behringer mx602a

arkadaşlar ev için kullandığım mixer bu
şimdi sorunuma gelelim:
vokal kayıtları yaparken kulaklığı anfiden alıyorum otamatik olarak kolanlardan ses kesiliyor.
ben başka bir kulaklıkla biri vokal yaparken onun sesini ve müziği duyabileceğim bir sistemi nasıl yapabilirm. elimdeki mixeri altüst ettim beceremedim neynim döndü 8O
kısaca sorum bir başkası vokal kaydederken bende başka bir kulaklıkla onun sesini nasıl duyarım ve vokali volumunu nasıl artırırım(kullaklık için kayıtta sorun yok)
bilmiyorum aklım çok karışık umarım saçmalamadım
şimdiden teşşekürler
 
kolan=kolon
neynim=nevrim

bcsug eğer ki mikserinde bus varsa ve kulaklık çıkışı var ise vokal girişini ayrı olarak mikserden dinleyebilirsin.Şöyle ki, diyelim birinci kanaldan vokal kaydı yapacaksın onu 1. busa atıyorsun ve kulaklık çıkışınıda birinci busı dinler şekilde organize(!) ediyorsun ve sadece vokali dinliyorsun.Bilmiyorum yardımcı olabildim mi?Çünkü hakikaten pek bir şey anlayamadım.Aslında olayı daha karıştırmadan mikserin kulaklık çıkışı varsa tak kulaklık çıkışına kulaklığını ve dinle bu kadar basit.
 
Mikserinde kulaklık(phones) çıkışı var.Selçuk'un söylediği gibi yapabilirsin.Hatta mikserin tape out çıkışından anfiye gidersen;anfideki kulaklık çıkışı,mikserindeki kulaklık çıkışı,mikserin main out L çıkışı(mono) nada toplam 3(üç)adet kulaklık bağlayabilirsin sanırım.
 
Geri
Üst