Body of Lies / Yalanlar Üstüne - (2008)

yönetmen ridley scott. başrollerini leonardo dicaprio ve russell crowe'un paylaştığı bir ajan filmi. CIA, örgütler, istihbaratlar, suçlar çerçevesinde geçen bu filmin senaryosunu cennetin krallığı, köstebek filmlerinin de senaryosunu yazmış olan william monahan yapmış.
diğer oyuncuları pek tanımıyorum ama bu iki oyuncu bu ajan filmini götürmeye yetecektir. ridley scott russell crowe'dan ayrılacağa pek benzemiyor. film yakında gösterimde...

http://www.youtube.com/watch?v=sUkk9MsWrFA

bol2uc0hl1.jpg
 
Ridley Scott artık mümkünse ayrılsın Russell Crowe'dan. İzlediğm hiçbir filminde ısınamadım kendisine. L.A Confidential hariç bak , orda beğenmiştim.
 
Bariz gitmek lazım. Russell Crowe'un rol, biraz klasik Amerikan aksiyon filmi karakteri gibi gözüküyor ama (Michael Mann filmlerindeki Al Pacino gibi, anlatamadım galiba da neyse..) Ridley Scott'ın çok klişe bir film çekeceğini sanmıyorum.
Ayrıca bazı sahneler de Black Hawk Down'ın çekimlerini anımsatmadı değil. Tabi fragmana yorum ancak bu kadar, bi' de izlemek gerek. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Pepper_Keenan demiş ki:
Ayrıca bazı sahneler de Black Hawk Down'ın çekimlerini anımsatmadı değil.

Black Hawk Down'ın görüntüleri, çekim teknikleri çok ustacaydı. Ridley Scott'ın filmlerinde reklam yönetmenliğinden geldiği için görüntülerde ve planlarda ustalık sezebiliyorsunuz, ama aynı önemi senaryoya gösteremiyor maalesef. hep bir taraf ya eksik kalıyor ya da mantık hatalarıyla dolu oluyor. Ama bu Ridley Scott'ın iyi bir yönetmen olduğu gerçeğini değiştirmiyor, çünkü onun filmlerinde garip bir ağırlık seziyorsunuz ve "işte bunu kesin ridley çekmiştir" diyebiliyorsunuz.(örnek: american gangster, hannibal)
Bu filmde de aynısı olacaktır bence. yazdığın gibi black hawk down'ın çekim tekniklerine benzer durumlar mevcut filmde, ben merakla bekliyorum, çünkü sanırım sıradan bir ajan filmi izlemeyeceğiz. :)
 
Geri
Üst