Guitar Rig dip gürültüsü sorunu

selamlar arkadaşlar,

geçtiğimiz aylarda Guitar Rig'i latency sorunu olmadan kullanabilmek için M-audio fasttrack usb aldım. latency sorununu çözdüm fakat ne yaptıysam dip gürültüsü problemini çözemedim. clean tonlarda tabiki sorun yok ama dive tonlarında oldukça rahatsız edici bir dip gürültüsü oluyor, haliyle bu tonla kayı yapmam mümkün olmuyor. dip gürültüsünün nedeniyle ilgili birkaç tahminim var, beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

- single manyetik bir gitar kullanıyorum, malum single manyetikli gitar dip gürültüsü yapıyor, ama hum. manyetikli bir gitar bağladığımda da aynı sorun devam etti.

-kalitesiz jacklar kullanıyordum, gittim gerçekten kaliteli jacklar satın aldım kendime. çok az da olsa bir düzelme oldu.

-ses kartını monitörden ve hoparlörlerden uzak tuttum, bildiğim kadarıyla donanımların yerleri de cızırtı ve dip gürültüsüne neden olabiliyormuş.

aklıma bundanlardan başka bir çözüm gelmedi ve sorunum hala devam ediyor. sizlere sormak istediğim şeylerden en önemlisi ses kartının üzerindeki ayarlar. Eğer aynı ses kartını sorunsuz bir şekilde kullanan varsa knob ayarlarını bana söyleyebilir mi?

kusura bakmayın bu konularda bilgisiz sayılırım, şu dip gürültüsü problemimi çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
73144402th6.jpg




Noise reduction açıkmı? Açıksa eşiğini yükseltmeyi (threshold) dene bir de.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
hmm öyle bir tuş görmemiştim, eve gider gitmez deneyeceğim. bu arada galba bu guitar rig 2, ben 3 kullanıyorum ama 2de varsa 3e de koymuşlardır herhalde =)

çok teşekkür ederim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
gürültüyü kesmek için noise reduction ı baya açmak gerekiyor haliyle bu da sustain namına bişey bırakmıyor. gerçekten çok rahatsız edici bir dip gürültüsü var, mesela phaser veya tremolo gibi efektler açıkken çalmadığım zamanlarda elimle telleri sustursam bile efekti çok rahat bir şekilde duyabiliyorum :) başka çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.
 
Dip gürültüsünün bir çok sebebi olabilir.

Örneğin evindeki prizler topraklı değilse ve laptop kullanıyorsan adaptör takılıyken yapabilir. Eğer öyleyse çözümü kolay.

Ben evde çamaşır yıkandığı zaman kayıt yapamıyorum mesela neden biliyormusun? Çünkü çamaşır makinesinin motoru çalıştığı zaman amfiden zarrrrr diye bir ses geliyor. Bunun da çözümü var.

Gitarın içindeki bağlantılarda da sorun olabilir.

Bir de şunu okuyabilirsin

http://www.muziktek.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15806&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=dip

Bunları kontrol et, sistem ve ekipman ile ilgili daha ayrıntılı bilgi ver, tekrar bakalım
 
salom demiş ki:
evet dedigin gibi aletleri montore yaklastirma.baya baya gurultu olusturuyo..

evet monitör telefon.. inanırmısın bende bir amfi vardı eskilerden kalan feci bir dip gürültüsü var.iş dolayısıyla gitara vermem kendimi akşam saatleri oluyordu.ampul hep açık.feci dip gürültüsü vardı.bir gün saat gece 2yada3 gibi ev halkı yattı içerdeki televizyonu ışığı herşeyi kapadılar bende yatayım artık dedimbende odamın ışığını bir kapadım o an gürül gürül gürleyen dip sesden geçilmeyen amfi 3 S dizilimli gitarda sustu.dedim kapandımı acaba noldu şaşırdım ne şaşırdım.ampulden etkileniyormuş meğer.. dediğim gibi akıl almaz şeyler bile bu dipsese neden olabiliyor..
 
Merhaba, guitar rig3 te components\vol bölümünde "noise reduction" diye bir modül var probleminin çözümü odur.
treshold düğmesini tellere elini sürmeden sadece hışırtı duyulmayacak şekilde arttır, çok arttırırsan asıl sesleri de etkileyebilirsin (sağdaki mavi bar oynamayacak şekilde arttırmalısın)

Kolay gelsin.
 
Bu arada çok dip gürültüsü için gitarınızın volume pot unu sona dayamayın. Ek olarak Input ve Output seslerinin yanısıra amfi kabin seçiminden sonra ses ayarlarıyla ufak oynamalar bile yetiyor :)

Ek olarak çok fazla drive pedalı da etkiler tabi ki :)

kolay gelsin..
 
zetiman demiş ki:
Bu arada çok dip gürültüsü için gitarınızın volume pot unu sona dayamayın...

Bu bir çözüm değil çünkü volume potu kısılırsa bu sefer manyetiklerin hassasiyeti ve tuşelerinizin hissedilme oranı azalır, drive içeren patch sheetlerde dip gürültü olması çok normal ortada bi gain staging ve kompresyon var çözümü noise reduction yada hernasıl sölyeniyorsa gürültü kapıları..
 
yucel demiş ki:
zetiman demiş ki:
Bu arada çok dip gürültüsü için gitarınızın volume pot unu sona dayamayın...

Bu bir çözüm değil çünkü volume potu kısılırsa bu sefer manyetiklerin hassasiyeti ve tuşelerinizin hissedilme oranı azalır, drive içeren patch sheetlerde dip gürültü olması çok normal ortada bi gain staging ve kompresyon var çözümü noise reduction yada hernasıl sölyeniyorsa gürültü kapıları..

Dediklerin doğru fakat bir çözüm önerisiydi sadece :) ben de dediğin gibi NR kullanıyorum guitar rig de :)
 
ses kartı üzerinden line gainini 0 da tut..distortionlar için clean için açabilirsin..ben şöle kullanıyorum kanala gr2 yi açıyorum gitarımı çalıp kaydımı bitiriyorum (gain 0 da) , sonra insertten kapatıyorum guitar rig i ve çaldığım clean audionun üzerine proses yapıyorum gr2 yi ,hem cpu dan yemiyo , hem otomasyon yaparken sorun çıkarmıyo..böyle bi dene istersen
 
gitarın bazı elektronik aksamlarını aliminyum folyo veya bakır kağtıla kaplamak gerekebiliyor eğer ucuz bir gitarınız varsa. shielding a guitar diye youtube dan aratırsanız karşınıza bir sürü örneği çıkar.tabi kapladıktan sonra bir şekilde topraklamada yapıyorlar.
 
Merhaba..
Bu sorunla daha önceleri ben de karşılaşmıştım.Şu şekilde çözdüm.
Gittim oksit çözücü spreylerle manyetiklerimi,potanslarımı vs temizledim. Tabii ki dip dürültüsü tamamen yok olmadı.Yukarıda arkadaşların yazdıgı sebeplerin hepsinden kaynaklanan bir dip gürültüsü bu..
Benim önerim şu..
DI-BOX ile kayıt yapın.
Dip gürültüsü devam ederse, gürültüye aldırmadan kayıdınızı yapın,öten bızırdayan frekansı eq ile tespit etip kesin..
 
bende bir zamanlar guitar rig4 pro kullandım. asio ile on board seskartında gecikmeyi de yok ettim. gel gelelim ltd mh 1000 gitar vardı ozamanlar emg 81 85 olmasına rağmen dip yapıyordu. belli ki program dip sese meyilli:) noise reduction'u da %50 den fazla açınca bi işe yaramıyor açıkcası sustain kayboluyor ve harmonikler arada kaynayıp gidiyor. yani sonuç olarak az bi dip sese razıysanız güzel program. ben daha sıfır dip sesle kullananı duymadım profesyonel tanıtım vidyoları hariç:)
 
Geri
Üst