların nasıl farkında olduğumuzu öğrenebilir.

Yurt dışında bu tarz benzeri 1 milyon grup olduğuda doğru. Fakat çoğunun yaratıcılığı konusunda bizimde şüphelerimiz var. Yurtdışı grubu olmaları bazılarının bizlerden daha iyi müzik yarattığını göstermez.

Ayrıca Yurt içinde var mı o da tartışılır. Yurt içinde olan bazıları gitar çagitarı ön planda tutuyorda ne oluyor!!!

Bariz 1-2 armonin dışına çıkılabiliniyor mu???
3 Akorluk pop parçalarının Metal versiyonu olmaktan öteye gidemiyor ve bunu güzel vokallerle süslemek gibi bir özellikleri yok.
Bir vokal var ve sadece tekerleme söylermiş gibi aynı notadan söylüyor.

1-Bizim armoni ve ondan doğan bir melodi zenginliğimiz var. Parçalarda çok fazla melodi var. Bu emek ister.

İster klavye çalsın ister gitar.

2-Bizim vokalistimiz gerçekten zor ve yaratıcı partisyonları hakkıyla söylüyor.
Tekerleme gibi tek notadan söylemiyor. Türkiyede melodik vokali olan bir çok grubun sorunu zaten bu. Tekerleme gibi dümdüz meoldiklikten yoksun vokal partisyonu.

:D :D :D
Bu arada RHAPSODY yürüyüşüde neymişki . Müzik sözlüklerine baktım ama böyle bir teknik açıklama yok.

Bak Sindarin... Müzik teorileri doğada bulunur doğal halleriyle ve sen istediğini alıp müziğine koyabilirsin.

Ama Rhapsody yürüyüşü diye bir şey yok doğada... :D

O yabancı grupta o doğal müzik teorilerini kullanıp melodi üretiyor bizde müzik compose ederken aynısını yapıyoruz. Sorun, birilerinin benzer müzikal teorileri bizlerden daha önce ele alıp oradan melodi üretip eserlerinde kullanmasıysa, benzer yapıların bizler tarafından kullanılmasını engelleyecek bir şey yok. Çünkü Dünya üzerinde müzik bu şekilde ileriliyor.

Bu arada bana Türkiyeden çıkıpda daha önce Avrupada benzerlerinin yapılmadığı bir Türk grubu göstersene...En bariz örnek Pentagram'ın bile ORPHANED LAND diye bir benzeri var.

Çıkan bütün herkes birilerine benzemek durumunda. Amerika'yı baştan keşfetmek gibi bir lüksümüz kesinlikle YOK... ;)

Demek ki Türk gruplarını eleştirirken Avrupa'da benzerleri var bunlar yapıldı diye eleştirmek güzel değil.

Sadece bu tarz içerisinde yeterli eli yüzü düzgün materyal üretip bunu düzgün formatta sunabilmiş mi? Bunu irdelemek lazım. Biz fazlasıyla güzel ve orijinal melodiler kullandık ve armoniyi zengin tuttuk. Biraz alet performansından kaynaklanan müzikal eksikliklerimiz oldu ama bu bir demo.

Ne yazık armonisi 3 akoru geçmeyen gruplar var ve müzikleri zengin değil, asıl eleştirilmesi gereken bu. Yoksa aynı müzikal teoriden beslenen grupların benzerlikleri değil.

Fanların takıntılı olduğu grupları eleştirmek için ilk başta akıllarına gelen şey bu oluyor. Avrupa'da benzeri var demekki orijinal değil. :p
Demekki kötü grup. Evet bende senin bize gıcık olduğun gibi beğenmediğim 1-2 grup güzel eleştiri alınca hoşlanmıyorum ve "ama bunların şöyle eksikleri var bu iyi eleştirileri hak etmiyorlar diyebiliyorum içimden". Bu çok doğal bir insan tepkisi.

Benim tek istediğim teknik eleştiri...Bodoslama olan cinsten eleştiri değil.


Türkiye'de bir takım zorluklarla hepimiz bir şeyler yapıyoruz.

Evet kaydettiğimiz üründe Bass ve ritm gitarları duyuramadık klavye biraz önde kaldı... Fakat bu bizim kişisel tercihimiz de olabilir... Bak ROYAL HUNT ve RHAPSODY gibi bu şekilde 2 örnek var önümüzde klavyeleri önde olan gruplar.

Bana şurada şu akoru kullansan daha iyi olur şu melodiyi şöyle akıtabilirsin, şu armoni veya şu ritm böyle olmuş diye gel. Gitar tonları iyi değil bass duyulmuyor de ama gidip dışarısı ile kıyas yapmak ve belkide kişisel tercihimiz olan bazı şeyleri (klavye öndeliği) öne sürerek eleştiri yapma. Veya yapmadan düşün.

Müzik bilgin bunlara yetiyor mu benimle parçaların armonisi üzerine tartışabilecek misin? VS VS VS.

Son olarak sapro ve sindarin.

Bu demo denilen şeyler "BAKIN BİZ BUNLARI YAPTIK DİYE ORTAYA ÇIKAN ŞEYLER DEÐİL"... "BAKIN POTANSİYELİMİZ VE TARZIMIZ BU İLERİDE BU TARZDA DAHA İYİ DEVAM EDECEÐİZ" mantığıyla ortaya sürülen şeyler. En azından bizim için bu böyle. Sanırım ne demek istediğimi anladınız.

THANX ;)
 
Bu arada arkadaş grubu ve camia desteğimi...
Şaka mı yapıyorsunuz. Piyasada hiç bilinmyen bir grubuz ve az dinlenen bir türde az sayıda tanıdığı olan bir grubun kankalık desteği aldığıda nereden çıkıyor???
:?: :?: :?:
 
1) kemal benim kardeşim.
2) arda 95 ten beri dostum.
3) fırat ve evren arkadaşlarım. (çıkmışlar ama sanırım yada çıkacaklar)
4) bunlar bile benim objectif bakmamı değiştirmez. müzik kötü ise kötü derim.
5) evet bazı şeyler çok iyi değil ama ey insanlık bu bir demo :)
6) türkiye şartlarında yapılmış ve kaydedilmiş bir demo için oldukça iyi değilmi.
7) belli gurupların kalıplarını alıp kendine oturtmaya çalışmayan bir grup tabiki insanlara saçma gelir. alışılmış birşey değil bu. adam araklamıyo, yapıyo. oturup bir şeyler yaratıyo. ha etkilendiği gruplar olabilir ama bu o grupların yaptığı parçaları alıp bölüm bölüm parçalara dağıtmak değil, bu eserlerden bir yere varmak, bir fikir edinmek olmalıdır. bu albümde bu görülebilir. bu grup rapsody, symphony x, stratovarius değildir. celestial asylum adında bir türk power metal grubudur. bu kadar :D
8 ) yurt dışında adamlar her durumda objektif olacaklar. yurt dışına açıldıkları zaman alacakları tepki daha net ve doğru olcaktır.
 
Selamlar...
Sağolasın KAMİL, yani saprofaji. ;)

Kamil benim senelerdir en yakın dostumdur ve davulcumuz Kemal'in öz be öz abisidir.

Dün yazdığı şeyler benim diğer grup elemanlarının Ankara'da olmadığı zaman Rock Station dergisine verdiğim röportajdan alıntılara kinaye :!:
yapmasıdır.
Yani bir nevi etrafı denemek için benim söylediklerimi alıntılayarak ortaya OLTALAMIŞ.

1-Ben Röportajda biz PİYASADA BİLİNMEYEN BİR GRUBUZ VE BU İŞİ KANKALIK VE ARKADAŞ POHPOHLAMASIYLA GÖTÜRMÜYORUZ DEMİŞTİM.
Kamil söylediklerinde bu durumu vurgulamış.

Çünkü fanlarla ve arkadaş ortamıyla arasını sıkı tutarak bir nevi HALKLA İLİŞKİLER TAKTİÐİ sürdürerek kendisini pazarlayan gruplar mevcut.

Yaptıkları yanlış demiyorum ve Heavy Metal ortamında kankalık olayı geçerli bir durumdur kabul ediyorum, fakat biz bu tarz bir şeye girmedik vurguladığım buydu. :!: Piyasaya çıkardık ve promosyonuyla pek ilgilenmedik.

Amaa rkadaş ne yazık bu tuzağa düşmüş ve sanırım gelen 1-2 adet tebrik mesajını görüp hemen gaza gelmiş... :LOL:

Komik bir durum tabbi.

Ayrıca bu arkadaşın RS DERGİSİNDEKİ röportajı ve benim orada dediklerimi okumadığı çok belli çünkü bazı eksiklerimiz ve müzikte rahatsız olduğumuz bölümleri orada açık yüreklilikle ifade etmiştim.

Yani biz demodaki bazı eksiklerin farkındayız ve bunu çekinmeden vurgulayabiliyoruz, kalkıp "öff bea acaip yaptık demoyu" havasında değiliz.

Eksikler ve artılar olduğu gibi bilincimizde ve bu kayıt aşaması ilerisi için bir referans ve tecrübe oldu.

2-Kamil- Sapropaji için burayı müzik teorisi yağmuruna tutabileceğinden bahsetmiş arkadaş.
Şu açıklamayıda yapmakta fayda var.

Kamil Bilgisayar programcılığı mezunudur. Müzikten müzikal teori anlamında anlamaz.

Ama bizim gruptan bahsedecek olursak...
ben hacettepede klasik gitar basscımız bilkentte kontrbas okuduk ve klavyecimizde yine Bilkent'te kompozisyon yani klasik müzik besteciliği :!: ve orkestra şefliği okuyor... :!:

Teori konusunda konuşma potansiyeli anlaşılacağı üzere bizde ağır basıyor. :p :!: :idea: :arrow:

3-Demoda bass ve ritm gitarın çekdiği epey bir numara var. Yani olması gerektiği kadar orada bulunuyor fakat bu kötü kayıt ve miksaja kurban gitmiş. Yani gitar ve bass hiç bir şey yapmamış sadece klavye abanmış diye bir durum yok.

Biraz değişik ekolayzır ayarlarıyla cd dinlenirse çalınanlar anlaşılabiliyor.

OKİ :?:
 
eee benim hakkımdaki pad le çalışma, izlediğim davulcu vidolarını bilmesinden de anlaşılır zaten bu insanın bana çok çok yakın biri olduğu yani abim olduğu : )

başka kim bilebilir o kadar detayı yani : ))

neyse Allah' ın dediği olur diyorum sadece : ))

Sindarin küspeye çok güzel atlıyo gölden iyi çekilio : )) neyse... yanlış anlaşılmasın , dediğim gibi Sindarin' in dediklerinede saygı duyarım...bu da onun zevki düşüncesi kimseye zorla beğendiricez illa herkes beğenecek diye bir şey yok

görüşmek üzere...
 
harbiden yaa. yaptılar ve sundular. beğenen dinler beğenmeyen dinlemez. isteyen takip eder yada etmez. fikir beyanı saygı ile karşılanır. herşey olacağına varır. allahın dediği olur. bakalım ne dedi yada diyor veya diyecek.
 
saprophagist demiş ki:
1) kemal benim kardeşim.
2) arda 95 ten beri dostum.
3) fırat ve evren arkadaşlarım. (çıkmışlar ama sanırım yada çıkacaklar)
4) bunlar bile benim objectif bakmamı değiştirmez. müzik kötü ise kötü derim.
5) evet bazı şeyler çok iyi değil ama ey insanlık bu bir demo :)
6) türkiye şartlarında yapılmış ve kaydedilmiş bir demo için oldukça iyi değilmi.
7) belli gurupların kalıplarını alıp kendine oturtmaya çalışmayan bir grup tabiki insanlara saçma gelir. alışılmış birşey değil bu. adam araklamıyo, yapıyo. oturup bir şeyler yaratıyo. ha etkilendiği gruplar olabilir ama bu o grupların yaptığı parçaları alıp bölüm bölüm parçalara dağıtmak değil, bu eserlerden bir yere varmak, bir fikir edinmek olmalıdır. bu albümde bu görülebilir. bu grup rapsody, symphony x, stratovarius değildir. celestial asylum adında bir türk power metal grubudur. bu kadar :D
8 ) yurt dışında adamlar her durumda objektif olacaklar. yurt dışına açıldıkları zaman alacakları tepki daha net ve doğru olcaktır.

Kamil...
Evren'in (kyb) çıkması gibi bir durum şimdilik yok. Problemler konuşuldu anlaşıldı.

Fırat ise üniversiteyi bitirdi ve Ankara'da kalmak istemesine rağmen büyük ihtimal şehir dışına çıkacak.
;)
 
takılıyoruz öööyle valla. iş güç, bar pavyon, karı kız :D :p ama hala grindcore derim ötesine karışmam. dün cenotaphı izledim. süperdi. bu arada sen (cyberknight) kimsin?
 
:) Vaowwwww ne etkileyici ! Dar alanda kısa paslaşmalarla grup bir hayli yol almış gözüküyor:) Üstüne üstlük forum muhabbetlerinden arkadaş ortamımız yok demeniz de hayli ilginç ! Açıkçası tüm işi gücü bırakıp forum platform çocuğu olmuşsunuz grup olarak ;) haydi hayırlısı bu gazla sizi kimse tutamaz zaten ! grubun tanınmaması çok çok doğal daha demonuz yeni çıkmış ve bir iki konsere de yeni çıkmaya başlamışsınız, bu müzik bilgi birikimiyle epey bir gecikseniz de ancak şu var müziğimiz orjinal diyorsunuz? NAsıl yani Death vokali Chuck'ın yaptığı onun Death'i yaratması gibi neo power'ı keşfettiniz ...orjinallik budur kendi türünü yaratırsın ve orjinal olursun, yoksa melodileri daha önceden bilinen bir müziğin orjinalliği falan yoktur fazla abartmayın bence, ayrıca da herkesin müziğinizi beğenmek zorunda olmaması da doğru bir saptama, size başarılar, iyi forumlar, iyi oyunlar vs vs vs :D
 
Offf ki ne off yaaa.
Al benden de o kadar, KEMAL.

Forum kurtluğu moda anlaşılan. Gir foruma karıştır git.

Yaaa orijinallik arıyorsa arkadaş zaten belli başlı tarzları yaratan 5-10 gruptan fazlasını dinlemesin.

Zaten 5-10 grup dinleyen birisinin bu foruma girmesi akıllara zarar.

Chuck Shuldiner ve müziğini dinliyorsan Power Metalle ne işin var zaten.
Melodik vokal senin gibilerine zaten fazla.

Biz Türkiye gibi bir memlekette zar zor 6 kişi bir araya gelmişiz ve güzel müzikal bir şeyler yapmaya çalışıyoruz adam bize kalkın YENİ TARZ YARATIN VEYA MÜZİK YAPMAYIN DİYOR.
Yeni tarz yaratmayanların müziğine orijinal değil demekle iş bitmiyor.
Çalıntı melodimiz yok!!!
Tarz içinde düşünüldüğü zamanda gerekli müzikaliteye ulaşılmış.Orijinallik budur.Ayrıca Türkiyede'ki kayıt şartlarının zorluğu ve cd'lerimize yansıması göz ününde bulundurulmalı.


Ayrıca...Diğer gruplara da diyebiliyormusun sen aynılarını bu forumdaki.

Git hepsine söyle... Çünkü bu çevrede yeni tarz yaratan bir grup bulunmamakta. Hepimiz var olan tarzları icra ediyoruz.

Bu kadar :!: :!: :!:

Müzikle ilgili MÜZİKAL ANLAMDA SÖYLEYEBİLECEKLERİN VARSA buyur başımızın üstünde yerin var.

Ayrıca KAMİL'in bizim BAŞLIÐIMIZ altında attığı OLTA ve senin buna takılman KONTROLÜMÜZ DIŞINDA GELİŞTİ. Ben hiç bir zaman forumlarda başlık açmak, burada tartışmak vs tarzı şeylerin yanlısı değilim. Grubun bu tarz suni ortamlarda gündeme gelmesi hoş değil. Hele Kamil-Sapro bu tarz bir şey yazdığında belli etmedim ama çok hoşlanmadığım aşikar. Grubun bu şekilde gündeme gelmesi gruba şekil1a da olduğu gibi zarar veriyor.


NEFRET EDİYORUM BU FORUM OLAYLARINDAN...

Bu arada birisini ciddiye alıp şu an olduğu gibi ciddi mesaj yazmak forumların hastası rampaların ustası gibi gözükmemizi sağlamaz. Seni ciddiye alıp derdimizi adam gibi anlatmaya çalışmamız olayımıza ve muhattap olduğumuz kişiye değer verdiğimizi gösterir.

O dediklerin ortada fol yok yumurta yokken kalkıpta kendi başlığını şişiren gruplara diyebileceğin bir takım şeylerdir.

Müzik konuşursun, Müzikal saptama yaparsın adın UKALAYA, BİR TARAFI KALKMIŞ YÜCE :!: İNSANA ÇIKAR... ÇOK BİLİYORSUN DERLER... ALTTAN ALIRSIN DANSÖZ, YALAKA DERLER... HEAVY METAL BİR MÜZİK OLDUÐU HALDE MÜZİKSİZ KONUŞMALAR YAPARSIN bu seferde BAŞKA ŞEKİLDE SUÇLANIRSIN...

Ne diyimki artık... Yüz yüze konuşmak isteyen varsa özelden cep nomu veriyim bir gün buluşalım bir şeyler ısmarlıyım yemek vs o zaman konuşalım. Olmuyor böyle forum vs... :x :? :!: :arrow:
 
Evet sindarin biz taklitiz, berbatız, kopyayız...
ve işte anca böle forumlarda ortam yapıoz falan fln her anımız forumda geçio vırt zırt

böle bi halt yaratamıoz cart curt...

mutlu oldunmu şimdi...???

müziğimizle uğraşacağımıza burda gelmiş elin adamının laflarıyla uğraşıyoruz yawww.. off offf neyse...

mutlu ediyosa seni böyle bize sataşmak...senden ricam foruma yazma bunları artık...1-2 kere yazdın yeter yani...daha fazla artık saçma sapan laf sokma olayı yapacaksan özel mesaj atarak kendini tatmin et lütfen forumdaki başlığımızı gereksiz yere şişirme...

haydi kendine iyi bakasın...

kıl oldum ben davul çalışmaya gidiyom :twisted:
 
Arkadaşlar...
Lütfen, Müzikal anlamda eleştirisi ve önerisi olanlar varsa bize çekinmeden söyleyebilir.

Müziği beğenmemek demek bodoslama eleştiri yapmak değildir.

Heavy Metal'in bir müzik tarzı olduğu aşikar. Hepimize müzikten daha fazla bir şeyler ifade ettiğinide gözden kaçırmıyorum ama yapılan eleştiriler lütfen mantık çerçevesinden, müzikal kriterlerden yola çıkılarak yapılsın.

Eninde sonunda 6 parçalık ufak bir demo çıkarttık.
Eli yüzü düzgün bir demo olduğu halde eksiklerinin olduğunun fazlasıyla farkındayız.
Bu eksikler ve kayıt tecrübesi ilerideki ürünlerimizi şekillendirmek için bize referans olmuş durumda. Demomuz çıktı süper oldu havasında değiliz.
Sadece bir demo için gerekli şartları yerine getirdiğimize inanıyoruz.

Şayet samimi eleştiri gelirse o eleştirilere yardımcı olacak açıklamalarıda bizde ekleriz. Çünkü grup olarak eksik ve fazlalarımızın farkındayız.
Samimi ve açık konuşma yanlısıyız.

Şimdiye kadar forum ortamlarında samimi ve AÇIK KONUŞMA uslubumuzla bir çok tartışma içinnde bulduk kendimizi.

Normal hayatta çok rahat anlaşabilen insanlar olduğumuz halde forumların cansız hali bizlerin gereksiz tartışmalarla birbirimizi kırmamıza ve yanlış anlamalarımıza yol açtı.

Lütfen açık olun. İnternette açık olamıyorsanız, özel olarak görüşelim.

Teşekkürler.
ARDA.........................................................
 
amacı eleştirmek (yapıcı yönde) olan adamla iki laf sokayımda egolarımı tatmin edeyim diyen adam çok güzel anlaşılıyor. çok güzel bir örnek gördük, sevindik :D mutluyuz! arkadaş orjinallik kavramını katletti ve her gerçek METALCİNİN (tövbe estağfurullah :D) dinlemesi gereken grup sayısını, tür sayısına indirdi. bir grup FANATİK PAVIRCI :)D:D) tipin bir death yada grind grubunun forumuna girip " çok komiksiniz. böyle devam edin, paslaşın. ben kalede olayım" tadında ELEŞTİRİLER :D:D:D yazması gibi oldu. neşe kaynağı oldu. ellerine sağlık diyorum kendisine. kötü geçen günümü bir nebze olsada güzelleştirdi. hem bu forumunda yararına. bak komiklikler yapanlar da var dedirtiyo, alakasız adamı forum manyağı bile yapar. :D
 
Ender'cim sağolasın...
Ama dokunmak isteyen dokunuyor!
Hemde demo kriterlerini göz önüne alarak değilde sanki Avrupa'nın en ünlü stüdyosunda en ünlü prodüktörlerle ALBÜM! kayıt etmişiz gibi dokunuyorlar.
Müziğe söyleyecek laf bulamayıca eleştiriler, KRİTERLER başka şekilde ele alınarak yapılıyor.

Birde vokalistimizin kötü söylediği yönünde duyumlarımız var. :)
BİR SÖZ VARKİ ATALAR DOÐRU SÖYLER... :D

KEDİ ERİŞEMEDİÐİ CİÐERE MUNDAR DERMİŞ...
5 kelime ne güzelde açıklıyor olayı. Fazla söze gerek yok.
 
Geri
Üst